Šicí stroj - potíže

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25113
18.4.17 14:15

@mandlicka91 Dej pak vědět, co s tím bylo. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.17 14:15

@mandlicka91 jestli nepomohlo výměna jehly a nové navlečení, tak se pohnul chapač a chce to do servisu, je to na seřízení, není potřeba kupovat nový stroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
18.4.17 14:21

@steeve Je, Vy mi jdete „do rány“. Mám stroj půlroku po servisu. Veronika Champion, kupovaný v roce 2000. Dělá mi to (malé) smyčky do rubu. Čím víc utahuju horní nit, tím je to méně (třeba jedna smyčka na 10cm). Ale aby to nedělalo vůbec, je to horní napětí už moc a švy praskají. Nemůžu to doladit na „tak akorát“. Ladila jsem i spodní nit a nepomoho. Co je zajímavý, zhoršuje se to po namazání.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.17 15:23

@Aries6 pokud tu smyčku udělá jen občas, tak to bude někde v cestě niti nějaká překážka, nejspíše ostrá hrana někde na stehové desce nebo chapači, chtělo by to projít a zahladit
pokud by bylo špatné napětí tak by to smyčkovalo stále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
18.4.17 15:25

@steeve Nemůže být nějak opotřebovaný nebo hnutý chapač? Jaký mýte názor na Veroniku?
Měla jsem to, na Vaše doporučení, v texcentru v Jihlavě. Bohužel je vzdálenější cesta, tak se mi tam teď nechce a hledám někoho v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
18.4.17 15:27

@steeve Ale děkuji, po ostré hraně se podívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
18.4.17 15:28

@steeve Jo, ale když nechám horní napětí na normálu, tak to dělá smyčky na každém stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.17 16:21

@Aries6 hnutý chapač by vynechával stehy, jestli je opotřebovaný to nemůžu posoudit když stroj nevidím, ale u 16 starého???, Veronicy jsou slušné stroje, ale opět na stroji se může podepsat stáří, opotřebování, stroj nevidím nemůžu posoudit,
pokud to při standartním napětí dělá smyčky u každého stehu tak by to chtělo poštelovat napínač, ev. dát do něj novou pružinu,…, ale může to být opravdu jen ostrou hranou někde na desce nebo chapači…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
18.4.17 17:09

@Aries6 stroj už je na servisu…mám si pro něj přijet v pátek dopoledne ;-) Tak se Vám hned ozvu a dám vědět co se stalo ;-)

@steeve - děkuji za radu :-D Asi si stejně budu muset pořídit ještě jeden záložní pro případ nouze :-D Zatím jsem ten svůj odvezla do servisu a uvidíme co se tam přihodilo :-D Uklidnil jste mě, že se snad ještě rozejde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
18.4.17 21:23

@steeve Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
20.4.17 13:49

@steeve mohla bych prosit radu? Mamka uvažuje o šicím stroji singer starlet 6660? Co si o něm myslíte? Asi nelze srovnat s mou zetinou, ale každá rada se hodí ;-) Děkuji za radu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.4.17 13:58

@mandlicka91 už bych do Singera nešel, je jedno jaký model, Singer již nemá v ČR zastoupení, jak to dále bude se servisem a dodáním ND není jisté, kouknul bych po značce, která má zdejší zastoupení, síť servisů atd…
konkrétně u toho singer starlet 6660 vůbec nepochopím spojení elektronický stroj a CB chapač???, to zase výrobce splácal 2 rozdílné typy dohromady
a jinak vaši starou Zetinu 6323, která mmch to byly perfektní stroje, můžete nadále koupit jen pod jiným názvem Janome: http://autosedacky.mimishop.cz/…e-hd-1800-ej
takže bych šel do toho,
pokud byste chtěla něco levnějšího, co se přibližuje ceně toho Singeru tak potom třeba toto: http://autosedacky.mimishop.cz/…-patky-navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
20.4.17 14:02

@děkuji Vám mnohokrát za info ;-) Tak s tím servisem je to dost na prd :-( Tak to jí raději ukáži něco takového co doporučujete ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.18 21:46

@steeve dobrý den, prosím o radu…horní nit mi dělá neplechu, nevím, co s tím…děkuji za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
15.1.18 22:01

@pizule Takhle na fotce těžko říct. Zkusila jsi celé navléct znova? Je horní nit všude, kde má být - brzdička, pérko? A dole, taky protažené všude pořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí