Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KláraSou. řešila bych to zavěšením telefonu, v momentě, kdyby mi někdo sprostě nadával nebo po mě řval, nemám to zapotřebí, ale vše je na tvém manželovi. Taktéž bych tedy ve vlastním zájmu (a případném zájmu dětí) omezila styk s takto sprostými lidmi (jasně, děti časem budou vědět, že existují sprostá slova aniž by třeba ještě znaly jejich význam, ale nemusí slyšet, že je normální takto mluvit v rodině)…stejně nechápu, proč se musí spousta lidí stále přizpůsobovat takto neomaleným jedincům a našlapovat po špičkách, aby náhodou nevypukla nějaké hysterie. Jak chce pak ten hysterický člověk řešit dramatické situace v práci apod?
@Kittanya a proč si ti prarodiče nezažádají o styk se svými vnoučaty? Jestli jsou v pohodě (ti prarodiče), tak by to asi mělo vyjít (aspoň teda 1 za měsíc nebo jak to v takových případech bývá), když je prostě družka jejich syna cáklá?
Jo znám. Utnul jsem to, adioz, finito, astalavista, nechci je vidět, nic řešit, nechci s nimi komunikovat, nezájem, ani si na ně nevzpomenu. A to je balada. To je pošušňáníčko. Byl jsem idiot.
![]()
@Helen001 já jsem je původně do toho tlačila, nárok by měli (máme zpoustu materiálu), ale vymývali dětem mozky něco ve stylu že jsou prarodiče zlí a mohli by jim ublížit, a že je vyhodili na Vánoce z domu ( což není pravda). A mamka se vyjádřila, že spe nechce dožít toho, že si vezmou děti a ty budou plakat, že k nim nechtějí jak byli maočkovaní od švagrové.
Dnes děti přicházejí na to, že to není takové jak se jim říkalo
Ale nechápou a jsou zmatení.
My měli zvonek ztiseny na menší zvuk - v paneláku to šlo. Jinak roznosci letáků mají přikázáno, aby zvonili. Ti zkušenější už na to pečou. Anonym - práce - díky.