Šilhání a brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
4.2.18 09:56

Na tohle jsou dva nazory, prvni radsi min dioptrii, aby oci nezlenively, druhy tolik dioptrii, kolik doopravdy potrebujes. Podle myho nazoru oci nezlenivi, zalezi samozrejme na typu vady. Od doby, co chodim k jiny doktorce, ktera stravi vyberem vhodnych skel klidne i hodinu a dostanu takovy, abych videla ostre a dobre, tak se mi oci uz nezhorsujou. To je cca 7 let. Predtim jsem chodila k doktorce, u ktery bylo vse frk frk, za deset minut venku s pul dioptrii navic. Dopracovala jsem to na 7.5 dioptrie do dalky. Bez bryli jsem nepouzitelna. Nevim, jestli na to ma vliv predchozi „pece“ nebo se to ustalilo s vekem, kazdopadne pokud se ti to nezda, konzultuj to radsi jeste nekde. Prece jen oci mame jen jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.2.18 09:57

Dcera zacala silhat, ja na to prisla sama v jejich 4r. Dostala bryle, celou dobu nez nastoupila do skoly, tak nosila okluzory. Ale diptrie ji namerili.
Zacinala kolem 4-6 dioptrii uz presne nevim (musela bych se podivat do papiru).
Ale aktualne po 5r. noseni bryli ma neco malo pres jednu dioptrii. Bryle musi a bude muset nosit dal. Az bude vetsi a jestli to pujde a bude chtit, tak ji muzeme zaplatit zakrok na ocnim, aby je nemusela mit vubec. Ale ted bryle svuj ucel plni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
4.2.18 10:03

@Mikys ano i minusy se davaji. Neboj ocka se urcite nezhorsi. Vi co delaji ;). Male zase vzdy davaji o jednu dio mene aby se ocka namahala a trenovala, takze misto +5 ma +4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
7.2.18 10:27

Jak píšou holky. Nebála bych se konzultovat očka malé s více odborníky. Víc lidí ti víc řekne a určitě bych se rozhodla podle toho co si myslíš ty, že je pro tvé dítě nejlepší. Já jsem si u syna všimla že začíná slabě šilhat asi v 5 letech. Ze začátku mu naměřili jen slabé dioptrie ale sám oční mi doporučil at mu brýle pořídíme, že i tím se mu to očko srovná. Kupovali jsem tehdy brýle v grand opticalu, kde dobře reagovala paní prodavačka, která malému říkala jak mu brýle sluší a sednou, když mu to říkám já tak to tak nebere. A postupem času se mu očko krásně rovná ale dioptrie pořád stejné takže se mu zrak nehorší za co jsem ráda. Ale myslím si, že mu oči nezlenivý. Pořád mi přijde lepší aby dítě nosilo dioptrické brýle kvuli srovnání šilhavosti než aby tím trpěl i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí