Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucad77 tam už jsme byli, jediný co říkal, že je to dítě a pořád se vyvíjí, je to prý nějaké období.
A kde šikanuje toho kluka? Na základce? A jak ho šikanuje? Šikanu nesnáším. Moc si ten problém nepopsala.
Tak moment, ale pokud šikanuje stále stejné dítě, tak to asi nebude impulzivní záležitost, ne?
Jak se k tomu staví škola a rodiče druhého dítěte?
@StM90 píše: Více
Pokud váš syn fyzicky ubližuje jiným dětem, nemá v kolektivu, co dělat. Respektive nemá co dělat v běžné škole. Pokud si neumíte poradit se synovou agresí a fyzicky napadá děti i dospělé, měl by být ve speciálním školství nebo si ho nechte doma a vzdělávejte ho sami. Je nepřípustné, aby ubližoval jiným lidem.
@Duše_jako_kaviár prý v družině, když si hrají, většinou to pak je, že mluvím s maminkou toho chlapce a omlouvám se, ale jeho maminka se tomu jen směje a nikdy na to nic neřekne, škola se tomu staví tak, že mě pošle email, že se něco stalo…jako nikomu neublížil, jen, že do něj strčil.
@hanka.br. nikomu vážně neubližuje, sama jsem řešila s psychology a se školou, pokud má nastoupit, sami mě všichni řekli, že to není problém, ale nikomu neubližuje do krve nebo tak, jen občas strčí nebo tak. To, že říkáte, že tam nemá co dělat, tak asi nejste v ty situaci co já.
Aha. A jak by bylo tobě, kdyby do tvého syna někdo pravidelně občas strčil? Toto je třeba řešit. Znovu bych sla k psychiatrovi
Tak ty asi nevíš, co píšeš. Přečti si to po sobě znovu. Dítě, které nezvládá své projevy a je agresivní prostě mezi děti nepatří. Tvoje situace s tím vůbec nesouvisí, nesmí tím trpět žádný jiný člověk. Tečka, nejede přes to vlak.
Hmmmm. Tak to asi prvotně znělo hůř než to je. Nezdá se to jako neřešitelný problém. Když o tom budete častěji mluvit, tak to syn určitě pochopí, ne? Když chodí na ZŠ, tak snad chápe důsledky svého jednání nebo ne? Ty to řešís i s matkou toho kluka. Tak je to podle mě fajn. Taky by mě zajímalo, jak to vnímá ten druhý kluk a proč si vybírá zrovna jeho.
@Duše_jako_kaviár psala, že je schopný reagovat agresivně i na ni. To určitě take vysvětlují po každé situaci. Bude to chtít spolupráci i s lékařem a školou, aby to zvládli
Ahojky maminky,
Mám takový problém, můj 7letý syn šikanuje o 3 roky staršího chlapce.
Předem říkám, že můj syn je autista a nerozumí tomu, je to chlap jak hora a občas na něj slovně útočí kluci z jiných ročníku, ale můj syn se neumí bránit slovy, ale okamžitě útočí, má ve škole asistentku, ale sama mě říkala, že ho nedává, že má obrovskou sílu. Syn totiž nedává, když někdo lže. Strašně mu to vadí a okamžitě útočí. Když třeba s manželem něco řešíme a ví že má pravdu třeba manžel, tak okamžitě po mě jde.
Už fakt nevím co dělat, máte někdo s tímto zkušenosti?