Šicí stroj - potíže
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nejspíš chapač nezachytí nit. Nemá ulomený hrot? Zkontroluj vzdálenosti, které jsem napsal výš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzkousim Dekuji Jtom
Jsem nova, tak doufam, ze odepisuji spravne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoc - šicí stroj
Prosím o radu - jsem začátečník a dneska šiji poprvé. Ušila jsem první dva metry a najednou mi to začalo zlobit, horní nit se mi pořád cuchá u cívky spodní nitě a pak když odendavám látku, tak mi to dělá toto - viz foto. Může mi někdo poradit, čím to je, už jsem bezradná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš to špatně navlečený, nejspíš ti někde vypadla nit, navleč znova
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na první pohled to vypadá, že horní nit není napínaná. Zkontroluj napínač. Nit musí být sevřená mezi talířky. Nesmí běžet po povrchu, Pro usnadnění navlékání bývá spojené zvedání patky s roztažením talířků. Přečti si návod. Při spuštěné patce klade napínač poměrně velký odpor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsazeni nové jehly Veritas
Ahoj, mam stroj Veritas 8014/26..zlomila jsem jehlu a nová mi proste někde nasadit..ta zlomena nejdříve nesla vyndat, az přítel ji opravdu velkou silou vyndal, ale tu novou mi tam nejde nasadit..buď vypadne, což znamená, ze je málo zastrcena..pak se i příteli podařilo zasunout ji tam víc, ale při siti se mi okamžitě zase zlomila, ptz jsem zjistila, ze narazí na držák spodní nitě. Znamená to, ze je jehla pořad málo vsazena??? Víc už to ale opravdu nejde. Stroj jsem zdedila po své tetě a silné pochybuji, ze ta si jehly měnila stejnou silou jako můj přítel 🙈
Moc děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přečti si návod, jak se mění jehla. Je to popsáno na straně 21 s obrázkem č.24.
V normálním stavu jde vyměnit volně, bez jakéhokoli násilí. Je potřeba zkontrolovat objímku na jehelní tyči, jestli není prasklá. Poklepem na matku vyražte klínek se závitem, díly rozeberte a podívejte se, kde je chyba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julyi píše:
Ahoj, mam stroj Veritas 8014/26..zlomila jsem jehlu a nová mi proste někde nasadit..ta zlomena nejdříve nesla vyndat, az přítel ji opravdu velkou silou vyndal, ale tu novou mi tam nejde nasadit..buď vypadne, což znamená, ze je málo zastrcena..pak se i příteli podařilo zasunout ji tam víc, ale při siti se mi okamžitě zase zlomila, ptz jsem zjistila, ze narazí na držák spodní nitě. Znamená to, ze je jehla pořad málo vsazena??? Víc už to ale opravdu nejde. Stroj jsem zdedila po své tetě a silné pochybuji, ze ta si jehly měnila stejnou silou jako můj přítel 🙈
Moc děkuji za rady
a je to jen tou jehlou? když to naráží na spodek, není i přetočený člunek? nebo běco jiného hnutého dole?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sinapis.alba to vůbec nevím 🤷🏽♀️ Ja vlastně ani poradně nevím co je clunek, teprve se sit učím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sinapis.alba dole to proste vypadá vsechno stejně jako predtim než se to stalo s tou jehlou, myslim, ze problém m bude v “drzacku” ty jehly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JTom vse jsem dělala dle návodu. Jehla už vyndat šla jen opravdu velkou silou.
Klinek jsem vyrazila, ale objimka také nejde sundat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na první pohled vypadá objímka v pořádku. Nejspíš to bude jen špinavé.
Opatrně ji kývavým pohybem posuň trochu nahoru, směrem dozadu vysuň drátek a pak ji směrem dolů stáhni s tyče. Kdyby to nešlo, kápni na tyč benzin, MD nebo WD spray, aby se to uvolnilo a objímka nepraskla. Pak je potřeba součástky vyčistit a jemně namazat. Když je všechno v pořádku, má objímka, klínek i jehla před utažením matkou zřetelnou vůli.
Když se zlomila jehla, tak se nedá vyloučit ani chyba pod deskou, jako první je ale potřeba opravit uchycení jehly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit