Clostilbegyt. Váš názor?

11
18.4.16 21:09

Clostilbegyt. Váš názor?

Dobrý den dámy :)
Mám dotaz… snažíme se od listopadu o miminko :) minuly měsíc mi doktorka nasadila clostik a ja mela MS normální.. pak 5 dny špinila 2 krvácela takže kontrola se mi posunula o 4 dny a to mi řekla že je vše hůř vidět ale ze to vypadá dobre…
Ted ho mám začít brat 2 den cyklu 2-0-0 po dobu 5 dni… Čtu tu všelijak diskuze a tak si rikam není to velka davka na to ze se snažíme od listopadu a me je teprve 20 let.
Přitel mi dnes řekl že jsem protívna jako nikdy jestli třeba náhodou se nám už s clostikem nezadařilo. Ale jelikož jsem z neúspěchu smutna nepřipouštím si ze by se opravdu možná zadařilo… čekam každým dnem MS tak uvidíme.
Jaky je váš názor? Není to unáhlene řeseni nasazení clostiku? :palec: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101618
18.4.16 21:13

@Micka 20 No a jaká tobě a partnerovi před jeho nasazením dělala vyšetření? Ale jinak tedy ve 20 mi přijde brzo řešit skoro cokoliv po nějakých 4 měsících snažení - krom měření bazální teploty a pokusu o vysledování ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
18.4.16 21:22

Pokud jsi pred 4 mesicema nevysadila hormonalni antikoncepci, pokud jsi za cele ty 4 mesice prirozene neovulovala a pokud jste stihli komplet zakladni vysetreni tebe a zejmena tveho partnera, partner je OK a tobe se pricina anovulace nezjistila, pak je Clostilbegyt reseni, nejspis hodne predcasne, ale reseni. Pokud cokoliv z toho neni pravda, tak to predcasne je velmi, reseni nikoliv, hrani se zdravim dozajista. Pravidelne sledovani ultrazvukem je samozrejme podminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.4.16 21:30

@Micka 20 to jsi měla nepravidelnou ms nebo potvrzeno, že nemáš ovulaci? Pokud ne, tak bráni clostilu je dle me ukvapené. Já clostil začala brát po vyšetření uz zjištění po několika měsících, že ovu neni. Přes půl roku jsem si měřila bazalni teplotu, kde byl vidět, že opravdu ovu neni. Teplota jako na houpačce a ne žádná třífázové. Ted beru několikatýdenní cyklus clostilu zatím bez úspěchu. Dr me hlídá folikyl na uz. U me je momentálně asi Ještěd Ina příčina. Manžel byl na spermiogramu a ve pořádku, nad normu. První šlo hned jak jsme si řekli bez jakýchkoliv léku a ted se dva roky trápí me. Mezitím jeden potrat. Tělo se hodně rozhodí ja, ja ji brala pre 9 let a za dařilo se az po 3 letech. Tak hlavně hodně zdaru..lepsi řešit to ve 20 a ne jak já ve 30…pak se člověk víc nervu je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.4.16 21:35

V listopadu jsem vysadila HA… Žádný vyšetření me ani partnera neproběhlo. První měsíc clostiku kontrola byla ted o žádný nemluvila.. Neříkala ze mam přijít… tak ted jsem z toho trochu vedle… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
18.4.16 21:40

@Micka 20 To tak jestli si v listopadu vysadila HA, tak radím na nějaký clostík rychle zapomenout a věnovat enegrii zdravému životnímu stylu, přírodním prostředkům pro srovnání cyklu a hledání jiného doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.4.16 21:46

Nad změnou doktora přemýšlím protoze nikdy jsem se nedočetla ze by clostik někomu takhle nasadili… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
18.4.16 21:46

V tom pripade je to opravdu velmi, velmi predcasne. Nejdriv do sebe cpes hormony, abys neotehotnela, pak je z toho telo totalne zblble (a je naprosto normalni, kdyz se samo od sebe rovna treba rok - ve dvaceti si ten luxus casu muzes s prehledem dovolit), takze to doktorka vyresi tak, ze do nej nacpe dalsi hormony, aby nastartovalo. A nekontroluje to. Precti si pribalovy letak, ty vedlejsi ucinky jsou tam velmi realne. Ze tech castych je to napriklad negativni vliv na rust delozni sliznice, tvorba cyst, mnohocetna ovulace - a ne, trojcata nejsou romantika, trojcata jsou pro telo neskutecny zahul s ohromnym rizikem potratu nebo predcasneho porodu… Dalsi vec je, ze pokud chlap neni zcela OK, muzes do sebe tyhle prasky cpat absolutne zbytecne, schytat veskere vedlejsi ucinky a az budou jednou opravdu treba, budes mit „vycerpano“. S cim prijde doktorka potom, pokud to dalsich par mesicu nezabere, IVF? Tohle jsou prasky pro lidi, u nichz pozitivni efekt prevazi negativni ucinky, napriklad pro nekoho, kdo vazne prirozene treba rok neovuluje, ma presnou diagnozu typu PCO, kdo se pripravuje na IUI nebo IVF s minimalni stimulaci… Osobne bych ve dvaceti po 4 mesicich vysazeni HA k doktorce prisla maximalne na prevenci a cytologii a nechala telu trochu casu, at se otrepe samo. A kdyby dalsiho pul roku MS nedorazila, i tak bych zacala vysetrenim partnera. A pokud bych to brala, velmi, velmi durazne bych trvala na sledovani ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
18.4.16 21:47

Mě clostyl nasadil doktor až teď po 16 měsících snažení a to je mi 29. Po necelém půl roce mi to přijde dost brzy. Máte pro to nějaký důvod, jako např. PCO, nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.4.16 19:23

Nevím co některe zkratky které pište znamenají tak jsem z nich třídu zmatena… mame tu ve městě gynekologa kterého si hodně chvíli tak mu zkusím ve čteček zavolat a zeptat se ho na jeho názor… a pokud by byl v údiveni jaké řeseni doktorka nasadila zažádam ho zda bych k němu mohla přestoupit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.4.16 20:09

Mě byl clostilbegyt předepsán po tak cca skoro ročním snažením o miminko automaticky. Během jeho užívání se mohlo stát, že kdybych byla těhu, tak můžou být i dvojčata kvůli velkému počtu vajíček. Ale i přes tyto prášky se nezadařilo.. Až po jejich vysazení a to s nějakým odstupem, takže mi nepomohly!!! No a to mě posílal ještě na operaci, když clostil nezabral.. ale operace se zrušila, protože jsem pak otěhotněla > přestala jsem na těhu myslet díky plánované operaci.
Taky záleží zda máš nějaké zdravotní problémy.. pokud ne, tak bych na clostil nespěchala. Chce to čas a moc na to nemyslet. Miminko se určitě zadaří :dance:
Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.4.16 20:11

Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.4.16 20:15

@Micka 20
Je třeba abys měla odstup hlavně od hormonální antikoncepce (HA). Miminko se určitě podaří, mě to taky „trvalo“, rodila jsem v 21 letech a mohu říct, že je opravdu dobře, že jsem to řešila už ve 20ti, stejně jako ty :) Lepší dřív než pozdě! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.6.16 14:43

Změnila jsem doktora ten se zděsil když jsem mu řekla o hormonech… Přitel je momentálne po spermio je naprosto v pořádku. Krásných 130mil. A ja mám za sebou 7 odběr na hormonální testy tak uvidíme jaka bude konzultace. Držte mi palečky. :) tak moc bych už chtěla :dance: miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí