Šikana 2. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25072
7.9.22 20:05
@Prostě Vodnář píše:
To nejsou žádná ultimáta, to je pouze potvrzení, že byla seznámena s problémem. Aby se náhodou za pár dní nestalo, že o ničem takovém neví, protože jí s tím nikdo neseznámil. Podepisovat to pochopitelně nemusí, pak to automaticky přebírá vyšší instance.Vzhledem k tomu, že ve školství je nedostatek kvalitního personálu, tak se bohužel předpokládat musí, že v tom systému vzniknou individuální chyby.

Škoda že se to netýká přímo vás, já bych byla ráda přítomna tomu vašemu jednání s vyššími instancemi. Až jim řeknete, že se na ně obracíte, protože vám ve škole nepodepsali papír, co jste donesl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25072
7.9.22 20:06
@Prostě Vodnář píše:
Policie sepisuje protokoly, takže tam problém není, člověk si vždy svou kopii odnese.

Tak určitě. :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.09.22 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
7.9.22 20:06
@Cuddy píše:
Proč, můžeš to dovysvetlit?

http://zakony.centrum.cz/…paragraf-354?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41975
7.9.22 20:07
@Cuddy píše:

Protože v momentě kdy dospělý vyhrožuje dítěti, je za to trestně odpovědný, a protože by šlo o dítě, tak jsou tam přísnější trestní sazby? :think: nevíš, jakýho rapla má to dotyčné dítě doma a na druhou stranu je potřeba, aby ta učitelka o tom věděla a pracovala s celým kolektivem…většinou nebude mít narážku na tloušťku jen jedno dítě, vnímají to všechny a je potřeba pracovat se všemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
7.9.22 20:08
@Anonymní píše:
Hezky den,

mam syna 7 let.
Jejich trida se rozpadla(bylo jich malo) a tak je rozhazeli do ostatnich. Novy skolni rok, novy rocnik, novy KOLEKTIV.
Syn se dobre ucil a uci, do skoly se tesil, basnil o tom cele prazdniny ❤️️
Je snedsi pleti ale cernousek neni a i kdyby byl. Je silnejsi postavy ale tloustik taky uplne neni. Je takovy mohutny a vysoky zaroven.. ale i kdyby byl sakra proc? Co to jste nekteri za rodice, ze sve deti neumite vychovat??!

Dnes prisel s tim, ze tam ma chlapecka, ktereho nema rad.. Kdyz jsem ho vyzpovedela proc tak rikal ze to zacalo od 2.ho dne.. Posmiva se mu v jidelne. A dnes to vygradovalo. Ze nema rad cernochy, cerny a cernou barvu, stipal ho, strkal ho, nadaval do tlustych.. Zastala se jedna spoluzacka a uz to taky schytala.. Ostatni si pry nevsimali.. Povidali si.. Mam chut jit zitra zbourat skolu. Chtela jsem hned po vyucovani ale byla tam uz jen pani druzinarka.. Urcite nechci byt za hysterku.. Ale ani pozorovatel.. Vzdy pokud se to neutne se sikana jen stupnuje. Chci aby byl muj syn v bezpecnem prostredi a mel klid na uceni. Aby chodil do skoly bez stresu.. Vime, jak par pripadu sikany skoncilo a ja chci jednat hned. Nabizi se mi dve varianty, pockat na rodice pred skolou. Absolutne nevim jak vypdaji.. A nebo kontaktovat ucitelku/reditelku.. Mate nekdo zkusenost. Prosim pomoc, budu rada za jakekoliv rady.. Omlouvam se za rozhorceni.. Ti rodice co zazili jiste pochopi.. Jsem v slzach ale musim byt silna..

Ze zrovna tohle muselo potkat meho syna, a jeste tak brzy..

A co třeba synkovi vysvětlit, aby se trošku bránil? A řekl tomu spolužákovi ať si toho nechá, že on není žádný černoch. Že spolužák je hloupý, když nepozná černocha. A jestli chce, že mu to přijde máma s tátou vysvětlit, když nepozná barvu kůže.?

Není na škodu, že se nad ním trošku povznese, nad kýmkoliv, kdo se mu bude smát.

Já se děsím podobné věci, ale v barvě vlásků. Moje dcera je blondýnka, ale třeba od slunce šla až do rezata. Taky se bojím, že se jí budou smát, je teda ještě maličká má rok, ale už vidím, jak se jí budou třeba smát. Spoustu dospělých se na to zaptalo :" ty ta na tom sluníčku úplně svítí do rez" tak jsme vždycky dodala, Noo, to nevíš, že to se nosí, že je malá originál" přitom si nemyslím, že bude zrzka, protože spodek má tmavší a nahoře je blond, zvláštní barva, ale co nadělám, na tom slunci fakt svítí. Nicméně, vím, že jsou lidi a hlavně děti dneska zlé, takže to před ní říkám od mala, že je krásná a originál. Má úplné prstýnky. Uvidíme, co z toho teda bude až vyroste. Ještě má čas.

