Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo dostala, dolozis oddelene jmeni a banka posuzuje jen tebe.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Tos mi dodala nadeji 🙂
To neni nadeje, ale fakt ![]()
@Šarlota4 Bylo mi receno, ze i kdyz mame rezim oddelenych jmeni, stejne posuzuji i manzela. A i kdyby neposuzovali a zjisti, ze je v insolvenci, budu rizikova pro banku.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Bylo mi receno, ze i kdyz mame rezim oddelenych jmeni, stejne posuzuji i manzela. A i kdyby neposuzovali a zjisti, ze je v insolvenci, budu rizikova pro banku.
My mame tez oddelene sjm. Manzel tedy neni v insolvenci apod, ale zadala jsem sama a nikdo ho nebral v potaz.
Edit. Ekonomicky spolu nemate nic spolecnyho
@Anonymní píše:
Oni ho budou posuzovat jako vyživovanou osobu, takže ti srazí bonitu dolů, navíc jeho insolvence pro tebe bude taky mínus. Není to důvod, abys hypotéku nedostala, ale jednoduchý to mít nebudeš. Najdi si schopnýho finančního poradce, sama se do toho nepouštěj.
@Anonymní píše:
Různé banky mají různá interní pravidla a navíc i různí bankéři si je vysvětlují, respektive dodržují taky po svém. Někde na to narazit můžeš, někde ne. Ale základní premisa by měla být, jak píše Šarlota - kupuješ to na sebe, platíš to ty, tak jen ty bys měla být posuzována.
Jinak zrovna dnešní info - sjednat buď hned, nebo až za pá let. koncem června se očekává, že ČNB zvedne úroky o další celé 1% a pak se to bude dlouhodobě držet.
@gabrriel No prave, muzu mi hypo zamitnout kvuli manzelovi, jenomze to takhle naprimo nereknou. Taky premyslim jestli brat ted nebo pockat. Ty ceny jsou neskutecny.
@Anonymní píše:
@gabrriel No prave, muzu mi hypo zamitnout kvuli manzelovi, jenomze to takhle naprimo nereknou. Taky premyslim jestli brat ted nebo pockat. Ty ceny jsou neskutecny.
Stejne tak ti ji muzou zamitnout ze spousty jinych důvodů.
@Janli píše:
Oni ho budou posuzovat jako vyživovanou osobu, takže ti srazí bonitu dolů, navíc jeho insolvence pro tebe bude taky mínus. Není to důvod, abys hypotéku nedostala, ale jednoduchý to mít nebudeš. Najdi si schopnýho finančního poradce, sama se do toho nepouštěj.
Já mám pocit, že mi posuzovali jen děti, v tomhle modelu. Ale přesně nevím, měl jsem v bonitě velkou rezervu, takže by se tam bývala manželka vešla i zcela bez příjmu… nicméně jsem o ní nedokládal vůbec nic, takže její příjem určitě neposuzovali.
@Kutil Tom píše:
Já mám pocit, že mi posuzovali jen děti, v tomhle modelu. Ale přesně nevím, měl jsem v bonitě velkou rezervu, takže by se tam bývala manželka vešla i zcela bez příjmu… nicméně jsem o ní nedokládal vůbec nic, takže její příjem určitě neposuzovali.
Uplne stejne jsem to mela ![]()
@Šarlota4 píše:
Uplne stejne jsem to mela
A banku muset 3× upozornit na ten režim ![]()
@Kutil Tom píše:
Oni neposuzují příjem, protože ten do toho nepatří, ale někde ji pak automaticky vezmou jako vyživovanou osobu, což ti z příjmu seškrábne pár tisíc dolů.
S manzelem mame uzavrenou predmanzelskou smlouvu - rezim oddelenych jmeni.
Duvod byly jeho dluhy, ktere mel jeste pred manzelstvim. Bydlime v najmu, ale hrozne moc chci neco svyho, ale nevim, zda to bude mozny. Dostala bych hypoteku presto, ze je manzel v insolvenci? Kdyz mame ten rezim oddelenych jmeni? Budou posuzovat take manzela? Uspory mam.