Šicí stroj Pfaff
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
šicí stroj Pfaff
Ahoj holky, chci se zeptat těch z Vás, které rozumí trochu více šicím strojům, nebo máte šicí stroj Pfaff - chci si koupit šicí stroj pro občasné domácí šití, dlouho jsem nešila, naposledy na starém šlapacím stroji. Líbí se mi pfaff smarter 160 kolem 7.000 Kč, ale nějak jsem nenašla, zda je kovový, resp. se chci zeptat, co bych měla mít z kovu, aby vydržel. Předpokládám, že vše uvnitř by mělo být kovové - kostra i součástky. Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že jsi vybrala dobrou značku, ti snad nic plastového ani nevyrábí.
Mamka má Pfaff stroj skoro 20 let a pořád bez problémů funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva333 Napis Steevemu, co radí u autosedaček (pokud ještě radí), prodejem šicích strojů se zabývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva333 současné stroje mají kovovou kostru, a na vnější části je plastový kryt, aby to lépe vypadalo, takže kovový ten stroj je, co se týče dalších částí, tak třeba většina patek je u toho Pfaffu plastová, koukni se na detailní fotku: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , pokud bych šel do Pfaffa, tak ale od série Select a výše, tedy cenově min. dvojnásobek, než máš přichystáno.
Pokud bych měl 7t. tak bych vzal celokovový Janome 423: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… umí stejné věci, ale je celokovový s 5ti letou zárukou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve píše:
@eva333 současné stroje mají kovovou kostru, a na vnější části je plastový kryt, aby to lépe vypadalo, takže kovový ten stroj je, co se týče dalších částí, tak třeba většina patek je u toho Pfaffu plastová, koukni se na detailní fotku: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , pokud bych šel do Pfaffa, tak ale od série Select a výše, tedy cenově min. dvojnásobek, než máš přichystáno.
Pokud bych měl 7t. tak bych vzal celokovový Janome 423: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… umí stejné věci, ale je celokovový s 5ti letou zárukou
Díky no já to taky přehodnotila, nakonec jsem se rozhodla pro lucznik isabella II - s automatickým ořezem látky. Tu značku ale neznám… Janome 423 jsem taky zvažovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva333 pokud nejste přímo z Brna, tak bych se Luczniku vyhnul, kromě dovozce, který je z Brna na tyto nové Luczniky nikdo nedělá servis a nemá ani ND, oproti rozšířeným značkám, jako jsou Janome, Brother, Veronica, Pfaff, apod, které vám spraví v každém servise
a pokud byste trvala na stroji s ořezem látky, tak bych ho vzal raději od Veronicy: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… sice je dražší, ale s delší zárukou, a opět servis v každém městě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Chci si koupit univerzální stroj pro domácí použití a po letech používání klasických, mechanických strojů, se těch moderních elektronicky řízených trochu bojím. Líbí se mi, ale nemám s nimi žádnou zkušenost a nerad bych za pár let musel kupovat další. Je nějaká možnost mi pomoct s výběrem spolehlivého, ale slušně vybaveného stroje? Líbí se mi: JANOME MC 6600, ale cena mi už přijde vyšší. Pak mě zaujal:Texi BALLERINA. Ten je za přijatelnou cenu. No nerad bych šetřil za každou cenu, pokud bych věděl, že do budoucna se mi to vymstí. Nebo jiné nápady? Co mi doporučíte? Jaké konkrétní stroje?
Děkuji za pomoc
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin174 Janome 6600 je poloprofesiální stroj, velký celokovový robusní, tžký, má šířku ramene 28 cm, a horní podávání, takže velmi oblíben u patchworkářů, vlastně je to jeden z prvních strojů co začal být jako extra pomocník pro patchworkáře. Z průmyslového stroje m á třeba odstřih, kolenovou páku, napínač. Je rychlý má 1000 stehů a prošije 12 vrstev rifloviny. Pokud děláte patchwork, nebo často šijete něco těžkého tak je to to pravé, zase na druhou stranu je těžký na přenášení a nemá volné rameno.
Texi Balerina je levná řada strojů od dodavatele Janome, aby nabídli i levnější stroje, ale je to klasický domácí šicí stroj, takže rychlost šití 750 stehů/min., prošije standartních 6 vrstev rifloviny, šířka ramena je 20 cm. takže stroj na běžné domácí šití. Záruka u Texi 3 roky, na tu Janome 6600 je 5 let.
Takže ujasnit si priority co budu šít, jak často, a podle toho zvolit stroj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, taky prosím o radu. Chci si koupit šicí stroj na domácí šití. V užším výběru mám Janome 525, Bernette Milan 7 nebo 8. Taky tu někdo chválil značku Juki. Nechci nejnižší třídu, ale jako začátečník taky ne profi. Takže střední třídu, aby prošil i tužší látky, nejpíš i volné úzké rameno. Celkem v tom tápu, protože jsem nikdy nešila, takže ani pořádně nevím co by stroj měl v základu všechno umět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskin Juki dělá hlavně průmyslové šicí stroje, v tom je jednička, ty domácí jsou jen takový doplněk.
běžte do Janomky, ale místo 525 bych šel do tohoto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je to celokov, a prošije hodně, je specielně na riflovinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď. Ujasněné priority mám. Jsem jenom asi zbytečně náročnější, než je potřeba. Koukám a prohlížím všechno, co najdu. Zaujal mě i stroj Pfaff Ambition Essential. Co si myslíte o něm.
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin174 tak to je něco přesně mezi, už je to větší stroj, takže se dá dělat i ten patchwork, má horní podávání, je takový robusnější
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpověď. Taky váhám jestli není lepší si připlatit a koupit rovnou něco lepšího. Co třeba Juki F600 nebo Bernina 350? Akorát se těch elektronických taky trochu bojím, kvůli poruchovosti a složitějšímu servisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě prosím o jednu radu. Dceři 7,5 roku chci koupit na vánoce Janome sew mini. Je vhodný i pro takhle malé dítě? Je vcelku šikovná, píšou že stroj má ochranu prstů, ale co jsem koukala na videa, tak to nebude 100%ní. Ale líbí se mi že by si ho mohla vozit k babičce a tak. Ještě Brother začal dělat stroj pro děti, ale tam mi ta ochrana prstů přijde horší, ale jinak se mi taky líbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji.
Kdybych se rozhodl pro ten Pfaff, potřeboval bych k němu lemovač na šikmé proužky. Je to k němu možné sehnat? Nedaří se mi v popisech nic podobného najít. A podle fotek destička na to není přizpůsobená. Jaké mám možnosti?
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit