Šicí stroj - pomoc prosím
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pokud Vám nebere spodní nit, může to být otočená či ohnutá jehla,
pokud Vám při druhé otočce zůstane horní nit dole a sekne se do chapače, znamená to problém s horní nití, buď je špatně navlečená- není v niťové páce, nebo není dobře napnutá- malé napětí v napínači, nebo vůbec nit neprochází napínačem a není bržděna.
Takže vyměnit jehlu- pozor na správné natočení, a znovu navléci nitě, postup máte nakreslený na stroji či v návodu.
pokud vše toto máte v pořádku a stejně zlobí, tak je pak už posunutý chapač, a to je na servis.
Ale pokud stroj v pořádku šil, a začalo to zlobit z ničeho nic, je to většinou jen nesprávnou obsluhou, sám od sebe se stroj nerozšteluje, chce to jen správně postupovat s navlékáním nití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám jeden technický, snad bude někdo vědět. Při šití se mi zlomila jehla, vyměnila jsem jí a stroj mi přestal vázat nitě(prostě nešije)
zkusila jsem převléknou stroj, dát jinou jehlu a stále nic. Zítra ho vyčistím, ale moc šancí tomu nedávám. NEvíte čím by to mohlo být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak obdobný prolém měl taťka. Tomu teda došla spodní nit…
Když jsem se ke stroji asi po měsíci dostala, tak jsem zjistila, že je špatně navlečený.
Neměl horní nit provlečenou očkem, co je na jehelní tyči (to co se hrejbe nahoru a dolu při šití, ale jinak než jehla.- tedy není kousíček od jehly, ale je „tam nahoře“.
)
Předpokládám, že máš šicí stroj pro domácnost, tam snad zaměnit jehla, či otočit nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye
ještě mne napadá, můžeš udělat fotku navlečení stroje (pokud si myslíš, že to máš dobře)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye Jak se zlomila ta jehla, mohla dole kolem člunku něco pohnout. Takže pokud to jde, oddělat kryt spodní cívky, mít navlečenou nit i nit ve spodní cívce, pomalu točit kolečkem a dívat se, v kterém okamžiku by se měly nitě vázat a co to doopravdy dělá. Jinak je taky potřeba vyčistit jednou za čas spodek stroje - vytáhnout spodní cívku, odšroubovat stehovou desku, vytáhnout člunek a vysát to tam. Může tam být zapadený i kousek té zlomené jehly a vadit. Co je to za stroj? Tohle platí na ty novější, s horizontálním chapačem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jehla dát špatně nejde, na stroji šiju 5 let, navlečený je taky dobře. Já pak už vyměnila i nit horní i spodní
zkusila to i na jiný látce, jehla látce taky odpovídá. Vyfotím zítra, dnes mi tam spí už děti. Toto se mi nikdy nestalo
Pokud to nerozhýbu tak jde do servisu, pač ho potřebuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkasim píše:
@Lussye Jak se zlomila ta jehla, mohla dole kolem člunku něco pohnout. Takže pokud to jde, oddělat kryt spodní cívky, mít navlečenou nit i nit ve spodní cívce, pomalu točit kolečkem a dívat se, v kterém okamžiku by se měly nitě vázat a co to doopravdy dělá. Jinak je taky potřeba vyčistit jednou za čas spodek stroje - vytáhnout spodní cívku, odšroubovat stehovou desku, vytáhnout člunek a vysát to tam. Může tam být zapadený i kousek té zlomené jehly a vadit. Co je to za stroj? Tohle platí na ty novější, s horizontálním chapačem.
na to se chystám zítra, jako poslední možnost. Je to cca 2 měsíce co jsem ho čistila, po nehodě jsem ho vyčistit nestihla, vrátili mi děti z procházky. Mám janome 415. Návod bohužel najít nemohu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych to dole rozebrat a vyčistit, příp. vysát, jak radí zuzka… pokud nepomůže to, tak asi servis…
Aktuálně mne nic nenapadá.
![]()
Zkusím se zeptat zítra v práci když si vzpomenu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye píše:
na to se chystám zítra, jako poslední možnost. Je to cca 2 měsíce co jsem ho čistila, po nehodě jsem ho vyčistit nestihla, vrátili mi děti z procházky. Mám janome 415. Návod bohužel najít nemohu
Vypla a zkusila jsi to i potom? po vypnutí, tento sice nemá elektroniku, ale mě to dělá jukina, musím ji vypnout a zapnout. Jinak od zlomené jehly by to být nemělo, leda by to hnulo člunkem. Na stehové desce neudělala jehla rýhu? Mě ta jukina hrozně zlobí, v servise právě jednou i tvrdili, že je to od zlomené jehly a škrábance na stehové desce, taky občas neváže, nicméně si myslím, že je to blbost, ale zkus mrknout, jestli jo, odšroubovat a uhladit jemným smirklem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye kdybys potřebovala něco z návodu, klidně napiš. A zkus pořádně kouknout na stehovou desku, jestli ti neudělala zlomená jehla nějaký hlubší vryp, taky to může zlobit. Jinak pokud je správně navlečení, tak mě taky nic nenapadá. Ještě okoukni dole ten člunek, jestli někde jehla nenaráží nebo něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím co půjde, teď jse tam den nebyla, musím se na to podívat v klidu.
@Aspera děkuji, já jsem se chtěla podívat do tabulky závad, co tam píší. Na netu jsem nic nenašla.
Taky si pěkně nadávám, pač mi to ujelo a jehlu jsem urazila o průchodku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye zítra ti na to kouknu, teď tam taky kvůli dětem nemůžu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím čím to, stroj jsem rozebrala, zanešený nebyl, složila a šije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit