Šíleně chytrá kámoška

Anonymní
12.3.22 14:12

Šíleně chytrá kámoška

Ahoj holky, prosím o Váš názor. Mám kámošku, co je o tři roky starší než já. Náš vztah byl vždycky dobrý, ale zároveň jsem pociťovala, jak mi dává najevo, že je starší a automaticky tedy zkušenější, ve všem má pravdu a tak. Ale nikdy jsme se nehádaly, občas jen takové ty chvilkové žabomyší války, co brzy přešli.
Nedávno otěhotněla a o tři měsíce později i já. Měla jsem hroznou radost z toho když mi to řekla, ale naopak už to tak horké nebylo. Když jsme si psali, řekla jsem jí třeba že jsem si už koupila těhotenské legíny, protože mám stažené břicho, tak se mi vysmála, že to přece není možný, že ona to tak nemá. Nebo když jsem jí napsala, že se mi líbí vanička se spodním odtokem, tak na to zase deset připomínek, zase něco jako výsměch, že ona by si to rozhodně nekoupila a že je to ptákovina atd. No došlo to do bodu, že nemám vůbec chuť ji něco psát, něco s ni řešit a dost se mi zprotivila a zkazila mi radost. V podstatě jsem s ní ty věci chtěla probrat jako s kámoškou a místo toho jsem dostala jen výsměch, jak pohrdání. Nemám už vůbec chuť udržovat s ní vztah a mám pocit, že až bude mimi za čtvrt roku na světě, bude to horší. Jak byste to řešily? Je tu na emiminu taky, proto anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13215
12.3.22 14:14

No tak se jí neozývej a nech to vyšumět. Potřebuješ ji? Nepotřebuješ… akorát že to stresuje a rozčiluje. Najdi si jinou kámošku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
12.3.22 14:16

Jj, to znám… Je lepší se přestat bavit, než poslouchat tyhle kecy, shazování tvých názorů atd.. k čemu je ti taková kámoška :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
12.3.22 14:26

Také znám. A i přes blbé řeči jsem si dělala po svém a pak už radši nic neříkala. Každá máme názor na různé pomůcky pro miminko jiný, ale říkat někomu hnusně, že je to k ničemu mi nepřijde dobre. Takže si dělej radost sama a neříkej ji to, nakonec mi věř, že budeš ty ráda. Užívej si těhotenství a nákupy pro miminko ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.3.22 14:36

Vyprdni se na ni. Kamaradstvi ti ma neco davat a tim neco nemyslim dalsi, zbytecny stres. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26747
12.3.22 14:38

Třeba to tak nemyslí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.3.22 14:43

@Bubla Bůčková a jak to teda myslí? přesně tohle mě zajímá.

Příspěvek upraven 12.03.22 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
12.3.22 14:44

No a potřebujete ji k životu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
12.3.22 14:46

Narcistní blbka, samé já já já. Vsadím se, že až ji odstřihneš, bude se ti vtírat, páč nikoho jiného nemá, do koho by hustila svou vyjímečnost a exkluzivitu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.3.22 14:46

Já mám něco podobného, moje kámoška se chová fakt na pěst :-D ale snažím se to neřešit, třeba je v tom něco dalšího, třeba je ona sama ve stresu a nevím… ale hezký to není, jen si to asi tolik neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
12.3.22 14:58

A neberes si to spis zbytecne osobne? Mas male sebevedomi? Treba pouze rika svuj nazor, opravdu to nemusi myslet proti tobe.. a na vanu s odtokem mam nazor jako ona :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.22 15:07

Já se se svou dřívější nejlepší kámoškou přestala bavit během jednoho týdne. Přátelila jsme se snad už 10 let. Absolutně netuším, co jí přelétlo přes nos. Ale upřímně je mi mnohem lépe než kdyby to mělo pokračovat ve stylu posledního týdne.
Celou dobu, co dělá školu mi sděluje její obavy, problémy s jejími dalšími kamarádkami, problémy se spolubydlící, problémy v rodině a když už jsem jí neporadila, tak jsem jí alespoň vyslechla a podpořila.
Mimo jiné jsem si já jednou dovolila napsat, že se cítím pár měsíců po porodu na dně a mám posledních pár dní fakt na prd. Smršť - Co dělám pro to, abych se tak necítila, určitě to má spousta jiných matek, jiné jsou na tom vlastně ještě hůř, tak něco bych chtěla, apod. místo nějakého pochopení. V tu chvíli už mi začínalo být jasno a nakonec se úplně jiná situace vyhrotila.

No, bude znít blbě, ale už se spolu nebavíme měsíc a mně je mnohem lépe, jsem spokojenější, neměla jsem od té doby špatnou nebo „depkovitou“ náladu. Takže doufám, že se ti nakonec taky uleví a budeš šťastná.

• Citovat
  • Upravit
3913
12.3.22 15:10

No někteří lidi to tak mají. Si myslí, že za všech okolností ví všechno nejlíp.
Máš dvě možnosti:
A) Říct ji na tvrdo, že se ti nelíbí, jak s tebou jedná. Že ti kazí radost, všechno zesměšňuje a pohrdá tím co si vybereš.
B) Přestat se s ní bavit a najít si jinou kamarádku.

Je velká šance, že když si vybereš možnost A, nakonec to stejně skončí u B.
Nečekej, že bude mít náhlé prozření a uvědomí si, že se k tobě chová škaredě. Tak to v reálném světě moc nefunguje. Obzvlášť, když taková byla vždycky. Teď to prostě jenom víc vnímáš.
Třeba si myslela, že teď jak je těhotná a porod a mimino, tak z ní budeš úplně vyplácaná a budeš jí poslouchat od rána do večera a ona ti bude povýšeně popisovat, jak je to vyčerpávající a jak to nedokážeš pochopit a dávat ti samé nevyžádané rady. A tys jí do toho svým vlastním těhotenstvím hodila vidle. A ona najednou není v centru dění a netočí se to všechno jenom kolem ní. Tak je nepříjemná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
12.3.22 15:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o Váš názor. Mám kámošku, co je o tři roky starší než já. Náš vztah byl vždycky dobrý, ale zároveň jsem pociťovala, jak mi dává najevo, že je starší a automaticky tedy zkušenější, ve všem má pravdu a tak. Ale nikdy jsme se nehádaly, občas jen takové ty chvilkové žabomyší války, co brzy přešli.
Nedávno otěhotněla a o tři měsíce později i já. Měla jsem hroznou radost z toho když mi to řekla, ale naopak už to tak horké nebylo. Když jsme si psali, řekla jsem jí třeba že jsem si už koupila těhotenské legíny, protože mám stažené břicho, tak se mi vysmála, že to přece není možný, že ona to tak nemá. Nebo když jsem jí napsala, že se mi líbí vanička se spodním odtokem, tak na to zase deset připomínek, zase něco jako výsměch, že ona by si to rozhodně nekoupila a že je to ptákovina atd. No došlo to do bodu, že nemám vůbec chuť ji něco psát, něco s ni řešit a dost se mi zprotivila a zkazila mi radost. V podstatě jsem s ní ty věci chtěla probrat jako s kámoškou a místo toho jsem dostala jen výsměch, jak pohrdání. Nemám už vůbec chuť udržovat s ní vztah a mám pocit, že až bude mimi za čtvrt roku na světě, bude to horší. Jak byste to řešily? Je tu na emiminu taky, proto anonym.

Záleží na tobě jestli se s ní chce kamarádit, nebo kamarádství utnout.. Pokud v tom přátelství chceš pokračovat, řekni jí co ti vadí, dobrá kamarádka to pochopí a začne se chovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
12.3.22 16:02

Jak se psalo výše, na rovinu říct, co se ti nelíbí…Nebo ji nastavit zrcadlo a až se s něčím bude chtít pochlubit, odpověz jako ona a pak ji řekni, že jsi odpověděla, tak jako ona tobě. Ale nejlepší je nechat to…jít dál…Zbytečně ti bere energii. Takové kamarádky člověk nepotřebuje, kamarádka má mít radost s tebou i v případě, že se neztotožňuje s tvými názory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová