Šilhání u 2 leté dcery

8
24.1.23 16:58

Šilhání u 2 leté dcery

Maminky posledních 2-3 měsíců jsem si všimla u své 2 leté dcery že ji ujíždí levé očičko směrem ven 😕..
stává se to jen pokud si ho mžourá 😔
Dnes jsem po telefonu objednala dceru k praktickému lékaři ze prý po vyšetření dostaneme žadánku k očnímu..
Měl to někdo z vašich děti? A jak to dopadlo?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3770
24.1.23 17:24

@Vanda824 ja bych úplně nečekala na zadanku, ale už ted ji objednala k dětské oční doktorce. Možná dostane brejlicky, možná ne, ale podle mě se to vyřeší. U takhle malých dětí se oční vady často dost srovnaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85851
24.1.23 17:28

@Vanda824 ja myslim, ze se muzete objednat rovnou u ocniho, idealne se specializaci na deti, cekaci doby jsou dlouhe. U nas ma silhani v rodine manzel, deti nosi odmalicka bryle, tim padem se ocni vada podchytila vcas, svaly se neunavuji a zatim nesilha ani jeden (7 a 3 roky). A obcas se mi zdalo, ze maly prece jen silha a ocni mi to vyvratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.23 17:28

@suzka1 Ano to mě hned napadlo ale nemáme očního.. a na doporučení dětské lékařky půjdeme první k ní na vyšetření..
Všude jsem totiž četla ze jediná možnost byly brýle.. dost mě to děsí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.23 17:31

@blumen No nikdy mě nenapadlo ze některé z mých děti budou mít brýle.. ale manžel taky trochu šilha ale není to tolik znát jen pokud se na to zaměříte.. takže to asi taky bude mít po něm 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
24.1.23 17:34
@Vanda824 píše:
@suzka1 Ano to mě hned napadlo ale nemáme očního.. a na doporučení dětské lékařky půjdeme první k ní na vyšetření..
Všude jsem totiž četla ze jediná možnost byly brýle.. dost mě to děsí

Promiň, docela jsi mě rozesmála. Co je děsivého na tom, že má dítě brýle? Dneska se dělají nerozbitné, plastové, s příspěvkem pojišťovny tě nevyjdou na víc jak dva litry. A dokonce některým dětem i sluší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.23 17:37

@mokkk Co se tyče peněz tak z toho strach nemám.. děsí mě to ze si to neumím představit.. nikdo z mé rodiny brýle nemá ani rodina od manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
24.1.23 17:49

@Vanda824 dětska doktorka nic moc nezjistí, nema na to vybavení. A brejlicky bude možná opravdu mit, ale vůbec se toho nedes. Muj skoro 4lety je ma asi 3 měsíce, nechali jsme, at si je sam vybere a hrozně rád je nosí a jsou fakt nerozbitne :) Sluší mu vlastně! :srdce: A hlavně je bude nosit třeba rok a zase je odloží, protože je možná už nebude potřebovat. Vygoogluj si dětskou oční lékařku, u nas je třeba 1×tydne normálně v optice, ale je naval. A chodí tam třeba i roční děti. Ale objednej se co nejdříve, měsíc budeš možná čekat určitě, jestli se někdo neomluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.23 17:55

@suzka1 No pro dceru to bude velký zážitek protože brýle má rada.. myslím ty plastové na hraní 😃
Já prave myslela ze to nemá cenu se objednávat pokud nejsme zaregistrování.. tak mi to bylo řečeno od dětské lékařky.. ale zítra určitě zavolám a objednám co nejdříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11986
24.1.23 17:57

Na brýlích není nic děsivého a být tebou bych opravdu nečekala na zadanou od dětského a obvolala ocni ambulance v okolí kdo dělá takhle malé děti a kdy by ti dali termín…já to řeším u dcery…vzhledem k tomu že manžel má tupozrakost jsme se s dětskou lékařkou domluvily že kolem roka ji posle na oční…v roce dcery (což bylo loni v srpnu) jsem jí to připomněla a ona mi napsala zadanku a já dceru objednala…no máme termín letos koncem dubna…a to jsem obvolala celý náš kraj…ten duben byl nejdřívější termín…až tam pojedu na to vyšetření s dcerou tak si tam rovnou zamluvim termín pro syna co se narodil teď v prosinci…to by mu mohlo vyjít ze tam fakt půjde cca v roce :lol:

Kdyby vaše dětská doktorka seznala že oční vyšetření není potřeba a příčina je jinde tak termín na očním snadno zrusis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85851
24.1.23 17:58

@Vanda824 nase deti je nosi od 8 mesicu a druhe od 1 roku. Starsi je ztracela a trvale je zacala nosit bez problemu v 18 mesicich. Mladsi je dostal v roce na narozeniny a byl z nich nadseny, rozzaril se jak slunicko a nikdy je nesundaval. Neztratil je ani neznicil. Daji se vybrat pekne, ktere diteti slusi, na trhu jich je ted opravdu milion. Nase deti mely svetlounke, pruhledne. Ted uz ma starsi nekolikate, vybira si sama. Dle me ji vzdy slusely, i kdyz to rika kazda maminka. Mimochodem to prvni zjisteni byl sok a obrecela jsem to :mrgreen: u druheho ditete jsem s tim pocitala. Hlavne, ze nesilhaji, i kdyz mladsi jeste zacit pry muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.1.23 17:59

Pokud šilhá směrem ven, je to problém. Nutně potřebujete vyšetření u neurologa a se zprávou od něj pak jít na oční. Tohle pořadí doporučuju, protože oční by vás tam stejně poslal. Šilhání směrem ven je většinou záležitostí mozku. Najdi si oční kliniku, která se specializuje na děti, i kdyby jsi měla někam dojíždět. Já to u dcery řeším už čtyři roky. Neprodělalo dítě teď někdy neštovice?

• Citovat
  • Upravit
85851
24.1.23 18:01

@Vanda824 ono u tech deti se ty oci musi rozkapat, aby to vysetreni bylo kvalitni. A cekaci doby muzou byt par mesicu. Hlavne bych sla k doktorovi se specializci na deti, ty detske oci jsou prece jen specificke na ocni vady, silhani a podobne. Lepsi jit rovnou ke spravnemu odbornikovi.

Ale taky silhat nemusi a plasis zbytecne, jak rikam, ja jsem se taky uz parkrat spletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
24.1.23 18:02

Dcera šilhala, ale jen nepatrně. Měla brýle -1. Zhoršilo se to tak, že za 3 roky od počátku nošení brýlí byla na operaci. Teď kouká krásně a je bez brýlí. Celkově se i zlepšila ve škole s prospěchem, není unavená a hlavně na to vidí.

Na očním nás vzali jak se synem tak s dcerou bez doporučení pediatry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
24.1.23 18:06

Já se narodila se strabismem a vypadala jsem jako v té reklamě https://www.youtube.com/watch?…
V roce jsem byla na operaci, ale nedopadla ideálně, jedno oko se rozjelo směrem ven a na další operaci jsem šla, až když mi dorostla hlava do dospělé velikosti.Ale i tak jedno oko mírně ujíždí. Brýle nenosim, je to záležitost očních svalů. Chodila jsem do speciální školy pro zrakově postižené, tam to pomohlo dost, dál už to bylo celkem v pohodě. Brýle jsem přestala nosit asi v 16,když už mi na očním prakticky nic nenaměřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí