Myčka: ztvrdla mi tam sůl - proč?

1175
30.8.15 08:22

myčka ztvrdla mi tam sůl - proč?

Holky potřebuju poradit, koupili jsme si v lednu myčku BECO nasypala jsme sůl nalila leštidlo, a včera jsem se podívala do zásobníku na sůl a mám tam ztvrdlou sůl jako beton, nevíte proč? Od toho ledna jsem právě vůbec nedosypala asi zrnko seli, tak jsem to otevřela, vytekla voda a je to tam jako kámen…nestalo se to některé zvás?? Nevím co s tím mám dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
30.8.15 08:28

A mela jsi tam vodu když jsi ji tam sypala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
30.8.15 08:49

Jo lila jsem jí tam, u té staré se mi to nestalo a tady jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
30.8.15 08:59

Já normálně otevírám ten prostor pro sůl jen když myčka hlásí, že je jí málo. Ale teď jsem se šla podívat, jak to vlastně vypadá, když je přihrádka skoro plná. Odšroubovala jsem uzávěr, pod ním prostor úplně vrchovatý vody a sůl stejně sypká jako když jsem jí tam dávala.
Nevzpomeneš si, co to bylo za sůl? A co jinak myčka, myje normálně, hlásí něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
30.8.15 09:34

@ivašot. myčka myje normálně a kontrolka nesvítí, když to otevřu tak vyteče voda a jsou vidět zrna soli, myslela že to zamíchám a je to beton, byla to sůl z teta drogerie ale značku už si nepamatuju, vůbec nevím jak to rozpustím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
30.8.15 09:45

@sarynama Stát se to mě, tak to zas zavřu a budu se tvářit, že o ničem nevím. Pokud to myje a nijak neprotestuje, tak je třeba možné, že se to ještě pomalinku během provozu rozpustí. Fakt mě nenapadá, jak by se tomu dalo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.8.15 10:13

@sarynama A co tam přilít po troškách postupně horkou vodu? :think: To by sůl mohla trochu povolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.15 10:46

@ivašot. No já nevím, ale stát se to mně, tak nejdřív kontaktuju servis Beko, jestli je to normální (jakože fakt není :think: ), zjistím od nich, jaké to může mít následky (vzhledem k tomu, že ta sůl je tam k ničemu a nezměkčuje vodu, tak ta myčka půjde do kopru závrtnou rychlostí) a pak se s tím obracím na vedení Teta drogerií, že mi ničí myčku :nevim:
Samozřejmě a předpokladu, že zakladatelka dodržovala postup při plnění soli.

• Citovat
  • Upravit
15436
30.8.15 11:03
@RadkaCh píše:
@ivašot. No já nevím, ale stát se to mně, tak nejdřív kontaktuju servis Beko, jestli je to normální (jakože fakt není :think: ), zjistím od nich, jaké to může mít následky (vzhledem k tomu, že ta sůl je tam k ničemu a nezměkčuje vodu, tak ta myčka půjde do kopru závrtnou rychlostí) a pak se s tím obracím na vedení Teta drogerií, že mi ničí myčku :nevim:
Samozřejmě a předpokladu, že zakladatelka dodržovala postup při plnění soli.

Souhlasím, s tím servisem máš pravdu. Já jenom, když koukám na ten prostor, kde ta sůl je, tak mi připadá, že případná oprava bude dost složitá. A třeba se ta sůl pořád alespoň maličko rozpouští a trošku vodu změkčuje :nevim:. Na drogerii Teta bych se asi vykašlala, když zakladatelka ani neví značku soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.15 11:15
@ivašot. píše:
Souhlasím, s tím servisem máš pravdu. Já jenom, když koukám na ten prostor, kde ta sůl je, tak mi připadá, že případná oprava bude dost složitá. A třeba se ta sůl pořád alespoň maličko rozpouští a trošku vodu změkčuje :nevim:. Na drogerii Teta bych se asi vykašlala, když zakladatelka ani neví značku soli.

No jo, to je těžký, když neví, co tam nasypala no :?
Já nevím, ale od ledna už by se ta sůl určitě měla vyprázdnit :think: Tohle určitě musí jít nějak řešit. Ale nenechala bych to tak.

• Citovat
  • Upravit
15436
30.8.15 11:21

@RadkaCh Je fakt, že si nevybavím jak často doplňuju sůl, ale od ledna je to sakra dlouho.
Pak jedině ten servis ať řekne, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.8.15 07:41

Já doplňuji sůl jednou ročně, máme měkkou vodu a teoreticky bych ani sůl dávat nemusela. Dávkování mám samozřejmě nastavené na nejnižší. Zkusila bych tam nalít horkou vodu a kámen rozpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.8.15 07:45

Na jiném webu radí i ocet - trochu nalít k soli plus tu horkou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.9.15 15:25

@sarynama Tak jak, udělala jsi s tím něco? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
10.2.16 17:56

Jen technická - sůl nezměkčuje vodu ale pouze regeneruje („čistí“) změkčovací filtr (katex). Když se tam nedá, tak se změkčovač časem „zanese“ a přestane změkčovat, ale nic se tím nerozbije. Když tam dáš sůl dodatečně, katex se zase regeneruje a pojede jako nový.

Ta sůl možná byla moc jemně mletá a ucpala trysky. Stačí nádobu na sůl pořádně propláchnout vodou a bude to zase ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí