Šíleně divoké děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.25 20:52
@cestovatelka 1 píše: Více

Tak prostě nám to tak život naservíroval. Asi je ted nepůjdu zavést do lesa, že. Neboj se, další už nebude. Tobě se nikdy v životě nestalo něco jinak než jsi plánovala? :roll: Miluju tyhle všeříkající rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.25 20:52
@Tayen píše: Více

Ano, mají, kdybych pokoje na rok zamkla, ani si toho nevšimnou. Nechtějí být sami v pokoji, chtějí celé dny chodit za mnou a prudit. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.25 20:57
@teroonka píše: Více

Tohle mi zní jako dobré řešení. My jsme si zvykli se dělit „jednomu zůstane banda na krku, druhý může chvíli normálně existovat“, ale stejně padáme na pusu oba, takze asi zkusíme takhle, díky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5192
31.3.25 20:58
@Anonymní píše: Více

A tvůj příspěvek je co? Prostě jenom „výkřik“ :think: Stejně se nic nezmění, děti budou furt prudit a ty budeš furt v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 21:01
@Jahudka82 píše: Více

Taky máte veselo. :lol: Máme 1 holčičku, ale ta je teda za 5 kluků. :cert: A dva kluky, ti se nestrávili od narození, jsou jako den a noc, soupeří o každý vlas a do toho holka ječí a ječí a mluví a běda jak člověk neodpovídá. Jojo, děti jsou radost. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3296
31.3.25 21:02
@Anonymní píše: Více

Je to nepopsatelná úleva, ve srovnání s bandou je jedno dítě opravdu „žádné dítě“. Navíc mám zpětnou vazbu i přímo od dětí - „mami, ty jsi tak hodná, když jsme spolu samy..“ Rozuměj, mamka nemá nervy napnuté k prasknutí a nepokouší neustále nějaké dítě její trpělivost. Pak vyprávíme zbytku své zážitky, zatímco další dvě děti něco podnikaly s tátou a taky si to užily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 21:08
@ibis píše: Více

A co jako, chceš nějaké poslat poštou? Nebo co si mám vzít z poznámek typu „proč jich máte tolik“ To se přece dá říct na opakovanou zkušenost. Příště koupíš míň. Asi těžko půjdu jedno až dvě vrátit, ne? :roll: No jako zcela jistě můžu říct, že po těchto zkušenostech bych si děti nepořizovala vůbec. Nebo jedináčka na stáří. Ale to je mi jaksi houby platné.

• Citovat
  • Upravit
8980
31.3.25 21:15

Taky máme tři, taky jsou všichni divocí, dva mají různé dg, rozhodně se nenudime… hodně pomáhá být venku a taky je dělit.. jak jsou sami (jeden dospělý na jedno dite), jsou to zlatíčka (až na jednoho, ale toho částečně omlouvá dg, „prudi“ jen v rámci ní). Nevšímat si.jich nepomáhá, spis naopak, rada nacpat jim tablet je za mě úplně mimo. Já jim naopak pomůžu vymyslet zábavu, začnu hrát s nimi a pak se nenápadně odpojim a oni pokračují sami. To je nejlepší motivator, hrat s nimi. Sednu si a pojďte se mrknout. Vždycky minimálně jednoho nalákam. A dva už nedělají takový bordel jak tři. Chce to se jim proste fakt aktivně věnovat. Tedy aspon u nás. Frcime na deskovkach, vyrábím vzdělávací materiály (ať žije laminovacka), jezdíme na kole, chodíme na „noční“ procházky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
31.3.25 21:23

Mám dva kluky s věkovým rozdílem 3,5 roku. Myslím, že tak 2 roky dozadu jsem tu zakládala podobnou diskusi. Ohledně divočení, myslela jsem na Lexaurin 20 hod/ denně. A uplynuly ty 2-3 roky a je to už úplně jiný.
Mladšímu bylo v lednu 5, už se nijak neprovokujou. Už je staršímu jedno, že nezmačkne tlačítko na semaforu, výtahu, v mhd jako první. Už nesmyslně nesoupeří, kdo bude rychleji někde. Aby pak z toho byla scéna. Chápe, že když nechá bráchu vyhrát, je to lepší pro všechny.
Společně si nehráli skoro nikdy. Každý má jiné zájmy. Tak si nehrají ani teď.
Ale já jsem moc pobyt doma nikdy nepodporovala, tak to může být i tím.
Na druhou stranu už teď je můžu vyslat samotný ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
31.3.25 21:49

Ja si vzdycky rikam, jak to delali lidi driv? Preci driv nikdo nedelal detem animatora 24 h denne, ani deti nechodily na nekolik krouzku v tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
31.3.25 22:00
@Quinn7 píše: Více

Měli barák, hospodářství a děcka kupu práce doma, na poli se zvířaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
31.3.25 22:02
@Menton píše: Více

přesně, děti pracovaly na poli až do tmy, a večer v podstatě na tajňáka při svíčce dělaly úkoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
31.3.25 22:07
@stinga píše: Více

Přesně a když nevěděly co roupama, tak se vždycky nějaká práce našla. Tohle dnešním dětem chybí. Práce, povinnosti v domácnosti… rodiče lítají jak diví, práce, kroužky rozvoj dětí a děcka povinnosti nula. Čest výjimkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
31.3.25 22:13
@Menton píše: Více

samozřejmě si i hrály. Však byly nejrůznější hry venku, dřevěné různé hračky.. Aby si někdo nemyslel, že si děti v minulosti nehrály jen dřely. I zlobily, proto byly bity. Můj otec, nad 70 let nyní, vzpomíná, jak se rvali ve třech sourozencích, jako koně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
31.3.25 22:22

Mame dve deti a musime je oddelovat. Kdyz jsou oddelene, je klid a dokazou si i pekne hrat, vyrabet, jak jsou spolu, tak se hadaji, jeci, rvou. Se starsi se domluvit da a vysla by (nekdy) i vstric, ale u nas dela naschvaly spise ten mladsi. Vyjimecne si hraji spolu bez hadani. Tri deti ani omylem.

Jo a v mych vzpominkach jsme si s brachou pekne hrali. No nedavno jsme objevili stara videa a delali jsme si naschvaly a postuchovani uplne stejne. Byla jsem v soku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí