Šicí stroj - potíže
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šicí stroj - potíže
Ahoj maminky, šičky!
Mám problém se svým strojem. Ráda bych něco ušila, ale spodní nit se mi strašně pytlíkuje na místě.
Chvilku stroj šil úplně normálně a najednou to začal dělat. Spodní cívka navlečená správně.
Jsem šička začátečnice, tak nevím, co s tím.
Stroj je obyčejný základní verze od Singer.
Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co to je „pytlíkuje“?
Máš správně nastavené napětí nití?
A stroj máš nový nebo starý?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co to znamená - pytlíkuje??Jinak mám zkušenost takovou,že když blbne spodní nit,tak je potřeba utáhnout nebo povolit ten šroubeček který tvoří napětí nitě.Správně utažený se pozná tak,že povytaženou nit chytíš mezi dva prsty a malinko třepneš dolú(pohyb jako když si hraješ s jojem)správně by měla poskočit asi o 1,5-2cm.Když víc - utáhnout.Když míň povolit.
Taky je důležité napětí horní nitě - ale napřed zkus to první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se šmodrchá spodní nit, chce to promazat, mrkni do návodu.
Dělá mi to vždycky, když stroj déle „stojí“ (měsíce…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych zkusila vyčistit celou tu spodní část okolo cívky, rozebrat podle návodu a vyndat prach, nitě, látky, které tam budou nahromaděné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AnastazieB píše:
Ještě bych zkusila vyčistit celou tu spodní část okolo cívky, rozebrat podle návodu a vyndat prach, nitě, látky, které tam budou nahromaděné.
Ano, před tím mazáním to pořádně vyčistit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Když se šmodrchá spodní nit, chce to promazat, mrkni do návodu.
Dělá mi to vždycky, když stroj déle „stojí“ (měsíce…).
To ještě zkusím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:
Co to je „pytlíkuje“?
Máš správně nastavené napětí nití?
A stroj máš nový nebo starý?
Nevím, jak to vysvětlit. Prostě se v určitém místě nahromadilo najednou hodně spodní nitě…
Přitom jsem sešila a obšila jednu nohavici v pohodě a najednou to začalo dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitkabokule píše:
co to znamená - pytlíkuje??Jinak mám zkušenost takovou,že když blbne spodní nit,tak je potřeba utáhnout nebo povolit ten šroubeček který tvoří napětí nitě.Správně utažený se pozná tak,že povytaženou nit chytíš mezi dva prsty a malinko třepneš dolú(pohyb jako když si hraješ s jojem)správně by měla poskočit asi o 1,5-2cm.Když víc - utáhnout.Když míň povolit.
Taky je důležité napětí horní nitě - ale napřed zkus to první.
Tak to je dobrý tip, to taky vyzkouším! Nikdy jsem nevěděla, jestli to mám správně, až když jsem prostudovala ten šev…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když je šití/šev zespod jakoby volný,musíš dotáhnout napětí HORNÍ nitě a když je šev volný nahoře tak se musí dotáhnout právě ten šroubek na člunku kde je schovaná ta spodní nit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná se ti tam jen zašmodrchala ta nit na začátku.když ti to před tím šilo. zkus to někde na zbytku látky znovu a drž si na začátku oba konce nití,než popojedeš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitkabokule píše:
když je šití/šev zespod jakoby volný,musíš dotáhnout napětí HORNÍ nitě a když je šev volný nahoře tak se musí dotáhnout právě ten šroubek na člunku kde je schovaná ta spodní nit
Aha, tak je to naopak, jo? No, manža byl z toho včera bezradný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím pomoc! Mám šicí stroj Singer Pixie a potřebovala bych správně navinout spodní niť,postupuji dle návodu,ale šije to naprázdno, resp. spodní niť se nepropojí s tou horní…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit