Šikana učitelů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
10.5.19 21:59

Já jsem pi…, ku…, mám jít do pr…, zabijou mě, jsem hnusné monstrum a asi tisíc dalších věcí. Jednoho, dva takové výlupky zvládnout v pohodě jde, ale pokud by se semkli všichni, nebo pokud by šlo o šikanu ze strany rodičů, je důležité ať za člověkem stojí vedení a ne každý ředitel takový je. Bohužel. Už jsem zažila jednoho, co raději hleděl na to, ať před rodiči vypadá dobře, než by se za nás postavil. Já si třeba z těchto věcí moc nedělám a umím se velmi tvrdě ohradit, ale klidné, hodné a submisivní typy lidí to musí semlít. A škoda jich, protože může jít třeba o bezvadné odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
11.5.19 08:15

Slečny a paní učitelky, máte můj obdiv. Jak tohle zvládnete? Kdybyste byly aspoň pořádně finančně ohodnoceny. Je mi vás líto, co všechno musíte vydržet. Nechápu rodiče, že nechají děti takto se chovat. Kdyby tohle dělaly moje děti, já se to dozvěděla, tak se jednak budu strašně stydět, jaké mám nevychovance, jednak bych jim pěkně zvedla mandle. Nedaleko nás se stalo toto: Žák si schválně shodil věci z lavice. Učitel ho požádal, aby je zvedl. Na to mu kluk řekl: „Zvedni si je sám, parchante!“ Vyučující to nezvládl a klukovi dal pohlavek. Byl pak propuštěn ze školy, i když mnozí rodiče podepsali petici a zastávali se ho. Po roce, kdy tento učitel nemohl najít zaměstnání, se oběsil. Známá mi vyprávěla, že u nich děti rozplakaly i pana ředitele. Za nás byly tělesné tresty, kluci dostali pár záhlavců a byli rádi, že se to vyřešilo takto a nemusí doma vysvětlovat, proč ve škole otravovali. Táta by jim totiž naložil další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.5.19 09:13

Víte CO mě nejvíc fascinuje??? Postoj laické společnosti. Když se stal jakýkoliv průšvih, incident, napadení učitele, šikana, jak utrápili tu učitelku učňáku k smrti atd…tak pod články v médiích jsou komentáře: Já bych je zbil holí, pětadvacet na prd*l je málo, vyhnat ze školy ať makaj, já bych nedělal učitele ani za milion, ani za zlatý prase…atd.
Za měsíc v tom samém „médiu“ článek o zvýšení platů pro pedagogy o závratných 15% (že to bylo 10% už média mlčí), případně že do roku XY bude průměrný plat učitele 45 tisíc (že záměrně uvádějí průměr a ne medián je další věc) a co komentáře? :D Ty nenažranci, co by chtěli??!! Makaj 6 hodin, maj 3 (!!!) měsíce volno (já teda mám ve výplatnici 40 dnů a ať dělám co dělám, vychází mi to na 2 měsíce) furt samý prázdniny, výlety (u nás každý výlet musí odsuplovat, zvláštní, že??) Najednou nám ty miliony a zlatý prase nikdo nepřeje.
A když jim napíšu, co jim brání v tom, aby se mezi učitele zapojili, mlčí. Přitom MŠMT od září 2019 nabízí KOMUKOLIV pozici učitele na druhém stupni ZŠ, stačí jakákoliv vystudovaná VŠ a kratičký kurz a můžou učit. Proč asi učitelé odchází do jiných sektorů, kde o všechny ty úžasné „výhody“ přicházejí??? (volno, pracovní doba, peníze) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
11.5.19 09:24
@SIMONA1234 píše:
Víte CO mě nejvíc fascinuje??? Postoj laické společnosti. Když se stal jakýkoliv průšvih, incident, napadení učitele, šikana, jak utrápili tu učitelku učňáku k smrti atd…tak pod články v médiích jsou komentáře: Já bych je zbil holí, pětadvacet na prd*l je málo, vyhnat ze školy ať makaj, já bych nedělal učitele ani za milion, ani za zlatý prase…atd.
Za měsíc v tom samém „médiu“ článek o zvýšení platů pro pedagogy o závratných 15% (že to bylo 10% už média mlčí), případně že do roku XY bude průměrný plat učitele 45 tisíc (že záměrně uvádějí průměr a ne medián je další věc) a co komentáře? :D Ty nenažranci, co by chtěli??!! Makaj 6 hodin, maj 3 (!!!) měsíce volno (já teda mám ve výplatnici 40 dnů a ať dělám co dělám, vychází mi to na 2 měsíce) furt samý prázdniny, výlety (u nás každý výlet musí odsuplovat, zvláštní, že??) Najednou nám ty miliony a zlatý prase nikdo nepřeje.
A když jim napíšu, co jim brání v tom, aby se mezi učitele zapojili, mlčí. Přitom MŠMT od září 2019 nabízí KOMUKOLIV pozici učitele na druhém stupni ZŠ, stačí jakákoliv vystudovaná VŠ a kratičký kurz a můžou učit. Proč asi učitelé odchází do jiných sektorů, kde o všechny ty úžasné „výhody“ přicházejí??? (volno, pracovní doba, peníze) :think:
:potlesk: :potlesk: :palec: Podepisuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 09:25

@s.y.p.t.a můj nejhorší zážitek…jednou, už s pupkem, pár týdnů před odchodem na mateřskou, jsem vysvětlovala jedné třídě, že kdo si chce ještě spravit známku u mě, musí se nechat vyvolat do určité doby, jinak už to bude řešit s novou paní učitelkou. Pak jsrm psala zápis na tabuli s do ticha třídy se ozvalo…Tak běž na potrat…krve by se ve mně nedořezal, jsem rád, že jsrm se nerozbrecela a neřekla že třídy, jak se mě to v tu chvíli dotklo. Dodnes vím, která mr.cha to byla. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1137
11.5.19 11:59

@SIMONA1234 Lépe bych to nenapsala. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
11.5.19 12:09

Ucitel ma mit přirozenou autoritu, kdyz ji nema, tak žáci najdou toho ucitele slabiny :think:.Ne kazdy muze byt ucitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.19 12:11
@SIMONA1234 píše:
A když jim napíšu, co jim brání v tom, aby se mezi učitele zapojili, mlčí. Přitom MŠMT od září 2019 nabízí KOMUKOLIV pozici učitele na druhém stupni ZŠ, stačí jakákoliv vystudovaná VŠ a kratičký kurz a můžou učit. Proč asi učitelé odchází do jiných sektorů, kde o všechny ty úžasné „výhody“ přicházejí??? (volno, pracovní doba, peníze) :think:

Ono je to i naopak vis. Moje kamaradky uci frflaj vsechny na praci, penize, deti, rodice… a? A nic. Odejit nechce ani jedna, protoze pracovni doba a volno v lete :nevim:. Ja ucitelum preju vyssi platy, ale ten humbuk kolem toho mi zacina lezt na nervy. Jak kdyby byli ucitele jedini nedoceneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.5.19 15:37

@Šarlota4 se vsadím, že ten humbuk leze na nervy nejvíc učitelům. Politici, média se zviditelňují, na výplatních páscích nic moc nového vidět není, ale společnost je spravedlivě rozhořčena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
11.5.19 15:50
@_.Emilyyy píše:
Ucitel ma mit přirozenou autoritu, kdyz ji nema, tak žáci najdou toho ucitele slabiny :think:.Ne kazdy muze byt ucitel.

Taky si to myslím. Navíc jsem si vždy myslela, že se na pajdáku učí i psychologie a že jsou nějaké metody, jak určité problémy s žáky zavčas řešit a nedopustit jejich rozvíjení k nesnesitelným koncům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.5.19 15:55
@elpiska píše:
Taky si to myslím. Navíc jsem si vždy myslela, že se na pajdáku učí i psychologie a že jsou nějaké metody, jak určité problémy s žáky zavčas řešit a nedopustit jejich rozvíjení k nesnesitelným koncům.

metody by byly, ale jejich aplikace se mnohdy rodičům nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.5.19 16:10

@elpiska psycholog pracuje s dítětem sám, s problémovým dítětem-skupinou dětí v kolektivu si zpravidla neporadí. Učitel musí, jsou na něj kladeny nároky, ale nemá ani prostředky ani kompetence. Např. nesmí diagnostikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
11.5.19 16:33

@matkabagristy Myslela jsem spíš na nějaké nastavení hranic. Chápu, že dřív to asi opravdu bylo jednodušší, rodiče dětem víc nastavovali limity a učitelé také. Učitel by si přece neměl nechat líbit, aby mu děcko tykalo, sprostě ho oslovovalo… Měl by na to reagovat tak, aby děcko sklaplo a čumělo s otevřenou hubou. Bylo by dobré, kdyby školy nevychované žáky ze školy mohly vyloučit, potom by se možná rodiče snažili své děti líp vychovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.5.19 16:34
@elpiska píše:
@matkabagristy Myslela jsem spíš na nějaké nastavení hranic. Chápu, že dřív to asi opravdu bylo jednodušší, rodiče dětem víc nastavovali limity a učitelé také. Učitel by si přece neměl nechat líbit, aby mu děcko tykalo, sprostě ho oslovovalo… Měl by na to reagovat tak, aby děcko sklaplo a čumělo s otevřenou hubou. Bylo by dobré, kdyby školy nevychované žáky ze školy mohly vyloučit, potom by se možná rodiče snažili své děti líp vychovat.

A to je jak přesně? Vážně by mě zajímalo, co si pod tímhle mám představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
11.5.19 16:41
@elpiska píše:
Myslela jsem spíš na nějaké nastavení hranic. Chápu, že dřív to asi opravdu bylo jednodušší, rodiče dětem víc nastavovali limity a učitelé také. Učitel by si přece neměl nechat líbit, aby mu děcko tykalo, sprostě ho oslovovalo… Měl by na to reagovat tak, aby děcko sklaplo a čumělo s otevřenou hubou. Bylo by dobré, kdyby školy nevychované žáky ze školy mohly vyloučit, potom by se možná rodiče snažili své děti líp vychovat.

Jak? Jak zařídíš, aby děcko sklaplo a čumělo s otevřenou hubou? A to samozřejmě tak, aby to bylo průchozí, když si to děcko postěžuje doma… Na tohle totiž žádná psychologie ani jiné vzdělání nepřipraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin