Šicí stroj - pomoc prosím
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šicí stroj-pomoc prosím
dravím švadlenky i nešvadlenky,
prosím o pomoc a radu, stroj mi nechce brát spodní nit a při druhém zajezdu do látky se hned sekne nevím co s tím
už jsem vyzkoušela vše vyměnit (jehlu,vrchni nit,spodní)ale pořád to zlobí
máte s tím někdo zkušenosti?předem děkuji za jakoukoli odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pipet píše:
Promazat? Mi to pomohlo…
jj a hlavně rozebrat a vyčistit. Tohle mi jednou dělala stará Veritaska po mámě a pomohl štěteček a olejíček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tyjo to nevím jestli bych to zvládla
tak snad asi k tomu pustím muže nebo někoho na servis:)díky holky
pipet:a co přesně jsi promazala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nepíšeš, jaký máš stroj, ale pokud máš k němu návod, tak tam to 100% bude v údržbě
taky mě to překvapilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám jednou zlobila ta krytka spodní nitě. Byla ostrá a chytala nitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já měla jehlu naopak
a dělalo to něco podobného
Zkus ji otočit o 180 stupňů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu to dobře, že ti spodní niť nejde vytáhnout nahoru? (jako že ne při šití, ale před šitím?) S tím jsem trochu bojovala taky, matně si vzpomínám, jestli je to takový to, jak potom máš na člunku namotáno spoustu nitě. Zkus zkontrolovat, jestli člunek sedí správně a jestli spodní niť je na člunku ve správné poloze. A někdy když se mi to takhle sekne, tak začnu točit kolečkem v opačném směru, někdy se to spraví.
(ale teď nejsem doma, tak to nemůžu jít vyzkoušet, popisuju to zpamětí, takže možná si to blbě pamatuju, promiň)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jehla má takovou rýhu, ta musí být vepředu, jinak to nešije. Ale třeba je to blbá připomínka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepíše,jestli ti jehla projede celá,jestli ne,můžeš mít potočenou člunkovou dráhu a to je na opraváře.Jestli ne,tak bych ho taky vyčistila,bývá v příslušenství štěteček.Pak promazat,akorát jsem se úplně lekla,jak děvčata radí rozebrat,no tak to bych moc nedělala,pokud nevíš jak,aby sis tu dráhu eventuelně nepootočila.Jinak bývají na stroji většinou červenou barvou označeny místa,kde se promazává,nebo v návodu.Pozor taky řím promažeš,kup si olej na šicí stroj,nebo kolo.
Těžko se radí,když to člověk nevidí.Tu člunkovou dráhu poznáš tak,že bez nití potočíš kolečkem a kukneš,jestli ti jehla projede přez dráhu.Možná tam máš jenom namotanou nit.
- Citovat
- Upravit
Může to být všechno možný.Nepíšeš,co máš za značku stroje.Když zlobí spodní nit,může být někde v chapači nebo kolem prach,chapač může být „ťuklej“,to znamená malinko pootočenej,ale to sama nespravíš,to musí opravář,pak můžeš mít špatný pouzdro na cívku,může být vyhnutá pružinka,nebo může být vypnutý podavač.Ty zoubky pak nejsou nad stehovou deskou a materiál se neposouvá,sekaj se nitě.Na ten podavač je tam páčka,stačí jí přepnout.No zkus to vyčistit a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Tak pokud ti ta niť dělá cucky ze spodu látky,nebo ani nejde udělat ani jeden steh a hned to děsně rachtá a namotávají se nitě ze zdola,je třeba odšroubovat nebo jen (u některých strojů)odcvaknout „stehovou destičku“.Je pod ni špína,prach nebo vzniklé cucky z látky ,popř.nitě.Stehová destička je vlastně to na čem leží látka,jsou tam posuvné zoubky,otvor na jehlu, a nad tou deskou je patka.Píšu jen v případě,že nevíš kde to je.Odšroubování nebo vysunutí se neboj,není to nic těžkého.Problém ti může dělat i jehla,kdy je špatně nandaná.Jak holky psali-jehla má na jedné straně drážku a ta musí být vždy tam kam zandáváš člunek.Tak že jestli máš člunek zandávací ze předu ,drážka jehly musí být ve předu.Pokud zleva ,jehla musí být drážkou otočená do leva.Jinak to pod tou destičkou promaž.Snad jsem trošku pomohla .Hlavně ať je to brzy zase Ok.H.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak nevím vše jsem vyměnila vyčistila
mám ho půjčený od maminy tak ji ho hodím jestli ho nerozchodí a pak kdyžtak servis..přísaám že kdyby nebyl půjčený tak už letí z okna
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
stalo se mi něco podobného s novým strojem - jednou byla opačně daná cívka se spodní nití a podruhé jsem měla špatně danou vrchní nit - nebyla zaháklá tam kde měla ![]()
spodní nit mi to vůbec nebralo, jen to neustále protahovalo (a cuckovalo) tu vrchní nit. tak třeba jsem někomu pomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit