2. den cyklu folikul 15 mm?

951
18.4.16 14:19

2. den cyklu folikul 15mm?

Ahoj, dnes jsem byla na vyšetření v nemocnici na gynekologii. Jsem druhý den cyklu a naměřili mě folikul 15mm. Tak jsem volala do sanusu v Pardubicích, abych se objednala na iui a zeptala se co tedy s tím, když je folikul už teď 15mm a vybafly na mě, že to folikul určitě být nemůže, že to bude nějaká malá cystička 8o tak nevím v nemocnici by snad měli poznat o co se jedná ne? Objednala mě na 25. na folikulometrii, ale jestli je to folikul, tak co když mezi tím prdne a já nestihnu inseminaci? Mám dárcovské sperma, takže se to musí vychytat. Je možný, že je to folikul a ne cysta? V životě jsem žádnou cystu neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
951
18.4.16 14:22

Tady je zpráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
18.4.16 14:28

@Elvinerha Fakt jsi to včera dostala, jo? Že jsi dneska 2. den cyklu… ten folikul klidně mít můžeš, ale endometrium 14mm je fakt divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
18.4.16 14:31

@Elvinerha A ten 2. den cyklu to opravdu myslíš 2.den krvácení nebo 2. den po konci menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
18.4.16 14:33

Rozhodně to nebude folikul, který by měl vyprodukovat nějaké vajíčko, není to zas tak úplně snadné na poznání - folikul od cysty. A protože včera jsi měla začátek cyklu, nejde aby folikul za noc vyrostl takhle moc. rozhodně bych do něj IUI neinvestovala, ale jdi na folikulometrii znova do CAR, kdo se neplodností nezabývá, neumí často dobře dělat folikulometrii, i když je gynekolog, mluvím z vlastní zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 14:37

Druhý den krvácení, resp. už v sobotu jsem, ale až k večeru začala trochu špinit, teď krvácím, ale jenom málo zatím, teprve se to má rozjet pořádně :-) jako mě by to bylo jedno, ale byla jsem na vyšetření kvůli laparoskopii vaječníků, pro jistotu, že je vše ok. Naměřili folikul 15mm a jsem na laparoskopii objednaná po další ms 24.5. a že teď máme zkusit inseminaci, když je tam folikul, tak já nevím. Zase ale jestli je to folikul a ne cysta, tak mi do toho 25. praske a budu mít po ptákách. Když otěhotním tak na operaci nebudu muset, tak samo že to chci zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
18.4.16 14:38

@Elvinerha A ještě mě v té zprávě zaráží - jestli dobře čtu - ta vysoká děložní sliznice. Celé mi to připadá na začátek cyklu zvláštní.
Kdy Ti začala poslední MS - opravdu včera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
18.4.16 14:41

@ivašot. No a nejedná se spíše o konec cyklu, když zakladatelka píše, že se to pořádně ještě ani nerozjelo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 14:44

Já ms mám, první dva dny někdy tři občas mívám slabou a pak začnu krvácet tak dva dny víc pak den dva míň a pak konec ms. Gyndařka mi říkala, že první den cyklu se počítá jakmile je krev jasně červená, což mám od neděle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 14:47

Jinak mi teď chodí přesně po 28 dnech, ovulaci mívám kolem 15. dne cyklu, někdy 13.dc někdy 16-17dc. Já taky čučela jak puk. Tak nevím co si o tom mám myslet. Asi koupím ovu testy a budu sledovat jak hodně čárka sílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
18.4.16 15:13
@Elvinerha píše:
Druhý den krvácení, resp. už v sobotu jsem, ale až k večeru začala trochu špinit, teď krvácím, ale jenom málo zatím, teprve se to má rozjet pořádně :-) jako mě by to bylo jedno, ale byla jsem na vyšetření kvůli laparoskopii vaječníků, pro jistotu, že je vše ok. Naměřili folikul 15mm a jsem na laparoskopii objednaná po další ms 24.5. a že teď máme zkusit inseminaci, když je tam folikul, tak já nevím. Zase ale jestli je to folikul a ne cysta, tak mi do toho 25. praske a budu mít po ptákách. Když otěhotním tak na operaci nebudu muset, tak samo že to chci zkusit.

Ale podle mě prostě folikul který je druhý den tak velký není na otěhotnění, ta sliznice je taky divná, to to nebyl v nemocnici nikdo schopný okomentovat? :nevim:. Ale věřím, že CAR IUI rád udělá, prachy jsou prachy, ale já bych za něj nedala nic. kamarádce takhle několik cyklů oplodňovali cystu, taky měla dárcovské sperma, kupodivu neotěhotněla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 15:16

Ne nikdo to nekomentoval, jen primář gynekologie u kterýho jsem byla mi chvíli nechtěl věřit že mám měsíčky, leč krev na jeho bílých rukavičkách ho přesvědčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
18.4.16 15:20

Tak on folikul je druh cysty. Některé cysty jsou prostě folikul, který neprasknul, jiné jsou jiného původu. Souhlasím s příspěvky přede mnou. 2. den krvácení to s největší pravděpodobností bude buď nějaká cysta nebo prostě pozůstatek z předchozího cyklu. Šance, že to bude „perspektivní“ folikul, ze kterého bude kvalitní vajíčko, mi přijde dost minimální, osobně bych se na něj vykašlala, předpokládám, že IUI s dárcem přeci jen něco stojí. Ale cinkla bych do CARu, co oni na to, nechala bych si zkontrolovat znovu utz a hormonální hladiny. Na ovutesty bych se vykašlala, kdo ví, zda ta cysta sama neprodukuje nebo nebrzdí nějaké hormony a 2.DC to bude všelijaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 15:21

Jinak prvního mi dělala ultrazvuk gyndařka a nic tam nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.16 15:24

Minule jsem dávala 3000Kč bylo to loni, tak snad je to stejné. Já jim tam posílala emailem teď ještě zprávu s tím jestli můžu přijít dřív aby se na to mrkly, tak uvidím jestli odepíší, jinak pojedu normálně toho 25., pokud tohle není folikul tak 10dc by už mohl být nějaký normální vidět :) Mě už asi z toho všeho vomejou, od začátku roku jen samé zdravotní problémy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí