Šicí stroj Pfaff

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
11.5.16 11:42

Mě Pfaff nepřišel tak drahý, právě kvůli možnostem a parametrům. Původně jsem chtěl Janome, ale ten co mě zaujal, byl 2,5× dražší. A na to moje (naše) občasné šití, mi Pfaff stačí. Patky mám vyměnitelné jako kdejaký jiný stroj. Používám jich neustále několik. Úžasná je možnost po desitnách mm posouvat steh vlevo, nebo vpravo. Zapošití je nanic. To jsem vypnul hned na začátku, i když první dojem byl opačný. Dobré je spouštění stroje tlačítkem a nemuset stát na šlapce. U některých prací se to hodí a využívám taky dost. Co mě zarazilo je navíjení cívky. Nejde u toho šít, ale problém to taky není, na nejvyšší rychlosti to je okamžik. Pro děti do školy a do školky je dobré vyšívaní textu. Jména se tím dají udělat na kdejakou věc, snadno a rychle. Takhle v rychlosti mě dalšího nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
11.5.16 14:08

@Allbii u něčeho ty pravidelnější stehy budou. Ale, hlavně, pokud chceš šít ty knížky a budeš je mít vyztužené třeba vatelínem, tak se ti ty vrstvy bez patky budou posouvat a bude to vypadat křivě. A úplety se bez ní šijou taky dost nehezky - je to pak vlnité a vytahané. Vyměnitelná patka udělá dobrou službu, ale jsou tam dvě „ale“ - není přes ni tak dobře vidět, jako třeba přes průhlednou, ta je na malé aplikace lepší. Já už jsem to jakž takž vychytala, ale v tom bych viděla výhodu integrovaného podávání, že si tam nacvakneš malou, průhlednou patku. A to stejné, pokud budeš šít zipy - uvítala bych zipovou kráčející patku, což já nemám, takže si musím vybrat podle materiálu, s jakou to budu šít.

• Citovat
  • Upravit
3121
11.5.16 20:18

@Martin174 chápu chápu.. no já prostě mám smůlu, že nemám žádné zkušenosti a tak valstně nevím, co na tom stroji ocenit, jestli stroj za 15 tis s horním podáváním je prostě top, abych si za to připlatila, jestli ten Pfaff za 15 tis má lepší stehy, líp prošije než Lada mechanická za 5,5 tis, kde na videu také ukazují prošijí 8 vrstev džínoviny.. Jestli prostě nejsem praštěná, když nemám zkušenosti s šitím a chci si pořizovat takový drahý stroj.. je pravda, že drýve se za stroj také platitlo 4 tis, ale výplaty byly někde jinde… :nevim: nicméně vím, že co má kamarádka starou Veritasku, tak jse na ni chvilku šila a mít něco takového, tak mě to od šití odradí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
11.5.16 20:20

@catie vím vím..
no mně bylo odpovězeno na rozdíl mezi integrovanou a jen „nacvaknutelnou“ Dobrý den, horní podávání je patent firmy Pfaff, proto ji najdete pouze na Pfafkách, a nyní i strojích Janome( od 30t. výše, protože Janome pro Pfaffy ty stroje vyrábí). Ostatní výrobci domácích strojů( v průmyslu je horní podávání běžné, ale to je jiná kategorie) spoléhají na strojek horního podávání( někdy označeno jako kráčecí patka) ale není to stejné. Zabudované horní podávání skutečně podává, je poháněno strojem a táhne látku zezhora, kdežto kráčecí patka jen pouští horní látku když je dolní podávána, takže není to nucené podávání.
Pokud chcete šít něco jak píše z více vrstev, třeba ty knížky, tak je potřeba opravdu horní podávání.
Většina strojů dnes již má elektroniku, ono s elektronikou se dá dělat spousta věcí, co s mechanických strojem nedá, například kulaté dírky, zpomalování rychlostí, polohování jehly, quiltovací stehy, vyšívání… - to jsou věci co zvládnou jen elektronické a ne mechanické stroje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.5.16 21:24

@Allbii Zdravím, výběru šicího stroje jsem věnovala moře času. Pfaff - někdo tvrdí že se pohoršil s kvalitou, když koupit, tak prý až vyšší řadu. Výhodou je to zabudované podávání a jsou to už těžké kovové stroje (ta vyšší řada). Pfaff Select 2.2 jak jste zmiňovala váží pouze cca 6 kg, moc kovových součástí mít asi nebude. Na výstavě jsem zkoušela šicí stroje Juki. Horní podávání nemají, mají svůj způsob blokového podávání odvozeného od průmyslových strojů. Juki s tímto podáváním začínají od 16.000,–Kč (řada G) - pro srovnání váží 9kg. S prošitím více vrstev nemají problém (zkoušela jsem řadu F). Myslím si že pokud chcete stroj elektronický aby prošil více vrstev, tak musí být z těch silnějších, těžší a co nejvíc kovový. Je to zas a jenom o penězích. Mechanický stroj je sice jednodušší na opravy, ale ochudíte se o spoustu vychytávek, které jsou návykové :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.5.16 21:29

@Allbii A na to šití knížek si myslím, že nemusíte mít nutně horní podávání. Ženské co šijí patchwork, kde je taky několik vrstev, tak většinou horní podávání taky nemají. Jako je to výhoda, ale ne nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
14.5.16 14:01

@myskin asi jsem to špatně napsala, ale Pfaff Ambition má 9kg, ten budu kupovat
@Martin174 nakonec půjdu také do Ambition 1.0. Esential nemá šití dvoujehlou :/
Hledala jsem, ale nenašla jsem u Pfaff overlockovou patku. Využíváte tam overlockový steh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
14.5.16 18:35

Ano používám ho, ale spíš jenom obyčejný cik cak. Ty imitace overlocku jsou strašně pomalé. Nato nemám nervy. A používám u něj speciální patku: nastavitelnou začišťovací patku, aby se mi okraj nestahoval, ale zůstal hezky hladký-rovný. Jde to s ní perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
14.5.16 22:32

@Martin174 aha, takto se přímo patka jmenuje? A jde i s IDT? Já právě viděla na videu ten overlockový steh a vypadalo to parádně, bylo tam i ukázáno, jak to pruží, samozřejmě otázkou je výdrž takových stehů. Půjdu také do 1.0. Na tom Essential nejde šít dvoujehlou a další zásadní rozdíly tam snad nejsou. Tak němjak mi přijde, že mají prodejci málo informací.
Musí se do něj kupovat jen origo příslušenství? Nebo se dají i běžně v galanteriích dostupné??
Já jen doufám, že bude hodně tichý ;D Škoda, že ani v tak velkém městě jako Brno, není ani jedna prodejna, kde by šicil stroj ukázali jak šije :/ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.5.16 09:36

Myslím že tichý je dost. Ne teda na plné sešlápnutí, tam se klepe a je hlučnější. Jinak to celkem jde. Originál příslušenství je téměř stejně drahé jako to neoriginální. A hlavně všechno pasuje. U neoriginálech bych si jistý nebyl. A nekupoval bych ho. Ono toho moc na dokoupení není a hlavně člověk využije jenom málo dalších věcí. U mě to byli jenom další patky. Mám jich asi 12. Víc nepotřebuji. Horní podávání u obšívání se štelovací patkou? Musím se podívat. Jo jde to. Pozná se to tak, že v zadní části patky je vybrání pro horní zoubky, široké asi 5-6mm a dlouhé asi 10mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.5.16 09:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.5.16 09:42

Já bych Vám klidně předved jak to šije a nechal si stroj vyzkoušet. Ale nevím jestli se Vám taková možnost bude líbit. Ke mě to je z Brna 150km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
15.5.16 10:37

@Martin174 To je od vas milé.. děkuji to já bych si potřebovala zkusit na více strojích to, co potřebuji, abych poznala rozdíl :)
Tady jse msi tak nějak řekla, že doufám, že je to stroj na celý život, při nejmenším na 20 let :D že má všechno, co potřebuji, že nějak nevím, co víc od stroje chtít :D ale to si asi naši rodiče říkali také :D a jak věda pokročila :D Jinak patka pro slepý steh je myslím součástí výbavy stroje. Spíš zatím nevím, na co mi budou ty patky na ozdobné stehy :D ale snad využiju
Já budu potřebovat takovou tu patky patchworkovou, co má hlídáního toho okraje nebo jak se jmenuje :D, když budu našívat různé tvary..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.5.16 08:50
@Allbii píše: . Půjdu také do 1.0. Na tom Essential nejde šít dvoujehlou a další zásadní rozdíly tam snad nejsou. Tak němjak mi přijde, že mají prodejci málo informací.
Musí se do něj kupovat jen origo příslušenství? Nebo se dají i běžně v galanteriích dostupné??
Já jen doufám, že bude hodně tichý ;D Škoda, že ani v tak velkém městě jako Brno, není ani jedna prodejna, kde by šicil stroj ukázali jak šije :/ :roll:

@Allbii dnes už všechny stroje mají šití dvojjehlou, i ten Ambition Essential
v galanterce koupíte tak nitě a jehly, pokud potřebujete speciální příslušenství jako třeba patky tak musíte do prodejny šicích strojů
a ta patchworková co vám hlídá kraj je toto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
16.5.16 10:54

@steeve Ahaa.. děkuji, já totiž čtu všude možně všechno a přijde mi, že u toho Essentialu je hrozně málo informací.. nedokážu tedy říct, jestli je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl, krom asi jiného počtu stehů.. ale jestli třeba šije výrazně jinak, váha stroje? apod.
potřebuji dělat takovéto stehy.(viz foto). takže asi na to ta patchworková nebude… ta přeci jen udržuje nějaký okraj
budu našívat právě na stránky různé aplikace. škoda, že ten 1.0 nemá automatický odstřih nitě.
jak to prosím vás máte s případným řešením poruch? e-shopy většinou nabízí odvezení a přivezení vrámci reklamace.. trochu bych se bála stroj posílat nějak poštou.. u vás jsem to nenašla.. jestli špatně nekoukám.. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí