Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebuji nějaké rady, protože jsem už zoufalá.
Jsem v 7tt a mám šílený nevolnosti. Trvají cely den, od rána do večera dokud nejdu spát. Jen co se probudim, tak je mi strašně špatně. Nepomáhá mi ani, když sním něco hned, co se probudim. Dnes jsem rano poprvé zvracela, to mi bylo na chvíli lépe ale pak se to stejně vrátilo. Nezvládnu do sebe narvat vůbec nic, ani co se pití tyče. Strašně mi všechno smrdí a mám nechutenství. Také nezvladam vůbec normálně fungovat. Cely den prolezím a jsem strašně unavená. Už opravdu nevím, jak dal, jsem z toho nešťastná
Měla jsem to u obou těhotenství. Poprvé do 12tt a podruhé do 17tt. Jak šílená kocovina. Byla to hrůza, ale přežila jsem. Nezbývá než to přetrpět. Na chvíli mi pomáhali čípky proti zvracení Torecan. A pít po douškach colu.
Taky jsem měla. U prvního jen asi měsíc, ale u druhého do 12tt od 10.00 rano do 17.00 blbě. Kocovina bez bolení hlavy. Zvracela jsem asi 3×.
Pomáhalo mi si loknout trochu colly, hodně pít, spát(v rámci možností, synáček bobek si vyžadoval mou pozornost. Do toho jsem musela cvičit s malým vojtovku
)
Chtěla jsem v lékárně sehnat ta lízátka, ale nikdy je neměli.
Přetrpěla jsem to a teď mám zase pro změnu chuť na všechno.
Pokud neudrzis ani pití, tak k doktorovi. A doufat, že to přejde. V prvním těhotenství to přešlo v 11.tydnu, teď jsem podruhé, ve 28.tydnu a trvá to stale. Jako něco zdržím, ale furt mi je zle.
Taky taky, obě těhotenství tak do 20-25tt, nevím už přesně, ale fakt dlouhý to bylo. Blila jsem jak šakal
díky bohu za home office.
První pohoda, občas žaludek na vodě. U holky mi bylo blbě až do konce 5m. Blila jsem teda jen parkrat - jednou jsem ohodila koupelnu když jsem musela obstarat staršího po bobku … no manžel holt uklidil bonus ![]()
Jojo, soucitim, měla jsem u prvniho. naštěstí práci, kde jsem si sama korigovala co, kdy a kde udělám, jinak bych od začátku byla na neschopence. Nic nezabralo, jen čekat a modlit se, až to přejde. Nepochopila jsem, jak moc máš problém s vodou. já pít zvladala, i když i tak mi z toho bylo blbě. Kdybys ale měla většinu vody vyzvracet nebo nebyla schopna ji prijimat, jeď na gyn. pohotovost, nebo zavolej co nejdřív gynekologovi, pokud vím, nějaké leky na tyhle extrémní nevolnosti existují a v momentě, kdy by ti hrozil kolaps a dehydratace je to samozřejmě pro dítě menší zlo.
No, po zveřejnění příspěvku jsem si nalila půlku sklenice vody s ledem a po troškach vypila dnes za cely den a za půl hodiny to ze mě šlo ven🤷🏽♀️ 🤷🏽♀️ ☹️
@Lela587 píše:
No, po zveřejnění příspěvku jsem si nalila půlku sklenice vody s ledem a po troškach vypila dnes za cely den a za půl hodiny to ze mě šlo ven🤷🏽♀️ 🤷🏽♀️ ☹️
Tak to taky do sebe nesmíš vyklopit najednou, přece.
Já pila po mini douškách. 3× těhotná, 3× zvracení celodenní do 6 měsíce. Soucítím s tebou, ale musíš to přežít. Mně nepomáhalo lautr nic, možná tak trochu cola, ale bylo období, že jsem nemohla ani pít, ani jíst.
@Lela587 vydrž.. pokud je nejhůř, tak nemocnice a kapacky.. jinak se modlit. U třetího jsem to měla až do porodu, kdy jsem naposledy zvracela právě na sále. Teď u čtvrtého do 16 TT, pak pauza a od 32 TT je to tu zase
člověk stříhá metr, no.. ale moc možností nemáš ![]()
Taky jsem to tak měla od ráno do večera mě bylo blbě a furt jsem spala nebo jen ležela
co mě pomohlo byla ledová cola, Mirinda a nanuk Míša
zkus něco studeného nebo něco co by jsi v životě nesnedla
Mela jsem to tak vsechna 3 tehotenstvi, prvni do 16tt, druhe do 30.tt a treti do asi 18.tt, pomahalo jen se vubec nehybat, s druhou holkou jsem neudrzela prave ani vodu, max 2 dousky denne, nevim, jak to mohlo to telo vydrzet, se tretim jsem udrzela aspon piti, ale pridaly se potize s dechem, tepem, nemohla jsem mluvit a fungovat. Zkuste se v hlave naladit na neco hezkeho pozitivniho, odpocivejte, treba jen cucejte led, je to sila. Ale prejde to. Ja si tenkrat regulerne myslela, ze zdechnu, v noci jsem spala 3 hodiny celkem, nemohla jsem kvuli tomu ani usnout, cele telo me bolelo, jak jsem se nehybala, hlava, pater, deprese, ze jsem neschopna. Porod a potom dobry ve vsech 3 pripadech ![]()