Teplota - zajít k lékaři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
136
2.2.18 08:06

teplota - zajít k lékaři?

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Dcerka 3,5roky, má od včerejšího odpoledne teploty 38,5C dala jsem jí Nurofen a teplota spadla. V noci však zase teplota stoupla na 39,3C. Na jiné " obtíže " si nestěžuje ani já nepozoruji. Sli by jste raději k lékaři? Omlouvám se za dotaz, teplotu máme poprvé, ale jelikož je i pátek, tak nevím co je teď vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
2.2.18 08:11

Zkus zavolat, mně doktorka říkala, že k ní mám přijít, až když horečky budou tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.2.18 08:12

Pokud nema zadne priznaky a je celkove “v poradku”, tak bych pockala i kdyz je patek.
Jen z teploty bez dalsich priznaku doktor stejne nic nepozna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
2.2.18 08:12

Když nevíš, tak za telefonuj lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.2.18 08:13

s teplotou chodím až po třech dnech…nic jiného ti na to dr stejně nedá, než nurofen, pokud udělá crp a pošle nějaké odběry tak to bude stejně až v pondělí a do té doby může být dávno po teplotě..

• Citovat
  • Upravit
2.2.18 08:17

Rozhodně bych šla k lékaři. O to víc, že bude víkend. Pak budete lítat na pohotovost. Může mít vysoké CRP a na to dostane ATB. Můj syn mívá nejdříve teploty a až za pár dní je vidět v krku angína, ale díky CRP doktorka pozná hned, že je v těle zánět a že bez ATB to nepůjde. A upozorňuji, že nejsem rozhodně zastánce ATB, ale někdy se to bez nich prostě neobejde. To, že Vy na nic jiného nepozorujete, neznamená, že to neodhalí doktorka svým vyšetřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
2.2.18 08:18

Ahojky - je to tak - Dr stejně ještě nic nepozná. Také bych počkala 3 dny. Kdyby měla i v pondělí ráno horečku, tak bych zašla k Dr - to už by mělo smysl dělat CRP, poslech…u většiny viróz začne horečka po 3-4 dnech rychle odeznívat. Kdyby se jí k tomu přidalo něco významného, tak na pohotovost… neboj - bude to dobré - tříletá dcera měla před 14 dny 5 dní horečky okolo 39,5 a taky jsem byla pořádně vyděšená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
2.2.18 08:20

@Hankkaa sla bych nejdriv po 3 dnech horecek. Srazim az pri vysokych, ne pri 38,5, zalezi teda, jak se citi a zda ji neco boli. Horecky ma mala neustale, jsme vycviceni. Dala bych telu 3 dny na boj a pak se uvidi.

Dneska u nas skoncily 5 denni horecky, obycejna viroza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
2.2.18 08:21

Posledně jsme šli takhle hned v pátek, když měla malá v noci teploty, měla v krku něco, co se mi nezdálo, doktor kouknul, jasná angína, ještě, že jsme šli hned. Ale to nemusí být váš případ, ale že je pátek, raději bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
2.2.18 08:23

Nám teda CRP doktorka dělá v ordinaci. Ale taky jsme s dcerou (20M) šla až po 3 dnech, kdy jí to po sirupu/čípku kleslo a pak zase vylezlo. Když jí to kleslo, chovala se normálně, neměla rýmu, kašel nic. Nakonec z toho za další 1,5 den byla 6tá nemoc. Naštěstí ATB nedostala automaticky. A protože CRP bylo nízke, řekla jen aby jsme dál sráželi kdyby to bylo vysoké a kdyby to nepostupovalo zase se ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
2.2.18 08:25

Já bych k Dr šla, už jsem to psala v několika diskuzích, ale jednou jsme měli horečky bez jiných příznaků, tak jsem šla až ten třetí den, což bylo v neděli na pohotovost, tam udělali crp, bylo 140 a poslali nás do nemocnice s pyelonefritidou. Je sice možný, že Dr nic teď nezjistí, ale za mě rozhodně lepší jít k Dr 2× než jako my se skoro sepsí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.2.18 08:26

Šla bych hned, aspoň na crp. Jindy bych čekala dva dny, ale ze je pátek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.2.18 08:36

Nesla bych, na crp je neco videt az dele. Ne druhy den. Dcera ted mela 6 dni k 39. Sla jsem az 5.den. Nikde nic. 7.den bez teplot. Ted se v tom placam ja uz vic jak 14 dni.

• Citovat
  • Upravit
4256
2.2.18 09:03

Ja bych šla je před vikendem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
2.2.18 09:16

CRP stoupá postupně, dnes bude pravděpodobně ještě nízké nebo v šedé zóně, i kdyby to bakteriální bylo.

Vyčkala bych, srážela bych až kolem 38.5, klidovej a pitnej režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+