Šikana 2. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
8.9.22 10:25
@Anonymní píše:
@Keyllah takze az do nej priste zase bude strkat a dupat mu na nohy, stipat ho atd ma se nechat nebo utect? To mi taky neprijde jako super fajn reseni.. :-)

Ne dat mu jasně najevo, že se k nemu takhke chovat nemá. Lidi si k tobě dovoli hen tolik, kolik jim dovolis… a tohle musíš syna naučit. To jste nikdy driv neresili, že se synovi nelibilo chování kohokoli v okolí?
Nemuselo jít o fyzické ublizovani, ale o to, že se k mu to chovani nebylo příjemné?
Nikdys s nim neresila, jak se má zachovat, jaké má možnosti?

• Citovat
  • Upravit
33271
8.9.22 10:28
@Anonymní píše:
@Keyllah takze az do nej priste zase bude strkat a dupat mu na nohy, stipat ho atd ma se nechat nebo utect? To mi taky neprijde jako super fajn reseni.. :-)

Ne, má se jasně vymezit a poslat hakzlíka tam, kde slunce nesvítí, případně nežádoucí chování oznámit dozoru/učitelce. Případně ho zpacifikovat fyzicky (a nemusí jít o žádné praní, stačí třeba jen chytit za ruku zmáčnout ruku tak že tlačíš prsty kloubů na sebe, s kameným výrazem se hajzlíkovi koukáš do očí, a když kvičí bolestí, tak mu řekneš, že tohle je jen začátek, pokud tě nenechá na pokoji). Jenže na to je potřeba zdravé sebevědomí.
Ono pokud potenciální„oběť“ ukáže ochotu, odhodlání a schopnost se bránit a jasně se vymezit, šikanátor obvykle stáhne ocas mezi nohy a dá pokoj, protože je ve skrytu duše zbabělec, co si něco umí dokazovat jen na slabších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
8.9.22 10:31
@Anonymní píše:

a tvoje řešení je jaké? :think: až mu příště někdo řekne, že je tlustej, tam mu jednu flákne? :think: tak to hodně štěstí při vysvětlování, kdo je vlastně agresor…
Navíc jsi psala, že mu to synátor statečně vracel, takže fakt nevidím důvod, proč někoho ještě praštit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
8.9.22 10:42

@Prostě Vodnář z tvych prispevku nejen v teto diskuzi je videt, ze nemas o problematice ani tuseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 10:42

Ne, urcite ne, ze tam bude stat jak bulik a rozhodne mu to vrati. On na nej slovne, slovne mu to vrati. Dupne mu na nohu taky mu to vrati. Aby agresor videl, ze si to nenecha libit!!!

• Citovat
  • Upravit
33271
8.9.22 10:46
@Anonymní píše:
Ne, urcite ne, ze tam bude stat jak bulik a rozhodne mu to vrati. On na nej slovne, slovne mu to vrati. Dupne mu na nohu taky mu to vrati. Aby agresor videl, ze si to nenecha libit!!!

No a někdy je lepší na ty slovni invektivy povznesene odvetit něco o omezencich a trotlovy kecy ignorovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.9.22 10:51

Když to píšete vy, tak to musí být zaručená pravda.

@matkabagristy píše:
@Prostě Vodnář z tvych prispevku nejen v teto diskuzi je videt, ze nemas o problematice ani tuseni.
  • Citovat
  • Upravit
5879
8.9.22 11:15

No naučit dítě se bránit je dobré. Slovní útolky ignorovat, dělat, že je neslyší, když na to bude agresor reagovat a bude mu chtít to říct třeba víc z blízka, tak bych ho naučila jednoduchou větu:,,Promiň, říkal jsi něco, s lidmi jako jsi ty neztrácím čas.„Agresora to možná naštve a bude agresivnější, pak bych dítě naučila další lehkou věc. Říct nahlas:,Jdi pryč, nech mě být nebo budu bránit.“ a ideálně to říct tak, aby to opravdu někdo slyšel(ideálně dospělý).Pokud začne štípat, ať se naučí chytit mu tu ruku a buď si ho rychle otočit a páčit(tahat mu ruku směrem nahoru, což ho bez problému donutí si i kleknout) a nebo chytit ruku jednou rukou a druhou rukou mu ohýbat jeho prsty směrem k jeho tělu. U toho je ale problém, že bude mít furt jednu ruku, se kterou se může chtít bránit agresor. Pokud mu začne dupat na nohy, ať mu ty nohy podrazí nebo mu kopne zezadu do kolenní jamky, tím se mu podlomí nohy. Tím agresor bude mít jasný signál, že tato oběť tak snadná nebude a raději dá pokoj.To jak chytit apod. můžete trénovat teď spolu a doporučuji Krav Magu. A ať trénuje i takové to odpálkování, aby si byl pak v té situaci jistější. Můžete to trénovat spolu.Vy dělejte agresora, který se posmívá a on ať se naučí ignorovat a pak odpálkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
8.9.22 11:18
@Anonymní píše:

No ale tohle je přesně to co agresora vybičuje k „větším výkonům“. On přesně chce tuhle reakci. Dupnu na nohu, dupne mi taky. Pak jsou agresoři oba dva. Pokud ho slovně napadne, má se syn asertivně ohradit, že takhle teda ne. A ne že řekne ty seš dl a tvuj syn odvětí ne ty seš dl. Určitě byl i dobrý tip od Svistice viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33271
8.9.22 11:31

Třeba na řeči o černoších ci tlustosich naučit dítě

1. aby se ho to nedotykalo (na to potřebuje to sebevědomí) a nezranovalo ho to
  1. naučit vtipnou stírací odpověď

Nesnáším černochy - Já nesnáším omezence a xenofoby
Jsi tlustej- Každej jsme nějakej. Alespoň že nejsem takovy primitiv jako ty.

Jsi cernich- dát přednášku na téma melaninu

A podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44495
8.9.22 11:37
@Anonymní píše:

Ohradit se. Z počátku slušně a důrazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
8.9.22 18:48

Tady zaznívají takové rady, jako by to ani nebyly rady pro druháka… který druhák používá takový slovník?
Jestli se synek bránil, tak doporučuju v tom pokračovat. Já bych doporučila, ať se sám ozve učitelce sám s tím, že pokud ho nepřestane ten druhý otravovat, bude se bránit víc, což nemusí dopadnout dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
8.9.22 20:41

@Svistice názor úplně mimo. 7 leté děcko ani neví co to znamená, natož takové výrazy používat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33271
8.9.22 20:52
@Daisyy1995 píše:
@Svistice názor úplně mimo. 7 leté děcko ani neví co to znamená, natož takové výrazy používat :roll:

Jak které děcko, a kdyz se mu to vysvětli, tak si sigra namaze na chleba ráz dva, neb ten bude za blbecka.

Moje pětileté zvládla s přehledem odpalkovat jednoho takoveho větou, že je přece zcela jasné, že nemůže být veliká, když má malé rodice, neb výška děti se odvíjí od výšky rodicu. :mrgreen: Doma samozřejmě předtím proběhla preventivní lekce genetiky pro předškoláky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 01:20

Řeš to hned. Vím z vlastní zkušenosti. Moje dcera má od první třídy problém s jednou holcinou. Holčina se ji celou první třídu smála, nebo nabádala ostatní deti, aby si s ní nehráli, že je hloupá. ( Hloupá opravdu není) dcera se ji snažila nevšímat, já jsem to nechtěla moc řešit, snažila jsem se dceři vysvětlit, ať se s ní snaží vyjít a at ji hlavne neoplací věci tak, jak se nelíbí samotné ji. Proste jsem doufala, že to přejde. ( chodili spolu u do školky a tam žádný problém nebyl) Holčina se ji pořád smála, že je Slovenka apod, přitom je moje dcera Česka. Moji dceri jednoho dne bouchly nervy a rekla ji, ať ji necha být, že se jí taky nesměje, že je Ukrajinka. Druhý den na to, byla moje dcera na koberečku u třídní, že se měla údajně holcine posmívat, že je Ukrajinka. Stěžovala si maminka zprávou ucitelce. Na to konto jsem tam naběhla s tím, že rok sikanuje moji dceru, že ji zakazuje si hrát s jinými dětmi, vždy ji rekla, ať vypadne, že si s nima bude hrát až kdyz ona odejde z družiny, nemohla se zapojovat do her, kde byla ona. Hned ji vyhodila. Moje dcera začala odmítat chodit do školy a kdyz sla za ucitelkou, vyfakovala ji s tím, ať nežaluje a kdyz se jednou ozvala, holčina si hned chudinka stěžovala mamince a ta ihned chtěla mou dceru potrestat, jak se to chová. Takže asi tak, udělala jsem chybu, že jsem byla ticho a snažila se a doufala, že to přejde, že si prostě jen poštuchuji. Moje dcera není konfliktní, ba naopak tišší a drží se dal. Ve druhé třídě to samé, holčina to davala dost najevo i předemnou. Čekala jsem na dceru před jídelnou, holčina vycházela z jídelny a pokaždé se na mě usklebovala, jako kdyby si říkala,, ty jedna kra*o,, a ne holky, fakt jsem to nemela vsugerované.. pokaždé tam se mnou někdo byl a viděl to také, ještě se za mnou otáčela a sledovala mě s usklebkama. Byla jsem z toho tak hotová, že mi bylo doma několikrát do pláče. Nechapu, jak se můžou děti v 6 letech takto chovat. Dcera samozdrejme byla smutná, protože by se s ni i tak ráda kamarádila. Kreslila ji obrázky, jako ostatním spolužákům, ona vždy obrázek odmítla. Odmítla dokonce i bonbon, když měla dcera svátek a rozdávaji si bonbony. Dokonce se ji sla i omluvit za to, že ji rekla, ze se ji taky nesměje, že je jiné národnosti. Rekla ji, že ji mrzí co rekla, ze nechce, aby se hádali. Ona ji na to řekla, že její omluvu nepřijímá a kdyz se ji dcera zeptala proč, tak ji rekla protože si pro mě hloupá. Ted je ve 3 třídě a zatím dobrý. Ani nevíte, jaký mám strach, co zase bude. Protoze poprvé nakonec byla za špatnou má dcera. Jsem rozhodnuta, že pokud se to zase rozjede, tak jdu do ředitelny s tím, že chci aby dcera přestoupila. Dcera sice nechce, ale co s tím jako jinak dělat, protože čím starší budou, tím to bude horší. Hrozně mě to trápí a celé prázdniny jsem přemýšlela nad tím, co zase bude až se vrátěj do školy. Mrzí mě to, protoze tímhle jsem si procházela ja na základce a vím, jak jsem se cítila já. Celá zakladka pro mě byla teror s jediným rozdílem, já to nikomu nikdy nerekla. Moje dcera se mi zatím svěřuje, jen se bojím, kdy přestane. Protoze vi, ze me to trápí taky a radši bude ticho, než aby mi řekla, jestli se zase něco ve škole dělo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi