Šíleně protivné děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5373
23.7.22 00:55
@Anonymní píše:
Bylo no. Velký bazén nemáme a nafukovací je nebaví. Ideál pro starší dítě je nasockovat se k někomu, kdo má děti a bazén. Což je mi prostě trapné. Občas mu to dopřeju, ale 3× denně ne. Zrovna včera tu proběhla diskuze, jak odmítnout dotěrné sousedy, co stojí u plotu a chtějí do bazénu. K tomu dospět fakt nechci. :lol:
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.7.22 01:15
@Big boss píše:
Příště až začnou prudit se otočit a jít domů, nekompromisně. Ony to pochopí velmi brzy. Nechat je v pokoji a bez televize, mobilů a digitálních her, ať si teda zábavu vymyslí samy.
Nejsi jejich animátor, jsou to děti, měly by se umět zabavit i samy, navíc jsou dvě, nenech se otrávit. Když to budeš tolerovat, bude se to zhoršovat a zbláznila se z nich.

jen aby se nepozabíjely doma :mavam:

já bych řekla občasné výlety ano, ale někde po okolí…max do 45 minut autem… jsou ještě dost malý, tak i třeba jen na půl dne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
23.7.22 06:37

Taky mysli na to, jakou maji tvoje deti povahu a jestli tvoje vylety jsou vhodne pro ne nebo spis pro tebe. Napr.ja jsem velmi spolecenska a jako dite jsem se chtela neustale poflakovat na stejnym hristi se stejnymi kamarady, a moje mama je velky introvert a miluje prirodu, takze me neustale tahala na vylety do prirody s maminkou a tatinkem…kde jsem byla naprosto zpruzela. Jakmile jsme dosli napr. k restauraci, kde bylo hodne deti, tak jsem pookrala, a rodice spustili „tady jsou ale davy…honem pryc.“ Ja jsem treba sportovne zalozena a rodice vytvarne..porad me vedli k nejakym vytvarnym krouzkum a ja to nesnasela, vytvarka me nezajima ani v dospelosti…rodice obrazi muzea a galerie a ja jsem radeji puldne na kole, jdu si zabehat, zahrat volejbal..
Tak popremyslej jestli hrani v potoce je to, co bavi tvoje deti, nebo jestli je to to, co by bavilo tebe. Mozna nez objevovat nove hriste by byly radeji na znamem hristi s kamarady ze skolky. Mozna by fakt radeji vic ocenily primestsky tabor nez utraceni za ruzne dopravni prostredky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
23.7.22 07:50

@Jednablbka tak tak… Zajímavý příspěvek :palec: je pravda že když člověk něco vymýšlí tak podvědomě vymyslí něco, co by jakoby bavilo jeho. A stejný je to prý s dárky, podvědomě vybereš něco co se líbí tobě, protože přeci nevezmes něco co se ti nelíbí a obdarovaný může zrovna preferovat něco jiného :lol: zažila jsem ne jedny vánoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
23.7.22 08:57
@Anonymní píše:
Jednak, když se jich zeptám, chtějí jedině elektroniku. Občas dovolím, ale to je mám nechat prosedět léto nad telefonem? To bych se musela hanbou propadnout. 8o A druhak, za lesní školku a příměstské tábory opravdu platit nebudu, když bydlíme v krásné přírodě, mám možnost se jim věnovat a kontakt s vrstevníky mají až až - to by byla akorát úleva pro mě. Což si prostě vzhledem k ostatnímu neobhájím.

To je těžký, jsi asi člověk který před dětmi maminky stále nějak posuzoval - ta je moc líná, ta je moc na mobilu, proč si dělala děti, když je strčí na příměšťák a válí se doma, a teď zjišťuješ, že nedokážeš sama dostát svým vlastním standardům, jenže zároveň musíš, protože to tvoje ego neunese a budeš cítit vinu.
To ale není chyba dětí. V zásadě to není ani tvoje chyba, protože přesně takhle jsou u nás holky vychovávané a takhle ženské a maminky obzvlášť běžně posuzuje většina společnosti, je to kulturní standard vycházející samozřejmě z patriarchálního nazírání na ženu (baf! :D ) - ženská se nikdy nezavděčí a vždy musí mít pocit, že by mohla ještě víc máknout, pečovat a posloužit ;)

Hele já myslím že by se tobě i dětem fakt ulevilo, kdyby ses vykašlala na to co se má a co si „obhájíš“ a hledala způsoby jak si to spolu co nejvíc užijete. A klidně i tak, že použiješ příměstský tábor, hodinku elektroniky, babičku pokud o to ta stojí, nebo klidně i to co známe z našeho dětství - běžte na zahradu, tady máte šťávu, a nevracejte se dřív, než za půl hodiny (jsou malí ale půlhodinu by snad dali, navíc můžeš dohlídnout z okna). Nebo cokoli jiného, já nejsem expert na tvoje děti samozřejmě, ale myslím, že to s nima máš dost složité i bez těch šílených standardů co sis sama nastavila, že prostě MUSÍTE být stále venku a MUSÍŠ se jim věnovat celé léto v kuse sama, atd.

Já si všimla i v té diskuzi vedle o dělání pohoštění s ročním děckem, že se ženské moc neodpouští, když si to udělá snadné. Ale to je taková blbost! Jasně, nerezignuješ na čištění zubů atd ale fakt je zbytečné komplikovat si ten krátký čas s dětmi víc, než je z podstaty věci nezbytně nutné.

A tříletý a pětiletá můžou klidně denně koukat na takovou tu letní pohádku přes poledne, jestli to ještě běží bylo to, když jsem byla malá na ČT. To bylo super, děti zabavené přes poledne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
23.7.22 09:25

Promiň, vím, že to nechceš slyšet, ale někdy prostě člověk musí upravit svuj přístup podle konkrétní povahy dítěte.
Já jako malá neměla moc ráda variabilitu a pestrost. Spíš stereotyp. Chtěla jsem každý den čumět na Princeznu ze Mlejna, každý den, mámě z toho bolela hlava. Opravdu nechápala, proč pouštět jednu a tu samou pohádku každý den několik měsíců, ale já tak byla fakt nejspokojenější :nevim: A máma se holt přizpůsobila i když to nebyl její „styl“ života.

Příspěvek upraven 23.07.22 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.22 09:25

Ono si nevybereš. Já poslouchám kecy ohledně každého jídla. Za rohem od domu má hrozný hlad, jídlo olízne a tím to končí. Po všem (nesladkém) je jí „špatně v puse“. Jenže jíst se musí, výlety bych bez mrknutí oka zrušila. Na ty by zase chtěla jezdit denně a nechce z nich domů. I když v autě je jí pro změnu špatně z jízdy.
Pětkrát týdně někde jsme (koupaliště, dinopark, zámek, návštěva s bazénem, herna), stejně je to málo a doma se procítěně nudí. Potřebuje lidi, já klid. Ustoupila jsem už hodně, ale je to čím dál tím horší. Těším se na příměstský tábor v srpnu. Jedna psychiatrička a matka tří dětí mi řekla, že děti prostě jsou dost protivné. Tak se tím uklidňuju. A zvažuju, že jí koupím tablet, abychom přežily prázdniny - bude jí šest. Nikdy jsem to takhle řešit nechtěla, ale už nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
74219
23.7.22 09:31
@Anonymní píše:
Bylo no. Velký bazén nemáme a nafukovací je nebaví. Ideál pro starší dítě je nasockovat se k někomu, kdo má děti a bazén. Což je mi prostě trapné. Občas mu to dopřeju, ale 3× denně ne. Zrovna včera tu proběhla diskuze, jak odmítnout dotěrné sousedy, co stojí u plotu a chtějí do bazénu. K tomu dospět fakt nechci. :lol:

Neznám děti ve věku tvých, kterým by nestačila malá kaluž (malý bazén), hračky do ní, stříkací pistol. Možná mají všeho moc. Pak si neváží ničeho. Takže ubrat dřív, než ti vyrostou rozmazlenci, kterým se ničím nezavděčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
23.7.22 09:50

@Liberalissima naprostý souhlas ve všem. Já si prostě myslím že pokud má maminka malé dítě nebo děti tak opravdu není třeba si to všechno komplikovat ještě víc než je nezbytně nutné. Ono i tak je to s dětmi někdy dost složité kór taková ta kombinace 1 pětileté 1 tříleté a k tomu mimčo. Já taky úplně nenávidím ten celkový tlak na ženy kdy se jim prostě pořád preddkládá že se to a ono musí. Přesně taková je třeba moje babička, clověk si s ní prostě povídá a pořád jenom slyším: musíš víc vařit, musíš malého víc rozvíjet, Musíš, musíš a musíš :roll: Myslím si, že pokud jde o takový ten tlak na ženy a zejména na matky tak v něčem za to může hodně společnost ale v něčem si za to trochu můžeme i my sami trochu. Můžeme si za to tím že se před ostatními pořád snažím a hrát si na dokonalé. Respektive já už se o to nesnažím a tu hru na dokonalou maminku jsem už dávno vzdala a taky na mě občas takové ty „mamynky“ co tuhle hru hraji koukají divně ale to je mi popravdě jedno. Jednou jsme třeba byli s mrňousem na hřišti jenomže on absolutně neměl svůj den a byl prostě protivný :roll:. Chodil od jednoho k druhému a u ničeho nevydržel dýl jak vteřinu a pořád fňukal :zed: Tak já říkám: Ale už toho mám dost, tak si tu buď protivnej A fňukej tu a mně je to už jedno :oops: No a pár místních dokonalých maminek se na mě jako pohrdlivě podíval, proč se jako já nesnažím mu vymyslet nějakou zábavu a koukali na mě jako na vyvrhela jenomže já si myslím že když se matka neustále snaží dítěti vymyslet nějakou zábavu tak pak už se neumí zabavit samo vůbec a je to právě začarovaný kruh. Myslím si že na docela velkém dětském hřišti opravdu není třeba dítěti neustále vymýšlet zábavu :think: Navíc ono prostě to co je roztomilé ve dvou nebo ve třech letech už prostě ve 12 letech je velice otravné tak je lepší to prostě zarazit včas :lol: jen můj názor. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.22 12:23
@Liberalissima píše:
To je těžký, jsi asi člověk který před dětmi maminky stále nějak posuzoval - ta je moc líná, ta je moc na mobilu, proč si dělala děti, když je strčí na příměšťák a válí se doma, a teď zjišťuješ, že nedokážeš sama dostát svým vlastním standardům, jenže zároveň musíš, protože to tvoje ego neunese a budeš cítit vinu.
To ale není chyba dětí. V zásadě to není ani tvoje chyba, protože přesně takhle jsou u nás holky vychovávané a takhle ženské a maminky obzvlášť běžně posuzuje většina společnosti, je to kulturní standard vycházející samozřejmě z patriarchálního nazírání na ženu (baf! :D ) - ženská se nikdy nezavděčí a vždy musí mít pocit, že by mohla ještě víc máknout, pečovat a posloužit ;)

Hele já myslím že by se tobě i dětem fakt ulevilo, kdyby ses vykašlala na to co se má a co si „obhájíš“ a hledala způsoby jak si to spolu co nejvíc užijete. A klidně i tak, že použiješ příměstský tábor, hodinku elektroniky, babičku pokud o to ta stojí, nebo klidně i to co známe z našeho dětství - běžte na zahradu, tady máte šťávu, a nevracejte se dřív, než za půl hodiny (jsou malí ale půlhodinu by snad dali, navíc můžeš dohlídnout z okna). Nebo cokoli jiného, já nejsem expert na tvoje děti samozřejmě, ale myslím, že to s nima máš dost složité i bez těch šílených standardů co sis sama nastavila, že prostě MUSÍTE být stále venku a MUSÍŠ se jim věnovat celé léto v kuse sama, atd.

Já si všimla i v té diskuzi vedle o dělání pohoštění s ročním děckem, že se ženské moc neodpouští, když si to udělá snadné. Ale to je taková blbost! Jasně, nerezignuješ na čištění zubů atd ale fakt je zbytečné komplikovat si ten krátký čas s dětmi víc, než je z podstaty věci nezbytně nutné.

A tříletý a pětiletá můžou klidně denně koukat na takovou tu letní pohádku přes poledne, jestli to ještě běží bylo to, když jsem byla malá na ČT. To bylo super, děti zabavené přes poledne :palec:

Nebyla jsem žádná odsuzující - vůbec jsem si dřív matek s dětmi nevšímala, žila jsem ve svém okruhu studia a práce. Za to teď právě okolí odsuzuje mě. Máš pravdu v tom, že se snažím vyhovět všem těm snandardům a je to na úkor mě samotné. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.22 12:29
@Jednablbka píše:
Taky mysli na to, jakou maji tvoje deti povahu a jestli tvoje vylety jsou vhodne pro ne nebo spis pro tebe. Napr.ja jsem velmi spolecenska a jako dite jsem se chtela neustale poflakovat na stejnym hristi se stejnymi kamarady, a moje mama je velky introvert a miluje prirodu, takze me neustale tahala na vylety do prirody s maminkou a tatinkem…kde jsem byla naprosto zpruzela. Jakmile jsme dosli napr. k restauraci, kde bylo hodne deti, tak jsem pookrala, a rodice spustili „tady jsou ale davy…honem pryc.“ Ja jsem treba sportovne zalozena a rodice vytvarne..porad me vedli k nejakym vytvarnym krouzkum a ja to nesnasela, vytvarka me nezajima ani v dospelosti…rodice obrazi muzea a galerie a ja jsem radeji puldne na kole, jdu si zabehat, zahrat volejbal..
Tak popremyslej jestli hrani v potoce je to, co bavi tvoje deti, nebo jestli je to to, co by bavilo tebe. Mozna nez objevovat nove hriste by byly radeji na znamem hristi s kamarady ze skolky. Mozna by fakt radeji vic ocenily primestsky tabor nez utraceni za ruzne dopravni prostredky…

My to tak máme, já jsem introvert, starší syn extrémní extrovert a mladší dítě hračička, co by si vydržel celé dny doma v klidu jezdit a autíčkem. Zkombinuj to tak, aby všichni byli spokojení. :zed: Samozřejmě se snažím vyhovět synovi, setkávat se s partou ze školky a z okruhu známých. Ale on je prostě založením prudič. Jsme s jeho kamarády, mu se něco nepodává a zkazí to všem, vyvolává konflikty, naustale na sebe strhává pozornost. Další den tedy nejsme s kamarády a co 10 minut chce za někým. :roll: Jako to zase odmítám skákat jak on píská, když je stejně na ty kámoše protivný a vymýšlí život ohrožující hlouposti. :nevim: Zas nemusí mít tu pozornost na 250 % jenom on. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1730
23.7.22 12:47
@Anonymní píše:
Nebyla jsem žádná odsuzující - vůbec jsem si dřív matek s dětmi nevšímala, žila jsem ve svém okruhu studia a práce. Za to teď právě okolí odsuzuje mě. Máš pravdu v tom, že se snažím vyhovět všem těm snandardům a je to na úkor mě samotné. :nevim:

Na tohle ale pozor. Aby ses mohla postarat o deti, resp. rodinu, musis byt v pohode hlavne ty. Nejde o negativni sobectvi, je to proste predpoklad k pohodovymu fungovani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.22 17:03
@Anonymní píše:
My to tak máme, já jsem introvert, starší syn extrémní extrovert a mladší dítě hračička, co by si vydržel celé dny doma v klidu jezdit a autíčkem. Zkombinuj to tak, aby všichni byli spokojení. :zed: Samozřejmě se snažím vyhovět synovi, setkávat se s partou ze školky a z okruhu známých. Ale on je prostě založením prudič. Jsme s jeho kamarády, mu se něco nepodává a zkazí to všem, vyvolává konflikty, naustale na sebe strhává pozornost. Další den tedy nejsme s kamarády a co 10 minut chce za někým. :roll: Jako to zase odmítám skákat jak on píská, když je stejně na ty kámoše protivný a vymýšlí život ohrožující hlouposti. :nevim: Zas nemusí mít tu pozornost na 250 % jenom on. :nevim:
moc Ti rozumím. Máme doma asi něco podobného, a jedna ze synovych diagnóz je adhd. Ty jsi v tom pravděpodobně naprosto nevinne a něco ovlivnit nelze… U nás je ještě autismus, a ten umí výlety zkomplikovat také značně… Já už po letech volím jedinou strategii - přežít. :) Nebo prostě ubrat ze svých představ dokonalého mateřství. Diagnózy se týkají nás, nevysvětluj si to, že reaguji na Tvé děti. Jen mi něco z popisovaného připomnělo adhd. :oops: Kdybych neubrala ve snaze se dítěti zavdecit, píšu sem na eMimino z Bohnic.
  • Citovat
  • Upravit
2068
3.8.22 07:55
@Anonymní píše:
moc Ti rozumím. Máme doma asi něco podobného, a jedna ze synovych diagnóz je adhd. Ty jsi v tom pravděpodobně naprosto nevinne a něco ovlivnit nelze… U nás je ještě autismus, a ten umí výlety zkomplikovat také značně… Já už po letech volím jedinou strategii - přežít. :) Nebo prostě ubrat ze svých představ dokonalého mateřství. Diagnózy se týkají nás, nevysvětluj si to, že reaguji na Tvé děti. Jen mi něco z popisovaného připomnělo adhd. :oops: Kdybych neubrala ve snaze se dítěti zavdecit, píšu sem na eMimino z Bohnic.
:hug: jo ADHD umí pořádně zkomplikovat život, o tom něco vím. A ještě ten autismus k tomu. Fakt tě obdivuji že to dáváš. My máme "jenom " ADHD a občas jsem docela na hromadě :( :oops:
Já si právě myslím že když člověk nemá úplně tabulkový mládě tak prostě musí hlavně koukat aby přežil :lol: a to že si to něčím zjednoduší není nic špatného. :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 08:07

@kulíšek_s_bambulí přesně. Opravdové adhd je pro rodiče u dítěte docela vysilující. Starší generace za adhd vidí jen, že takové dítě má údajně pobíhat, ale je toho daleko víc… Pro mě osobně je největší stres, aby dítě neublížilo sobě nebo okolí. U nás má dítě i tendenci zbytečně dráždit psa, takže jsem vděčná, že máme psa dobráka, ale stejně jsem jak ostříž. Nějaké vysvětlování, zvýšení hlasu…tomu se drahoušek kolikrát akorát směje, aspoň očima. Já si vždy říkala, že mé dítě bude vychované, tiché a klidné. Zodpovědně i nastavuji hranice. Má vyžití… A je mi to k prdu. :)
Samozřejmě autismus má také svá specifika, ale já pořád cítím, že nám to komplikuje snad víc to pitomé adhd. :mrgreen: I když i ta zoufalost s ukončováním činností jedno období byla na mašli. :) A negativismus teda, ale to je asi taky k autismu, nebo ještě doufáme trochu k věku. Ten z člověka vysaje poslední zbytky nadšení, když pro dítě něco organizuje. :)
No a pak jsou takové chvilky, kdy vyčerpaný rodič si sedne na hřišti vteřinu s telefonem v ruce, když dítě bagruje pár minut písek a kolem jde někdo starší, kdo si asi říká „Ti dnešní rodiče si vše ulehčují“. Jenže já např. teď už jsem ve skluzu, že tu zas něco píšu, musím honem využít relativního klidu u dítěte a mazat si vyčistit zuby atd a ven. Aha, tak klid už skončil… :,( :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML