Šikana učitelů

Anonymní
10.5.19 17:56

Šikana učitelů

V poslední době se často objevují témata ohledně učení. Já o tom nic nevím. A mě by jako veřejnost zajímala jedna věc. Jak je to se šikanou učitelů? Opravdu je to běžné? A může se učitel vůbec bránit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7346
10.5.19 18:09

Může, pokud má jeho vedení „koule“ a stojí za učitelem…nebojí se rodičů a zřizovatele. Jak moc je to běžné nevím, statistiky neznám, spíš to bylo vždy, stejně jako jakákoliv šikana, jen se o tom víc mluví, což je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
10.5.19 18:13

Na 1. stupni základní školy se podle mě šikana nevyskytuje. Na 2. stupni u některých pedagogů už ano a na střední podle mě nejčastěji. Vyskytuje se podle mě u učitelů, kteří jsou povahově slabší, jsou mírní a hodní. Většina učitelů by si nic takového asi nenechala líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 18:23

Ano existuje, ano dost, už od začátku docházky, někdy šikanují rodiče, někdy děti, slast je rodiče i děti. Zažila jsem i vyhrožování mé rodině. Vedení dělalo, že nic, odešla jsem, protože jsem si chtěla zachovat zdravý rozum. Momentálně jedna matka je taková, že mi píše denně několik emailů, čeká na mě ve škole, otravuje mezi přestávkami atd. je to několikrát měsíčně, dělá to už od první třídy jejího dítěte. Vždy si vybere vyučujícího a toho moří… Paní mi připadá ne zrovna psychicky ok, ale nic se s tím nedá dělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.19 18:28

Už aby bylo dítě pryč co? Jediné osvobození. Tak máte říct, že nemáte domluvenou konzultaci a, že tím pádem nemáte spolu co řešit (myslím když otravuje ve škole).

• Citovat
  • Upravit
09Veronika09
10.5.19 18:54

Já jsem učitelka a mohu říct, že bohužel hodně záleží na vedení.

• Citovat
  • Upravit
3159
10.5.19 19:12

Učitel může být obětí šikany od žáka (žáků), rodičů nebo obětí klasického mobbingu či bossingu. Tohle téma bylo vždy, ale nyní se o něm mluví více. A učitel má méně prostředků k obranně. Snížila se úcta společnosti k učitelům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 19:13

Na učitele si může otvírat ústa kdekdo. Inspekce, vedení školy, rodiče i děti. Kdo nemá nervy z ocele, nemá šanci. Zažila jsem už všechno. Inspektorku - takové zlé a hnusné monstrum, které svými jedovatými poznámkami rozplakalo půlku sborovny, nehezké jednání vedení, prudící rodiče a sprosté žáky. Můj nejhorší zážitek je fyzické napadení žákem, když jsem se snažila zabránit rvačce.

• Citovat
  • Upravit
1237
10.5.19 19:16

Já si pamatuji, že když jsem v roce 1983 chodila do druhé třídy, tak především chlapci paní učitelku nerespektovali, nevím zda to lze nazvat šikanu. Vůbec ji neposlouchali, chodili po třídě, když je napomenula smáli se. Paní učitelka se někdy dokonce ve třídě i rozplakala, někdy musel zakročit pan ředitel. A to jsme byli vesnická škola. Jeden kluk normálně třeba vstal a ustřihnul mi kus vlasů…nato já se zvedla, chytla ho do kravaty a kamarádka mu ustřihla ofinu…to si pamatuji. A ona jen říkala ať si jsem sednout. Paní učitelka byla moc hodná, ale po roce to vzdala. Zhruba po 20 letech jsem ji potkala kupodivu se třídou, takže vydržela. Na druhém stupni už jsme opravdu šikanovali paní učitelku z ruštiny, za což se dodatečně omlouvám, normálně jsme se jí vysmívali, dělali různé naschvály a hrozně jsme se tím bavili, byli jsme v tomto poměrně jednotní. Byla už postarší, měla kratší nohu a my se tomu smáli. Ještě teď se stydím :oops: teď bych řekla, že učitele šikanují spíš rodiče a někdy taky vedení :nevim: na učňácích to asi bude boj o přežití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.5.19 19:19

Nečekaně častá záležitost, děcka zatočí i s vedením, pokud jim tuto možnost poskytne. V žádném případě neplatí, že učitel má vždycky pravdu. Ale ono se časem ukáže, jak to je. Učitel je v nevýhodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 19:55

Dítě bude nastupovat do první třídy, u zápisu bylo jiné které řeklo že učitele postřílí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.19 20:02

Mně řekl jeden žák, že donese pistoli a zastřelí mě. Fakáčů a sprostých slov si už radši nevšímám, nenapomínám, nedělala bych nic jiného. Obrana proti tomu není.
Práce mě baví, nedám se, ale občas mě napadne, jestli to mám ve svém věku zapotřebí.
Vedení je na tom stejně. ZŠ praktická.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
10.5.19 20:35

Musím říct, že nemívám problém. Občas si na mě někdo stěžuje, ale mívám vše podložené, tak se bez problémů obhájím. S děckama mívám slušné vztahy, takže ti, co u mě rupnou, vědí moc dobře, proč mají pětku.

S problematickými rodiči jsem se už setkala - ale já si své obhájím, vedení stojí za mnou a boží mlýny stejně nakonec semelou rodiče, ne mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 20:41
@Anonymní píše:
Mně řekl jeden žák, že donese pistoli a zastřelí mě. Fakáčů a sprostých slov si už radši nevšímám, nenapomínám, nedělala bych nic jiného. Obrana proti tomu není.
Práce mě baví, nedám se, ale občas mě napadne, jestli to mám ve svém věku zapotřebí.
Vedení je na tom stejně. ZŠ praktická.

To samé, druhý stupeň ZŠ…uráží mě to, pracovat s tak nevychovanými dětmi. V soukromém životě se s nikým,.kdo by mluvil tak sprostě nestýkám. Spolužáci ze slušných rodin, se těší, až někteří takoví propadnou, nebo že odejdou na střední školu, kde takoví nebudou :zed:

• Citovat
  • Upravit
9026
10.5.19 20:44

Ono se říká, že je to teď. Ale není, dělo se to i dřív jen se o tom nemluvilo. U nás na střední hlouček pěti holek šikanoval jednu učitelku. Posílaly ji všichni víme kam, řvaly urážky, nebo odešly během vyučování ze třídy. U nikoho jiného si to nedovolily, učitelka byla slabý kus a ty středoškolačky to vycítily, otestovaly hranice a ona je nechala je překročit. Situaci neřešila, asi se styděla přiznat problém před někým dalším, nevím. Jen vím, že už jí potom nebral vážně nikdo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin