Šilhání u 2 leté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.3.24 15:10
@Letni píše:
Ujizdeni oka do strany řeším u dcery cca od roka. Dnes ji bude 11. Nosí brýle, které dokážou oči „stahnout“ k sobě. Musí trénovat souběh očí. Když byla malinká, brýle nebyly problém. Cca od 7 let je rada sundava. Nicméně umí oči stáhnout k sobě na vyžádání. Tj. Upozorním ji, ať si srovná oči a ona to zvládne. Jako chameleon vypadá pouze, když je výjimečně unavená. Trauma z toho nemá, posmesky kvůli očím od dětí jsme taky nikdy neřešili.

A taky se občas tvoje dcera když ji ujíždělo oko u toho zahledela do blba?

• Citovat
  • Upravit
24
8.3.24 15:39

Těžko říct. Když se jí ty oči rozjedou, tak nepoznám, kam kouka. Koukani do blba s tou unavou taky souvisi. Myslíš spíš, jestli se dostala do nějakého „stronzo“ stavu mimo sebe? Tak to ne.
Ráda bych tě uklidnila, ale musíš vydržet do vysetreni. Rozhodně se nestras sama dopředu hroznymi scénáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 15:51
@Letni píše:
Těžko říct. Když se jí ty oči rozjedou, tak nepoznám, kam kouka. Koukani do blba s tou unavou taky souvisi. Myslíš spíš, jestli se dostala do nějakého „stronzo“ stavu mimo sebe? Tak to ne.
Ráda bych tě uklidnila, ale musíš vydržet do vysetreni. Rozhodně se nestras sama dopředu hroznymi scénáři.

Já se přiznám že jsem z toho v haj…třeba je to jen oční vada, nevím, ale já hned vidím všechno černé.

• Citovat
  • Upravit
24
8.3.24 16:00

Rozumim. Taky jsem si s tím uzila svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.3.24 22:41
@Anonymní píše:
A taky se občas tvoje dcera když ji ujíždělo oko u toho zahledela do blba?

Dítěti to oko ujíždí ve chvíli, kdy to přestane vědomě kontrolovat. Tím, že je spouštěčem mozek, tak se ta vada projevuje hlavně ve chvíli, kdy je dítě unavený, ospalý a nekontroluje se. Já chápu, že to je pro tebe šok a bude ti trvat než se s tím srovnáš, ale nemá smysl si nic nalhávat. Já se s tím peru už čtyři roky. Minulý týden došlo moje dítě k uvědomění, jak s tou vadou pracovat. Není to prostě klasický strabismus nezávislý na vůli dítěte. Tady je to složitější, ale cvičením se ta vada dá napravit. Pro tebe to bude znamenat nějakou zátěž. Budeš s tím dítětem muset cvičit a pracovat, rozvíjet oči, mozek i ruce. Paradoxně se ti to pak obrovsky zúročí až dítě půjde do školy. Budeš s ním mít v první třídě minimum práce. Já mám dvě děti, každý má jinou oční vadu. U obou jsem měla problém to rozdýchat. Ale nic není tak horký, jak se to uvaří, jen to chce nějakou práci, která ale těm dětem jen prospěje po všech stránkách. Epilepsie bych se nebála, ta by se projevila dřív než ten strabismus.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.24 13:35
@Janli píše:
Dítěti to oko ujíždí ve chvíli, kdy to přestane vědomě kontrolovat. Tím, že je spouštěčem mozek, tak se ta vada projevuje hlavně ve chvíli, kdy je dítě unavený, ospalý a nekontroluje se. Já chápu, že to je pro tebe šok a bude ti trvat než se s tím srovnáš, ale nemá smysl si nic nalhávat. Já se s tím peru už čtyři roky. Minulý týden došlo moje dítě k uvědomění, jak s tou vadou pracovat. Není to prostě klasický strabismus nezávislý na vůli dítěte. Tady je to složitější, ale cvičením se ta vada dá napravit. Pro tebe to bude znamenat nějakou zátěž. Budeš s tím dítětem muset cvičit a pracovat, rozvíjet oči, mozek i ruce. Paradoxně se ti to pak obrovsky zúročí až dítě půjde do školy. Budeš s ním mít v první třídě minimum práce. Já mám dvě děti, každý má jinou oční vadu. U obou jsem měla problém to rozdýchat. Ale nic není tak horký, jak se to uvaří, jen to chce nějakou práci, která ale těm dětem jen prospěje po všech stránkách. Epilepsie bych se nebála, ta by se projevila dřív než ten strabismus.

Já momentálně nejsem schopná moc myslet racionálně, ale přiznám se že podstoupim cokoliv jakékoliv cvičení, jakýkoliv nekomfort, hlavně když to nebude epi. Zemřela mi na ní kamarádka ve 20 letech, takže na to nemám úplně racionální klidný přístup.

• Citovat
  • Upravit
67
5.10.24 20:27

Dobrý den, mohu se zeptat jak to u vás probíhá? Jak jste dopadli? Dceři se rozjíždí očička už přes rok, chodíme na oční, teď na podzim jdeme znovu. Dioptrie nemá, jsou to prý povolený svaly, ale na neurologii nás nikdy neposlali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
5.10.24 20:37

@Mika387 zkusila bych fyzioterapii, někdy to pomůže :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
6626
5.10.24 20:45
@Mika387 píše: Více

Oči jí ujíždí k nosu nebo do vnějšího koutku? Cvičíte doma? Kolik je dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.10.24 20:50

@Janli ujíždí jí ven. Cvičíme, ale ne vždy je to na 100%, dcerka zatím moc nespolupracuje, jsou jí dva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.10.24 20:51

@Janli ale poslední měsíc se to lepší, spolupracuje lépe, tak snad jí to pomůže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.10.24 20:52
@Mika387 píše: Více

Tak to cvičení dělej tak, aby o tom nevěděla. Já jí třeba ukazovala nějaký obrázek nebo věc a pomalu jí to přibližovala k očím, aby je musela stahovat k sobě. Neříkala jsem jí, že cvičíme….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.10.24 02:14

Doporucuji to resit s detskou ocni co nejdrive. Moje 2 leta dcera ma podobny problem (ocicko ujizdi dovnitr a jen kdyz je velmi unavena). Sam jsem mel totez jako dite, moje mama to nechala plavat s tim, ze se to srovna a srovnalo, akorat za tu cenu, ze jsem tupozraky a v dospelosti to uz nejde resit. Kdyz si “silne” oko zakryji normalne vidim, ale mam problem cist nebo rozlisit co je blizko a co daleko. Binokularni vizi bez silhani lze zachovat vcasnou prevenci - brylemi, cviky a okulzorem, v krajnim pripade rutinni operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí