Sušička - proč mám prádlo zmuchlané?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sušička proč mám prádlo zmuchlané
Ahoj holky, mám dotaz na ty co mají susičku prádla. My jsme si pořídili sušičku LG a když dosuší, tak prodlo nemám jak vyžehlené abych h mohla jen složit…nevíte co dělám špatně, je to na 7kg prádla, ale tolik tam toho nikdy nedám, většinou používám program bavlna nebo smíšené, a prostě žehlím dál, fakt mi to docela vadí, myselela jsem že žehličku uklidím a ono nic
a co používáte aby prádlo vonělo, v krámu mi říkali abych přestala používat aviváž
díky za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já aviváž nepoužívám, takže s tou neporadím. Jinak mám sušičku Miele a že bych vůbec nemusela žehlit, to teda ani náhodou. Jinak je potřeba ohlídat aby prádlo nebylo přesušené, to je pak zmačkané hodně. Bavlněná trička, prádlo, džíny stači hezky složit a nechat třeba půl dne ještě venku mimo skříň jakoby dosušit - vychladnout. Košile, bavlněné šaty a sukně žehlím pořád, nosit by se to nedalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Envie píše:
Tak my pouzivame dal avivaz a prijde mi, ze z te susicky voni daleko vic, nez kdyz jsme ji nemeli. Mame susicku na 8 kg a taky nedavam plnou. Pouzivame ty balonky co se davaji dovnitr, ale nevim zda vidim rozdil mezi pradlem susenym s balonky a bez balonku. Jinak k zehleni. Tez jsem vsude slysela, jak to ulehci zehleni a ono prd. Pokud to hned nevytahnu tak je tak pak jeste horsi, pomuchlane a temer nezehlitelne. Kdyz to hned vytahnu a dam do kose s pradlem, tak just to samo. A uprimne, kdo ma cas zehlit pradlo hned jak dosusi susicka? Takze jsem si tim moc nepomohla. A kosile ze susicky vyzehlit jsou horsi nez kdyz jsem je povesila na raminko a dala uschnout. Mozna tez delam neco spatne. Treba nekdo poradi.
Souhlasím, košile už taky radši do sušičky nestrkám. A když, tak nastavím sušičku na „usušit na žehlení“ a pak dám na ramínko. To se pak docela dá žehlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každá sušička bude asi trošku jiná ale:prádlo nikdy ze sušičky nevydáš „nažehlené“.Vtip je v tom vyndat ho ještě teplé a malinko vlhké a hezky a rychle složit. Ono jak stydne se ti jakoby vyžehlí. Zkus si pohrát s programy, já mám třeba 3 volby proti pomačkání, nesuš úplně dosucha. Stejně jsou ale věci jako kapesníky a plíny které se podivně zmuchlají a žehlit musím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono záleží na materiálu (něco je prostě i ze sušičky jako když to vytáhneš krávě z tlamy) a taky na očekávání- ať si říká kdo chce co chce, ze sušičky to nikdy nebude vypadat jako vyžehlené. Pokud se obyčejná bavlněná trika nejlépe ještě za tepla poskládají, tak pak se opravdu žehlit nemusí. Ale pořád žehlím „slušná“ trika, košile apod. Taky je dobré nepřesušit, používám „suché do skříně“ (je tam pak ještě nějaké „extra suché“ nebo tak nějak, to jsem nikdy nepoužila). Pomůže i větší muchlavé kusy před přendáním do sušičky protřepnout. Aviváž nepoužívám, prádlo voní od prášku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám aviváž Coccolino, tu žlutou, a prádlo voní nádherně, můžu se učuchat. ![]()
- Citovat
- Upravit
Sušičku sem měla xlet u rodičů a teď sme si ji pořídili taky a nikdy nám to z toho nelezlo jak vyžehlený
Je potřeba to skládat hned jak to dosuší a o zbytek se postará uložení ve skříni, ale je to bez žehlení jen pro nenáročný lidi.. Záleží jak dobře to poskládáš taky.. Mě to nikdy nevadilo, že to není dokonalý, hlavně že nemusím žehlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, košile už taky raději nesuším v sušičce, ale z pračky pověsím na ramínko a pak žehlím. Stejně tak ložní prádlo, zjistila jsem, že je ze sušičky tak sežvýkané, že je pak ještě těžší ho vyžehlit, takže dávám na sušák pěkně narovnané, žehlení je pak rychlovka. Ale zas třeba na sušení ručníků je sušička k nezaplacení, jsou krásně měkké, jak ze šňůry nikdy nebudou. A taky jsem za ní byla ráda v zimě, kdy syn chodil ze školky věčně zablácený, takže jsem několikrát týdně prala zimní bundu (pokud to nebylo málo, aby to šlo otřít hadrem) a za chvíli byla zas čistá a suchá. A vůbec při neustálém praní milionu dětských hadrů je to fajn, jim žehlím opravdu naprosto výjimečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarynama a vytahnes to hned ven? Jinak treba platno z toho fakt leze sezvejkany, manzestraky tez. Ale bavlnena trika jsou vzdycky pekne rovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to jsme mě trochu utěšily, už jsme myslela, že jsem takový kopyto a neumím navolit dobrý program, je fakt že něco málo vyndám a složím, ale trika co nosí malej do školy a to na parádu žehlit prostě musím, hold ten co říká že nežehlí, nemá prádlo rovné, já jsem na tohle asi magor, nemám ráda pomačkané prádlo tak si asi přidělávám práci
Jo jinak mi říkali že do sušičky ba se ta aviváž používat neměla že ničí vlákna v prádle, prý jsou náky kapesníčky nebo co a je to jako aviváž do sušiček aby prádlo vonělo, ale u nás v drogerce to nemají, musím se poptat až pojedeme někam do města ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasická aviváž se do sušiček nemá používat, maximálně ta, na které je přímo uvedeno, že je do sušičky. Jinak se zanášejí filtry a čidla a sušička jde pomalu do kopru. Program k žehlení znamená, že v prádle zůstává větší zbytková vlhkost, než např. u programu do skříně, takže se Vám bude prádlo lépe žehlit. (za předpokladu, že ho nenecháte další hodiny a dny někde válet. Ohledně zmuchlaného prádla - taky záleží, na kolik otáček ždímáte při praní a jak jste důsledná v proklepávání prádla před vložením do sušičky
Ale stejně, sušička není žehlička, takže se jí prostě asi nezbavíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, my mame indesit a zehlit bych nemusela, kdybych nechtela. Avivaz nepouzivam, kupuju v Nemecku ubrousky do susicky od Lenor. Program pouzivam podle druhu pradla, takze bavlna, syntetika… - program se jmenujeb"suche na zehleni" a zmuchlane to nemam. Pomuchla se, pokud treba lezi v susicce pres noc. Lozni pouze poskladam a je to, mam to jako z mandlu - tady teda susim na suche do skrine. Jinak vse skladam a doladim zehlickou, kosile po susrni vesim na raminko… Zkusim posusit bez tech ubrousku - jestli treba nejsou zazracny
jinak mame susicku na 8 kg a davam tam tak 4 kg.
Edit.: Jo a otacky v pracce davam max. na 700, jinak to pomuchlane je uz z pracky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca10 A máš tu aviváž se žlutým vrškem nebo modrým?
Já mám obě a připadá mi, že každá voní trošku jinak. Navíc - té jedné musím dát 3 vršky, abych vůbec něco cítila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nežehlím
, před sušením prádlo protřepu, aby nebylo úplně zmuchlaný z pračky, nesuším úplně do sucha a hned po dosušení tahám a skládám a téměř všechno je ok. Ale je pravda, že povlečení mám froté nebo bavlněné, takové to klasické se zmuchlá. Košile dám sušit třeba jen tři najednou, tak na 15 min a pak nechám dosušit na ramínku. V sušičce se vyrovnají vlákna a na tom ramínku se to už pak nezmačká. Ale mám vychytané časy sušení na různé oblečení, automatické programy skoro nepoužívám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám na AEG sušičce tlačítko „proti pomačkání“ a ono to natřásá to prádlo dál i po dosušení. Nemáš tam taky něco takového?
Taky se to musí vyndat hned jakmile dosuší. Když suším prádlo bez tlačítka a ještě ho tam nechám třeba přes noc, tak pak je to jak kdybych to krávě z huby vytáhla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit