Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o Váš názor. Mám kámošku, co je o tři roky starší než já. Náš vztah byl vždycky dobrý, ale zároveň jsem pociťovala, jak mi dává najevo, že je starší a automaticky tedy zkušenější, ve všem má pravdu a tak. Ale nikdy jsme se nehádaly, občas jen takové ty chvilkové žabomyší války, co brzy přešli.
Nedávno otěhotněla a o tři měsíce později i já. Měla jsem hroznou radost z toho když mi to řekla, ale naopak už to tak horké nebylo. Když jsme si psali, řekla jsem jí třeba že jsem si už koupila těhotenské legíny, protože mám stažené břicho, tak se mi vysmála, že to přece není možný, že ona to tak nemá. Nebo když jsem jí napsala, že se mi líbí vanička se spodním odtokem, tak na to zase deset připomínek, zase něco jako výsměch, že ona by si to rozhodně nekoupila a že je to ptákovina atd. No došlo to do bodu, že nemám vůbec chuť ji něco psát, něco s ni řešit a dost se mi zprotivila a zkazila mi radost. V podstatě jsem s ní ty věci chtěla probrat jako s kámoškou a místo toho jsem dostala jen výsměch, jak pohrdání. Nemám už vůbec chuť udržovat s ní vztah a mám pocit, že až bude mimi za čtvrt roku na světě, bude to horší. Jak byste to řešily? Je tu na emiminu taky, proto anonym.
Třeba si to přečte
Dřív taková nebyla? Jestli ne, tak s ní třeba cloumaj hormony, spousta žen je v těhotenství na pěst, co si budem povídat. Když ti zkazí radost, nebo přehnaně kritizuje, máš jí to hned říct. Ona si asi neuvědomuje, že to vidíš takhle ![]()
Kašli na ni a ukonči s ní kontakt..tohle te jenom stresuje a to není v tehu dobře. Spíše si najdi nějakou pozitivní holcinu, nebo maminku co čeká taky mimi a která s tebou bude s radostí sdílet tyhle předmiminkovsky záležitosti. A ne tě shazovat.
Může být i hůř. Je to „jen kamarádka“, ale. mohl by to být někdo z rodiny a to by bylo horší. Když se s kamarádkou přestanes vídat, určitě se najde nová příležitost pro skamaradeni se s někým jinym a treba i lepším
.