Šílený pražský nájmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.12.15 18:09

Šílený pražský nájmy

Pocházím z města, kde se za byt 3+1 dá max.10 tisíc Kč a to je to ještě drahý.
Bydlím druhý rok v Praze s partnerem, máme malinkatý byt a platíme cca 11 tisíc. Tři lidi v bytě by už tady byli moc, lokalita u tramvaje, do centra cca 10 minut, ale okolí dost nevábné. Proto mě fakt zajímá (a to není rýpání, ale zvědavost), z čeho platí nájmy běžný pražský obyvatel, který bydlí v 3+1 s dětma? Vždyť to jsou částky třeba i 20 tisíc. V Praze jsou platy sice vyšší, ale taková učitelka má všude stejně. Ty nájmy jsou šílený a nechci si představovat, kolik bych musela vydělat, abych si dovolila něco takového zaplatit, o zajištění rodiny ani nemluvě 8o btw. jsem učitelka, plat dle tabulek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10425
3.12.15 18:10

Vsichni co znam a jsou v bytech 3+1 a vice jsou ve vlastnim. Ten najem se proste nevyplati, to uz je lepsi si platit hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.12.15 18:15

Hodně Pražáků je dávno ve vlastním. Buď dědictví, nebo nákup/družstevní samovýstavba před pětadvaceti lety, nebo teď hypotéka. Nájem se hrozně nevyplatí. Jen skupině studentů, nebo když si mladí chtějí zkusit bydlet spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
3.12.15 18:21

Tady v Beline pod 1000euro bydlis nekde ve sklepe :nevim: zalezi na lokalitr v Prazrle a jak jstr narocny, ja treba pronajimam 3kk za 11 bez poplatku v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.15 18:21

Přesně, lepší bydlet ve skupině, protože pokud dáte dohromady 25.000 tak najdete obrovský krásný byty.. Občas pročítám bezrealitky a je to tak, čím větší, tím vlastně levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66733
3.12.15 18:22

Prazaci maji vetsinou svoje jak zde bylo zmineno. Ze sveho okoli znam pouze „naplavy“ co bydli v pronajmu nebo treba par studentiku/mladych lidi a tem neluxus a pidibyt nevadi. Neznam zadnou rodinu, co by platila pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 18:23

My platime 12tis. za 2kk. A proste vic makat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.15 18:24

Tak my třeba máme jen 2+1 a platíme jen 7000.Ale jsme na okraji Prahy, naštěstí 5 minut od metra. Kdybych se rozvedla a bydlela sama s dětmi, neumím si představit, že bych někde platila nájem 11 000.Jsem totiž taky učitelka :D To bych zaplatila nájem, školku a jedli bychom asi rohlíky :roll:

• Citovat
  • Upravit
36556
3.12.15 18:28
@Anonymní píše:
Pocházím z města, kde se za byt 3+1 dá max.10 tisíc Kč a to je to ještě drahý.
Bydlím druhý rok v Praze s partnerem, máme malinkatý byt a platíme cca 11 tisíc. Tři lidi v bytě by už tady byli moc, lokalita u tramvaje, do centra cca 10 minut, ale okolí dost nevábné. Proto mě fakt zajímá (a to není rýpání, ale zvědavost), z čeho platí nájmy běžný pražský obyvatel, který bydlí v 3+1 s dětma? Vždyť to jsou částky třeba i 20 tisíc. V Praze jsou platy sice vyšší, ale taková učitelka má všude stejně. Ty nájmy jsou šílený a nechci si představovat, kolik bych musela vydělat, abych si dovolila něco takového zaplatit, o zajištění rodiny ani nemluvě 8o btw. jsem učitelka, plat dle tabulek.

Tak Pražáci mají většinou svoje.

V nájmu bydlí lidi, co sem přišli ze vsí a nebo mladí těsně před tím, než si vezmou hypo. :think:

I v Praze se dají sehnat přes známé 3+1 za 10 plus poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.12.15 18:30

V mém okolí řada lidí pronajímá, i my.
Nájemníci jsou většinou náplavy, studenti, zahraniční dělníci a s prominutím socky. O socky pochopitelně nikdo nestojí, protože neplatí atd. Ale platící nájemníky si majitel hýčká. Já jsem i snižovala cenu, když mi řekli, že by měli lepší nabídku, šla jsem o litr dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 18:31

Učitelky mají víc i v Praze. Mám tam jednu neteř ve školičce coby učitelku, teprve si dodělává školu, druhou město cca 15000 obyvatel, již dávno po škole, 8let praxe a ty plyty jsou tedy odlišné, o dost.

Jinak mladé rodiny s dětmi na to čerpají příspěvky na bydlení, často, i ty normativní náklady pro Prahu jsou dost vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.15 18:31

Jsme v Praze od ledna, za 3+1 davame 14tis a to jsme myslim sehnali opravdu levne. Nicmene jsme se rozhodli pro hypoteku, zvlast ted kdyz cekame tretiho potomka. Za ty prachy platit radsi svoje nez nekomu. Ale Praha je proste Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 18:32

Anonymně, osobní údaje.

Bydlíme v nájemním bytě v centru Prahy. Časem se budeme stěhovat do vlastní nemovitosti na okraji Prahy, ale zatím se nám z centra nechce. Platíme těch 20 tisíc se vším všudy (na tuhle lokalitu, velikost a stav bytu naprosto skvělá cena). Samozřejmě slýchávám úvahy o hypotéce (že se vyplatí víc než nájem), ale kdybychom chtěli jít do srovnatelného bytu, dáme tu za něj minimálně kolem deseti miliónů, a to se nám úplně nechce, tím spíš, že nevíme, kdy nás to tu přestane bavit. Navíc ta splátka hypotéky by byla o dost vyšší než naše stávající nájemné. Takže ten nájem bereme jako poplatek za to, že všude včetně práce dojdeme pěšky (takže nemusíme mít lítačku a netrávíme desítky minut cestováním), máme všechno blízko - nemusíme se spoléhat na jednu nebo dvě nejbližší školy, zdravotnická zařízení apod., soukromé i pracovní schůzky si můžeme smlouvat kousek od domova a tak dále. Navíc se mi pořád ještě neokoukalo historické centrum :-)
Platíme to (stejně jako další výdaje) z příjmů, které máme z práce :D

• Citovat
  • Upravit
24Martina
3.12.15 18:33

My platíme necelých 9000kč plus elekt. a plyn za 3+1. Byt by potřeboval rekonstrukci, ale nám to neva. Máme 2 malý děti a psa. Jsme u metra, tramvaje i busu a do centra 10 min tramvají. Nestěžuju si ;-)

• Citovat
  • Upravit
5548
3.12.15 18:34

Já bydlím v Praze a za 2kk 45m2 platím 10500 kč :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat