Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vsichni co znam a jsou v bytech 3+1 a vice jsou ve vlastnim. Ten najem se proste nevyplati, to uz je lepsi si platit hypo.
Hodně Pražáků je dávno ve vlastním. Buď dědictví, nebo nákup/družstevní samovýstavba před pětadvaceti lety, nebo teď hypotéka. Nájem se hrozně nevyplatí. Jen skupině studentů, nebo když si mladí chtějí zkusit bydlet spolu.
Tady v Beline pod 1000euro bydlis nekde ve sklepe
zalezi na lokalitr v Prazrle a jak jstr narocny, ja treba pronajimam 3kk za 11 bez poplatku v Praze.
Přesně, lepší bydlet ve skupině, protože pokud dáte dohromady 25.000 tak najdete obrovský krásný byty.. Občas pročítám bezrealitky a je to tak, čím větší, tím vlastně levnější.
Prazaci maji vetsinou svoje jak zde bylo zmineno. Ze sveho okoli znam pouze „naplavy“ co bydli v pronajmu nebo treba par studentiku/mladych lidi a tem neluxus a pidibyt nevadi. Neznam zadnou rodinu, co by platila pronájem.
Tak my třeba máme jen 2+1 a platíme jen 7000.Ale jsme na okraji Prahy, naštěstí 5 minut od metra. Kdybych se rozvedla a bydlela sama s dětmi, neumím si představit, že bych někde platila nájem 11 000.Jsem totiž taky učitelka
To bych zaplatila nájem, školku a jedli bychom asi rohlíky ![]()
@Anonymní píše:
Pocházím z města, kde se za byt 3+1 dá max.10 tisíc Kč a to je to ještě drahý.
Bydlím druhý rok v Praze s partnerem, máme malinkatý byt a platíme cca 11 tisíc. Tři lidi v bytě by už tady byli moc, lokalita u tramvaje, do centra cca 10 minut, ale okolí dost nevábné. Proto mě fakt zajímá (a to není rýpání, ale zvědavost), z čeho platí nájmy běžný pražský obyvatel, který bydlí v 3+1 s dětma? Vždyť to jsou částky třeba i 20 tisíc. V Praze jsou platy sice vyšší, ale taková učitelka má všude stejně. Ty nájmy jsou šílený a nechci si představovat, kolik bych musela vydělat, abych si dovolila něco takového zaplatit, o zajištění rodiny ani nemluvěbtw. jsem učitelka, plat dle tabulek.
Tak Pražáci mají většinou svoje.
V nájmu bydlí lidi, co sem přišli ze vsí a nebo mladí těsně před tím, než si vezmou hypo. ![]()
I v Praze se dají sehnat přes známé 3+1 za 10 plus poplatky.
V mém okolí řada lidí pronajímá, i my.
Nájemníci jsou většinou náplavy, studenti, zahraniční dělníci a s prominutím socky. O socky pochopitelně nikdo nestojí, protože neplatí atd. Ale platící nájemníky si majitel hýčká. Já jsem i snižovala cenu, když mi řekli, že by měli lepší nabídku, šla jsem o litr dolů.
Učitelky mají víc i v Praze. Mám tam jednu neteř ve školičce coby učitelku, teprve si dodělává školu, druhou město cca 15000 obyvatel, již dávno po škole, 8let praxe a ty plyty jsou tedy odlišné, o dost.
Jinak mladé rodiny s dětmi na to čerpají příspěvky na bydlení, často, i ty normativní náklady pro Prahu jsou dost vyšší.
Jsme v Praze od ledna, za 3+1 davame 14tis a to jsme myslim sehnali opravdu levne. Nicmene jsme se rozhodli pro hypoteku, zvlast ted kdyz cekame tretiho potomka. Za ty prachy platit radsi svoje nez nekomu. Ale Praha je proste Praha
Anonymně, osobní údaje.
Bydlíme v nájemním bytě v centru Prahy. Časem se budeme stěhovat do vlastní nemovitosti na okraji Prahy, ale zatím se nám z centra nechce. Platíme těch 20 tisíc se vším všudy (na tuhle lokalitu, velikost a stav bytu naprosto skvělá cena). Samozřejmě slýchávám úvahy o hypotéce (že se vyplatí víc než nájem), ale kdybychom chtěli jít do srovnatelného bytu, dáme tu za něj minimálně kolem deseti miliónů, a to se nám úplně nechce, tím spíš, že nevíme, kdy nás to tu přestane bavit. Navíc ta splátka hypotéky by byla o dost vyšší než naše stávající nájemné. Takže ten nájem bereme jako poplatek za to, že všude včetně práce dojdeme pěšky (takže nemusíme mít lítačku a netrávíme desítky minut cestováním), máme všechno blízko - nemusíme se spoléhat na jednu nebo dvě nejbližší školy, zdravotnická zařízení apod., soukromé i pracovní schůzky si můžeme smlouvat kousek od domova a tak dále. Navíc se mi pořád ještě neokoukalo historické centrum ![]()
Platíme to (stejně jako další výdaje) z příjmů, které máme z práce ![]()
My platíme necelých 9000kč plus elekt. a plyn za 3+1. Byt by potřeboval rekonstrukci, ale nám to neva. Máme 2 malý děti a psa. Jsme u metra, tramvaje i busu a do centra 10 min tramvají. Nestěžuju si ![]()
Pocházím z města, kde se za byt 3+1 dá max.10 tisíc Kč a to je to ještě drahý.
btw. jsem učitelka, plat dle tabulek.
Bydlím druhý rok v Praze s partnerem, máme malinkatý byt a platíme cca 11 tisíc. Tři lidi v bytě by už tady byli moc, lokalita u tramvaje, do centra cca 10 minut, ale okolí dost nevábné. Proto mě fakt zajímá (a to není rýpání, ale zvědavost), z čeho platí nájmy běžný pražský obyvatel, který bydlí v 3+1 s dětma? Vždyť to jsou částky třeba i 20 tisíc. V Praze jsou platy sice vyšší, ale taková učitelka má všude stejně. Ty nájmy jsou šílený a nechci si představovat, kolik bych musela vydělat, abych si dovolila něco takového zaplatit, o zajištění rodiny ani nemluvě