Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše pojetí inkluze, kde jakési právo na společné vzdělání je nadřazené bezpečí dětí, je skutečně tristní. Maminka tady vymýšlí pohádky, jak se doteď nemohla spojit s vychovatelkou, dochází k psychologovi, takže vyřešeno, kluk napadá i starší děti a dospělé no a ve škole ať se koukají postarat, aby bylo bezpečno.
@StM90 píše: Více
Takže asistentka říká, že ho nezvládá, protože má obrovskou sílu a chlapec útočí na všechny kolem?
Nebylo by lepší nějaké spec. vzdělávací zařízení, kde jsou na tohle vybaveni, nejspíš se to bude v pubertě zhoršovat. Řešit s psychiatrem a učiteli, jak to vidí do budoucna, nemá cenu čekat, až někomu zlomí ruku nebo něco horšího…
@StM90 píše: Více
výtah jen toho nejdůležitějšího:
syn šikanuje staršího chlapce…je to chlap jak hora…okamžitě útočí…asistentka říká, že ho nedává, že má obrovskou sílu…okamžitě po mě jde…
A o pár řádků níže, už syn jen žuchá, podle školy žádný problém, vlastně o nic nejde a s maminkou toho šikanovaného není řeč ![]()
@Keyllah píše: Více
Zapomnela jsi na to, ze to je kvuli tomu, ze ten druhy lze, protoze zakladatelcin syn lez nesnasi. No a kdyz lze zakladatelka, tak holt jde po ni, jak sama pise. Muzou si za to sami. ![]()
@Tichošlápek píše: Více
Já se jen bojím, aby se ostatní na kluka nenaštvali a nezmlátili ho. Prostě odveta za to, co dělá.
Je mi úplně jadnou jakou má kdo diagnózu, pokud se neumí normalně chovat a je agresivní, tak nepatří mezi normální lidi. Třeba si to jednou s ním někdo vyřeší. Ublížit někdo mé dceři, tak si na něj počkám před školou a bude vidět to tóčo.
@MartinL45 píše: Více
Já bych se toho nebála. Já bych jim to ještě s klidem poradila. ![]()
Třeba by to situaci vyřešilo. ![]()
@hanka.br. píše: Více
To bude nejakej troll píše úplně protiklady..
@Keyllah píše: Více
Přesně to samé jsem si taky hned všimla. Abychom tady za chvíli neměli námět na další díl seriálu Kam s Péťou…
Asi mám trochu pocit, že tohle je uhkidatelny. Když má asistentku tak snad s ní travi ten čas ve škole. Měla by se dle mého spojit s třídní a udělat nějaký postup který by ty dva od sebe co nejvíc oddělil. Minimálně je držet od sebe při přírodních akcích. To by snad mohly zvládnout.
Taky můžou zkusit nějakou uklidňování pomůcku co budou používat při návalu vsteku. Kamradka dělala před lety asistentku a škola jim vyhradila koutek v jedné místnosti, kam se autista chodil uklidnit.
Modelína, polštářek, dřepy…
Mě by se nelíbilo kdyby bylo ve třídě dítě co napadá ostatní. Jako nemam problém s dětmi co mají nějaký problém. To vůbec. Jen ty děti by měly být zvládnutelné. Což tady buď není nebo si asistentka neví rady.