SIDS a riziko u dalšího miminka

Kattynka000
12.10.15 13:29

SIDS a riziko u dalšího miminka

Ahoj maminky, omlouvám se za asi delší sloh, ale potřebuji se nejen vypovídat, ale i poradit od nestranných lidí..
S manželem jsme čekali miminko, celé těhotenství de facto bez problémů, byla jsem sice na rizikovém, kvůli náročné práci a silnějším nevolnostem, ale vše se srovnalo a až na krvácející hematom ve 23tt, kdy jsem si poležela v nemocnici bylo vše ok.. 1.10. jsem porodila krásného a zdravého syna, který bohužel po 36 hodinách přestal ve spánku dýchat :,( Porod byl de facto bez problému, rychlý, ve 40+5 mi v 7 ráno praskli vodu a 8:40 byl Matyášek na světě s as 7-10-10, já sice musela na revizi, protože se ukázal další schovaný hematom pod močovou trubicí 4×4×1cm:( Ale jinak se vše jevilo ok.. Jak jsem psala, bohužel našeho Matyáška postihlo nejspíš Náhlé úmrtí novorozence :,( Byl 15 minut bez přívodu kyslíku do mozečku, doktor ho nakonec rozdýchal, ale bohužel, Matýsek má silně poškozený mozek, leží v hlubokém bezvědomí na přístrojích a šance, že se někdy probudí je skoro nulová :,( Od psychiatričky nám bylo doporučeno pokusit se o druhé hned jako to půjde, i s manželem jsme se shodli, že to bude nejlepší, ale ten strach, že se to stane opět je strašný:-( Chtěla jsem se zeptat, zda je tu někdo, kdo zažil taky tuto šílenou situaci a druhé miminko je v pořádku?:'( Popř povedlo se vám otěhotnět hned po šestinedělí po revizi dělohy?:-( Děkuji vám za odpovědi:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
12.10.15 13:34

Ahoj, je mi líto takové zkušenosti. Prosím tě, kde jsi rodila, že dítě nebylo na monitoru dechu? Doporučení je určitě správné, je spoustu holek, co otěhotněly ještě v šestinedělí, takže to urřitě jde hned po revizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
12.10.15 13:41

Byl na monitoru, to ho taky,,zachránilo", pokud se tomu tak dá říkat:'( Okamžitě se rozhoukal, ale 15 minut trvalo, než se doktorovi povedlo ho rozdychat:-( Rodila jsem na Mělníku.

• Citovat
  • Upravit
31386
12.10.15 13:43
@xjuklickova píše:
Ahoj, je mi líto takové zkušenosti. Prosím tě, kde jsi rodila, že dítě nebylo na monitoru dechu? Doporučení je určitě správné, je spoustu holek, co otěhotněly ještě v šestinedělí, takže to urřitě jde hned po revizi…

na MD se vůbec nedává paušálně, já rodila v ČB a ani jedno dítě (když byly zdravé a donošené) na monitor nedali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
12.10.15 13:45

Moc mě mrzí co vás potkalo.
Pokud nekojíš, neměl by to být velký problém. Nicméně čistě po fyzické stránce mi to přijde fakt brzo. Tělo by mělo být ve formě, zpevněné pánevní dnou, břišní svaly. Asi není uplně optimální dát tělu takový záhul tak rychle zasebou. Já otěhotněla 9 měsíců po porodu a byl to teda nápor na moje fyzické síly. Ale chápu, že to chcete. Asi i probrat s lékařem, jak na tom po šestinedělí budeš.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
12.10.15 13:47

@xjuklickova
Tak co ja jsem. rodila pred 5ti a 4mi lety v Motole, tak ne. kazde ditko melo automaticky monitor - davali jen predcasne narozenym detem - tedy detem narozenym driv jak pred 40tym tydnem.

@Kattynka000 mrzi mi co se stalo. Je vidim, ze doktor delal vse aby Vase mimco tady udrzel. Jinak mam znamou co otehotnela hned v po sestinedeli a taky manzelova maminka otehotnela v sestinedeli, takze se neboj, urcite se zadari.
Ohledne toho, zda-li je mozne aby.toho probehlo i u dalsich deti bych probrala s doktory, kteri Ti k tomu muzou rict vic, nez mi tady.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
12.10.15 13:52

@alli_li

Děkuji.. Doktoři nám budou dělat i genetiku, projistotu, manžel měl jako dvoudenní novorozenec vinnou porodníka otok na mozku, souvislost neprokázána, ale i tak chceme mít jistotu, spíš mě zajímala osobní zkušenost nějaké maminky, která prošla touto tragédií a druhé má v pořádku :(

• Citovat
  • Upravit
Any11
12.10.15 13:58

@Kattynka000 když tady dáš vyhledávt v diskuzich, tak tu byl případ. Měla myslím nick dušička a pak měla druhé miminko, bylo v pořádku.

Jinak je mi to moc líto.

• Citovat
  • Upravit
44196
12.10.15 14:04

@Any11 Dušička už má 3 další zdravé děti, ale jí umřela holčička skoro půlroční, první dítě. Takže úplně stejné to není.

Obecně se tvrdí, že SIDS je prostě náhoda, nešťastný los, jakýkoliv vliv genetiky není prokázaný, u dalších dětí se doporučuje monitor jen „pro sichr“,riziko je stejné jako u cizího.

Je mi to moc líto, naštěstí stejnou zkušenost nemám, ale SIDS vždy bylo a je moji noční můrou. Nejmladší holčička má 8 měsíců a až teď ze mě ten strach trochu opadl.

Kdysi si vzpomínám, že tu byla podobná diskuze, miminko přestalo dýchat po několika hodinách po porodu, podařilo se oživit, několik měsíců na přístrojích, nakonec myslím chlapeček umřel :( Je to vzácné, ale stává se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
12.10.15 14:05

Moje starsi casto nedychala (vlastne obcas ma ve spanku „delsi vypadek dechu“ dodnes), ale vzdycky se nam ji podarilo hned rozdychat. U mladsi se to nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
12.10.15 14:06

@Kattynka000 Moc mě mrzí co se stalo. Je to zvláštní, přeji ať co nejvíce zregenerujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
12.10.15 14:07

@elanaa Jak je vidět, tak by mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
12.10.15 14:08

@alli_li Tak tři roky zpět a byla na tom všechna miminka… Myslím, že už je to standart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
12.10.15 14:08

Strašně moc doufám, že to bude vpořádku, ta naděje na zázrak už ze mě vyprchává a ta prázdnota je strašná:'-( Kor když za malým každý den jezdím a vím, že do té postýlky, co tu má připravenou ho nikdy nepoložím :,( děkuji vám za podporu holky.. :,(

• Citovat
  • Upravit
12.10.15 14:09

Ježíš, to je mi líto :( Ne, není žádná spojitost v tom, že by druhé mimi toto mohlo potkat ani to není dědičné.. V naší rodině se takový případ vyskytl, ale je to dost let nazpět další 2deti byly naprosto v pořádku.. Jinak jsem rodila taky v Č. Budějovicích a monitor dechu se nepoužívá, docela jsem byla překvapená na to jaká je to velká nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty