Šicí stroj Pfaff

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
22.10.15 10:05

@myskin kdybych chtěl koupit stroj za cca 30t. jako je ta Juki nebo Bernina, tak bych šel třeba do Janome MC 8200: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… nebo u Brotheru NV1800: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… už právě třeba kvůli tomu servisu, přeci jen na Janome nebo Brother najdete po republice po 70 dealerech a servisech, kdežto u té Juki a Berniny jsou jich kolem 10,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.10.15 10:08

@myskin pro tak malé dítě by měl být přímo dětský stroj, a jako dětský je na trhu jediný Janome Sew Mini ( to co nyní nabízí Brother je klasický šicí stroj, jen je zmenšený) ale co dělá z hlediska zákona stroj dětským je to, že on je přes adaptér na napájení max. 12 V, má pomalou rychlost šití a má ochranu prstů, takže pro 7,5 leté dítě ten Janome Sew mini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.10.15 10:18

@Martin174 samozřejmě že se dá ke stroji dokoupit lemovač na šikmé proužky, třeba zde: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ale ono toho příslušenství je tolik, že se nedávají všechny na Eshopy, jsou to speciality, které si většinou koupí zákazník se strojem přímo v prodejně, a vybere si z katalogu. např. katalog patek Pfaff má 112 stran, a když je na každé straně 4-5 patek, tak to není v silách je všechny nafotit a dát na weby, ale stačí se poptat a vždy se dá patka dokoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.10.15 18:02

Děkuji. Budu studovat a vybírat. Chci se zeptat, jestli ten obchod z odkazů je Váš a kde sídlíte. Rád bych si pro stroj přijel osobně a popřípadě se podíval na další. Jak poznám který máte přímo skladem. U většiny je dostupnost do dvou dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.10.15 08:11

@Martin174 ano, ten obchod je můj, to kde je uvedeno do 24 h. je i vystaveno na prodejně, ty kde jsou 2 a více dní nejsou v obchodě, ale na skladech a to je jejich dostupnost. vzhledem k tomu, že nabízíme skoro 300 domácích a 100 průmyslových strojů od 18 značek není v silách žádného obchodu je mít všechny vystavené, takže máme v obchodě cca 40 strojů, ale spíše v té lidovější ceně do 15 t. kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.10.15 16:15

Čtu o strojích několik dnů. A až teprve teď jsem objevil že existuje i česká značka (Veronica). Co si myslíte o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.10.15 11:55

@Martin174 českých značek je několik, např. Veronica, Lada, Bobbin, ovšem žádná z nich v ČR nevyrábí, mají zde jen sídla, ale tím pádem i sklady, je tam tedy zaručeno co nejbližší dodání dílů, u Veronicy je i záruka 5 let, takže OK, ale to co jste zatím vybíral je o něčem jiném, než vyrábí Veronica to co jste vybíral byly většinou ty velké stroje, i mnohdy s horním podáváním, to Veronica nedělá, má klasické stroje, ale pokud byste je chtěl vidět, tak od Veronicy mám všechny na prodejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.15 16:11

Po úmorném prohlížení a čtení všech dostupných informací na internetu se mi líbí nejvíc tento: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Nechci moc drahý, vzhledem k tomu, že ho použiju několikrát za rok. U toho Pfaff 1.0 se mi líbí horní podávání látky, klasický displej (ne dotykový) a stále relativně přijatelná cena. I když asi bych bral i levnější. Koupil bych ho u Vás. Chci se ale domluvit na osobním převzetí (udělám si výlet) a potřeboval bych k němu i patku na kůži i s jehlami. Je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.10.15 10:03

@Martin174 je to možné, udělejte si objednávku v Eshopu, s vyzvednutím na prodejně, jehly máme stále skladem, a k těm patkám, napište si do poznámky jaké chcete, ty na kůži můžou být teflonové( cenově kolem 500,–) nebo válečkové ( cenově cca 600,)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.12.15 22:12

Dobrý den, prosim o radu uvažuji o koupi nového šicího stroje ale nemám vůbec žádnou představu, mám 30 let starý Veritas a šiji často hlavně drobné věci, jako třeba šaty pro panenky a dělá mi problém manipulace s látkou na stroji. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.12.15 22:57

Taky jsem měl Veritasku, ale já se rozhodl pro Pfaff. Určitě jsou lepší i horší stroje. Rozodl jsem se pro zajímavou cenu, stroj s horním podáváním látky a klasický bezdotykový displej, ovládaný tlačítky. To asi rozhodlo nejvíc, i když bylo i několik dalších důvodů.

Příspěvek upraven 10.12.15 v 00:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.12.15 23:53

Několik postřehů pohledem strojaře na součastný, moderní šicí stroj. (jsem strojař, který umí šít ;) )
Je silnější než všechno co jsem doposud měl (myslím na starší kufříkové stroje, ne průmyslové a měl jsem jich několik). Výkon dojíždí někdy i elektronika, která se za každou cenu (vzhledem k výkonu samotného pohonu) snaží udržet nastavené otáčky uživatelem. Díky použití ozubených řemenů, neprokluzuje. Zastavit ho je dost složité (ne že by to nešlo), v běžném provozu nemožné. Přesnost posuvu látky perfektní, v před i vzad. Tuhost konstrukce taky skvělá. Co jsem před nedávnem hledal, tak snad žádný nemá plastový „rám“. U všech co jsem prohlížel je kovový. Stabilita taky OK. Nedalo mi to a podíval jsem se na mazání. Překvapil mě sice částečný, ale předci rozvod mazacích knotů s olejem do nejpotřebnějších míst. Vše v něm pěkně sedí, nic nedrncá a nepohybuje se. Strojírenské zpracování mě mile překvapilo. Čekal jsem o dost míň, vzhledem k tomu, že všichni vyrábějí v Číně a tam ta kvalita někdy pokulhává.
Tyhle stroje se běžně pohybují v několika desítkách tisíc KČ. Já kupoval zlatou střední cestu. Pár týdnů je doma a už musel opravdu i dost zabrat. Proto popisuji výkon, jako naprosto dostatečný.
Přiznávám, že zatím nemám k němu žádné výhrady. Je nový, jsem zvědavý, jak dlouho vydrží takhle dobře pracovat. ;)

Pro představu. Tohle jsem na něm (Pfaff 1.0) ušil. To není tak extra. Spíš jenom to, že jde o stanové plátno 450g/m a v některých místech je opravdu hooodně vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.3.16 11:55

@steeve Dobrý den, na Vašich stránkách máte v nabídce Janome MC 6600 i Berninu 380. Potřebuji spolehlivý silný stroj na časté šití, hlavně oděvů a sem tam patchwork. Vím že Bernina má menší zastoupení a tím i komplikovanější servis než Janome, ale to by mi nevadilo. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.3.16 13:20

@myskin ta Janome je daleko větší silnější, prošije větší vrstvu, má horní podávání a rotační chapač, a přitom je levnější, určitě bych šel v tomto výběru do Janome

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
10.5.16 15:52

@Martin174 dobrý den, narazila jsem na Vaše příspěvky, protože vybírám šicí stroj.. rozhoduji se nyní mezi Lada H73A a Pfaff select 2.0, pro Pfaff se rozhoduji hlavně kvůli kráčející zabudované patce, kterou bych mohla využít i u jiných patek, což u jakéhokoliv jiného stroje mohu je vyměnit za kráčející patku.. Myslíte, že je to opravdu taková výhoda připlatit si další 2 tis Kč? Jsem maminka a chci šít hlavně na dcerku 100% úpletovou bavlnu, dále takové didaktické knížky, kde jsou různé druhy materiálů, malé obrázky apod. tedy potřebuji, aby stroj uměl šít i pomalu, tedy měl regulaci rychlosti.
Původně jsem si představovala daleko levnější stroj, než jsem se o vše začala zajímat. Jsem začátečník, ale očekávám vzrůstající schopnosti a nechtěla bych si za 2 roky říct, že jsem si měla pořidít raději ten o 3-4 tis dražší a měla bych elektronický. Jste stále s Pfaff spokojen? Já jsem narazila na 2 prodejce - v brně ráj šití, ten mi doporučuje samozřejmě jen Lucznik, ale do toho jít nechci, a pak ještě jeden pán právě tu Ladu. (původně jsem totiž zvažovala Brother NV 55) ale prý je Lada lepší, ale zase Pfaff neprodává, takže mi tvrdí, že jsou drahé náhradní díly a problém se servisem.. Já to sama nedokážu absolutně vůbec posoudit, ale je mi jasné, že pokud něco prodávám, snažím se prodat a když to nemám v nabídce, tak to holt nedoporučím, protože z toho nic nemám.. ale nechci pánovi křivdit :nevim: třeba to tak není..
Bylo mi doporučeno, že na elastické materiály je kráčející patka nezbytná a pro začátečník i velice vhodná a doporučovaná. Šila jsem teď něco nedávno na staré Veritasce, jen obyč dečku s vrchním jemným materiálem a spodní tenký flís a látka nešla moc dobrře.. když se tahalo, natahovaly se stehy, když se tomu nepomohlo, jelo to na místě a sekalo se :zed:
Mám už plnou hlavu informací a vůbec nevím, pro co se rozhodnout, jestli má opravdu smysli dávat navíc 2-3 tis za Pfaff se zabudovanou kráčející patkou, nebo vzít Ladu, která je za 11 tis již s výbavou této patky v ceně, i stolkem a dalšími patkami, které pfaff v ceně nenabízí.. :nevim: prokud mi trochu osvětlíte vaše zkušenosti, budu ráda.. děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí