Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy, začnu úplně na zacatku. Dva roky cca jsem brala hormonální akntikoncepci. Přestala jsem ji užívat v listopadu 2014 a můj cyklus je takový jaký přidávám na fotkách
je to šílený, teď HA neberu rok a půl. O miminko se chceme snažit po svatbě (konec srpna 2016) ale mam obavu, zda to s takovým cyklem vůbec půjde. V pondělí jdu k novému gynekologovi, tak snad budu moudřejší…tady me spíše zajímá vaše zkušenost, zda jste to někdo měl podobně
@KockaKacka me to neprijde zas tak sileny, me doktor rikal, ze cyklus 28+-6 dni je naprosto v pohode, ja jsem mela cykly od 24 do 32 dnu a povazovala jsem to za naprosto normalni, sem tam treba i 35 dni. Zasadni je, jestli a kdy ovulujes, nez samotna delka cyklu.
@KockaKacka Mě to teda nepřijde nijak dramatické. Před prvním těhotenství jsem měla cykly klidně i 35 dnů. Podstatná je ovulace, jak už psala @michee .
Zkus pár měsíců měřit bazální teplotu a uvidíš.
Zdá se mi docela v pohodě, nějaká pravidelnost tam je. Já jsem otěhotněla ani nevím jak, měla jsem cykly jednou po 33 dnech, pak po 40, pak třeba po 27…Dělala jsem si i ovulační testy a všechny negativní…Byla jsem opravdu hodně překvapená když jsem našla // ![]()
Ja mela cykly 26-42 dni! A pokazde, tedy bylo to 2×, jsem otehotnela prave v tom dlouhem cyklu…nikdy jsem si nehlidala plodne dny a ovulaci a proste to vyšlo. Zbytecne se tim nestresuj. To ti sance na otěhotnění nezvysi.
Vždyť od toho srpna už se dá mluvit o pravidelnosti, tak co je na tom šíleného?
Mně to přijde v pohodě ![]()
Měla jsem to mnohem horší a otěhotněla jsem vždy na první pokus. Tělo samo „to“ při ovulaci chce, sleduj své choutky a ne kalendáře. ![]()
Já měla cyklus od 30 - 70 dní a šlo to hned
akorát mi to teda dr zkrátil duphastonem. Takže nakonec při cyklu 35
Mi to teda prijde v pohode… Ja mam cykly 40 dni a sem tam si tělo hodí i 120 dni bez MS. Jedno dite se tu zrovna vzteka a druhy kope v břiše ![]()
Vazne? Tak to jste me prekvapily. Me ten cyklus pripadal take pravudelny, ale dnes jsem nejaky 37. DC a uz me teda to cekani na ms vazne nebavi :/