Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Měla bych takový dotaz. Vy které chodíte na shellac normálně k manikérce. Jak dlouho Vám vydrží? Četla jsem, že dva týdny minimálně. Je to opravdu tak?
Moc děkuji za odpověď.
@Karinkas u shellacu zalezi jen a jen na tvych nehtech. Pokud mas svoje pevne, tak ti vydrzi klidne i 5 tydnu. Pokud mas svoje nic moc, tak je tech 14 dni asi max. Ja mam svoje naprosto strasne a bez odchlipovani od volneho okraje mi vydrzi tak tyden az 10 dni. Pak si do toho zacnu rypat a je to v… ![]()
Ale vsechno jde vyresit a pokud ti nebude shellac drzet, tak ti muze nehty nejdriv zpevnit napr. Plexigelem (taky od CND) a na to teprve shellac. Pak uz by to melo drzet.
Mně někdy vydrží úplně bez odchlipování a někdy už po týdnu vidím, že se lak u okraje nehtu zvedá. Čím to je, nevím, ale asi spíš záleží na člověku, který mi to dělá 🤷 Když ale lak drží jako židovská víra, tak ho můžu mít třeba měsíc a půl. Jenomže to zase není hezký, jak to odrůstá a dole máš vidět půlměsíček vlastního nehtu. Takže tak jako tak chodím jednou za 14 dní.
Holky díky moc ta příspěvky. Já mám pravé svoje nehty pevné, hezké rychle rostou. Ale nedrží na nich vůbec lak a to ani od manikérky. Stačí pár hodin a už se někde loupe. Gelovky nechci není důvod, ale už mě nebaví jen přírodní nehty. Proto bych právě do nej šla. Pokud vydrží ty dva týdny budu happy ![]()
@Karinkas tak to by ti mel v pohode vydrzet. Tam je taky hlavni, abys ten den nemazala ruce kremem a tak cca 2 hod pred je nemacela (napr. umyvala nadobi). Pak to muze delat odchlipy.
@Karinkas Já mám právě taky svoje nehty hezký a se shellacem mi přijdou ještě hezčí. Sama doma bych si to tak pěkně neudělala ![]()
Shellac na nohou mi vydržel 4- 5 týdnů, ale pokud to neudělají kvalitně, může se začít klidně už třetí den odchlipovat od okrajů.