Zkus třeba před malým taky takhle mluvit, povzbuzovat ho. Taky bych teda zašla za tou učitelkou, ta by to rozhodně jako správný pedagog měla řešit. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
30474
7.9.22 20:12
@Cuddy píše:

Ano můžu. Napadnout dítě - takhle malé dítě - je prostě nepřípustné a na hraně zákona. Tak si to jen představte - vašeho andílka napadne před školou rozrušený dospělý a zastrašuje ho. Všechny do jedné byste z toho šílely! A nedělejte si iluze, že vaše děti se vždycky chovají slušně a nikomu se nikdy neposmívají. Posmívají. Situace, kterou popisuje zakladatelka, je zcela obvyklá a zaslouží si všichni zúčastnění, aby se řešila ihned, ale v klidu. Jsou to druháci, nový kolektiv, druhý týden v září. Těžko hovořit hned o šikaně, když se ty děti vidí první týden. Všichni se učí - i ty děti se učí se chovat slušně. Ze svých hlav ty posměšky vůči snědým nebo silným nemají, to do nich vpravili dospělí. Dejte učitelce šanci, ať tu situaci v rámci kolektivu vyřeší. Ta hysterie tady je skoro až tragikomická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 20:12

On se ale snazil branit, rikal mu ze je hlupak kdyz tohle rika.. A kdyz mu dupal na tu nohu tak mu to vracel.. Na karate chodi, a tam se uci to pouzit jen v pripade obrany. Kdyz jsem se ptala syna proc ho neuhodil. Tak mi tvrdil jak to nemuze, ze by mu ublizil.. On je takovej dobrosrdcenej.. Vim, ze nesmi v tehle dobe.. Achjo, kontaktovala jsem pani ucitelku. Tak uvidime.. Dekuji vsem za rady..

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.9.22 20:13

Já bych to poslal datovou schránkou, pak podpis netřeba. Ale máte pravdu, jsem rád, že už takové věci řešit nemusím.

@lucad77 píše: Škoda že se to netýká přímo vás, já bych byla ráda přítomna tomu vašemu jednání s vyššími instancemi. Až jim řeknete, že se na ně obracíte, protože vám ve škole nepodepsali papír, co jste donesl. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
25072
7.9.22 20:17
@Prostě Vodnář píše:
Já bych to poslal datovou schránkou, pak podpis netřeba. Ale máte pravdu, jsem rád, že už takové věci řešit nemusím.

Ono je to asi i lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 20:20

Pro školy jednoznačně.

@lucad77 píše:
Ono je to asi i lepší.
  • Citovat
  • Upravit
41975
7.9.22 20:24
@Anonymní píše:
On se ale snazil branit, rikal mu ze je hlupak kdyz tohle rika.. A kdyz mu dupal na tu nohu tak mu to vracel.. Na karate chodi, a tam se uci to pouzit jen v pripade obrany. Kdyz jsem se ptala syna proc ho neuhodil.Tak mi tvrdil jak to nemuze, ze by mu ublizil.. On je takovej dobrosrdcenej.. Vim, ze nesmi v tehle dobe.. Achjo, kontaktovala jsem pani ucitelku. Tak uvidime.. Dekuji vsem za rady..

opravdu ti přijde toto jako dobré řešení problému? :think: možná by bylo dobré, syna naučit reagovat vhodněji a účelněji. Ano, děti komentují váhu jiných dětí, stejně jako třeba brýle, zrzavé vlasy atd. Ale je potřeba je na to naučit reagovat, slovně nebo odejít, ale proč by hned měl fyzicky útočit, to fakt nee. Takto přece nejde problémy řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
7.9.22 20:43

@hanka.br. Děkuji. Nemám iluze o chování svých dětí, ale v tomto ještě chodit neumím, tak mě zajímal Tvůj názor jako učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44451
7.9.22 20:57
@Prostě Vodnář píše:
To nejsou žádná ultimáta, to je pouze potvrzení, že byla seznámena s problémem. Aby se náhodou za pár dní nestalo, že o ničem takovém neví, protože jí s tím nikdo neseznámil. Podepisovat to pochopitelně nemusí, pak to automaticky přebírá vyšší instance.Vzhledem k tomu, že ve školství je nedostatek kvalitního personálu, tak se bohužel předpokládat musí, že v tom systému vzniknou individuální chyby.

Tak s tímhle bych tě třeba u nás poslala za pověřeným pracovníkem, což je na referát pro komunikaci s veřejností, já nesmím nikomu potvrzovat převzetí stížnosti/žádosti/pochvaly. Ti by tvůj požadavek/stížnost zaevidovali a předali příslušné komisi k šetření. Ti by mi následně uložili, ať ho vyřeším/opravím/… Já bych to udělala, odeslala k nám na referát a ti by tě informovali o řešení, příp. kde si můžeš požadavek vyzvednout. Při dobré konstalaci 14 dní. Kdyby jsi ke mě přišel bez toho, že chceš potvrdit převzetí, bylo by to vyřešené mnohem dříve, třeba i ten samý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
7.9.22 21:21

Reseni sikany ve skole v praxi:
1. rodic me informoval o problemu
2. probehl pohovor s postizenym ditetem
3. probehl pohovor s sikanujicim, informovani rodice
cinnost sikanujiciho ukoncena, v opacnem pripade nasleduje:
4. vychovna komise s rodici za ucasti vychovneho poradce, preventisty a tř. ucitele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 21:22

Z toho bohužel plyne, že ne každý pracovník školství pracuje tak, jak má. Kdyby tomu tak bylo, tak žádný referát pro komunikaci s veřejností nebude potřeba. Vy byste to třeba vyřídila hned, ale jiný kolega by na to mohl hodit bobek, když nepřišel oficiální požadavek od referátu. Celkem smutná situace (nejen) ve školství.

@Havlova píše:
Tak s tímhle bych tě třeba u nás poslala za pověřeným pracovníkem, což je na referát pro komunikaci s veřejností, já nesmím nikomu potvrzovat převzetí stížnosti/žádosti/pochvaly. Ti by tvůj požadavek/stížnost zaevidovali a předali příslušné komisi k šetření. Ti by mi následně uložili, ať ho vyřeším/opravím/… Já bych to udělala, odeslala k nám na referát a ti by tě informovali o řešení, příp. kde si můžeš požadavek vyzvednout. Při dobré konstalaci 14 dní. Kdyby jsi ke mě přišel bez toho, že chceš potvrdit převzetí, bylo by to vyřešené mnohem dříve, třeba i ten samý den.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi