Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dostala jsem k svátku od manži silikonové formičky. moc jsem je chtěla třeba na muffiny. je jich tam 9 menších, 3 druhy. Takové bábovčičky, dortíky a asi ty muffiny. Máte zkušenosti? Co se tam hodí za těsto? Nějaký recept? Napadlo mě udělat bábovkové těsto a nalít ho tam, udělat také malé bábovky. Nebo ty muffiny. Ale nic jiného mě nenapadá. Díky
Můžeš tam dát klidně i těsto na koláče - třeba broskvový, nebo jablečnou buchtu… vlastně téměř cokoli co můžeš nalít i na plech
a budeš z toho mít krásné dortíčky.
A jdou vám vyklopit? Já mám z Ikei a zkoušela jsem asi třikrát různé muffiny a nikdy se mi to nepodařilo potom vyklopit, tak jsme to vyjedli lžičkou.
No to doufám že pujdou…máma má velkou formu na bábovku a je to bomba…Vždy jí to šlo. Tyhle malé jsem ještě nezkoušela, tak snad to pujde.
@Ae Mě to šlo, mám malé klasické košíčky a potom kytičky a vše v pohodě šlo ven. ![]()
Já mám takové malé bábovičky od Dedry a šlo to vyklopit. Dělala jsem v tom i pudink a ten šel taky ![]()
Mohu se zeptat, zda se formy vymazavaji? Mam je doma a jeste jsem v nich nic nepekla, tak at vim, jak na to
. Diky, L.
Mám silikonové od Tchiba a před naplněním je namočím do studené vody - pak je vyklápění v pohodě.
Před prvním použitím jsem je vymazala máslem, před druhým jsem je už nevymazávala. Prý se to už nemusí.
Tak holky, pekla jsem tohle http://recepty.vareni.cz/…ove-muffiny/ a je to super. Před prvním pečením jsem vymazala olejem, pak už ne, vyklápět jdou super. Prostě sami vyklouznout. Chutově také moc dobré, není to suché, jen jsem místo jednoho banánu dala jeden a půl. Tak ať se pečení daří.
Ahoj holky. letos jsem se trochu navztekala při peceni orechu na vanoce (ty klasicke pulky, co se pak slepuji krémem). nejak mi nesly vyklopit. tak me napadlo, pohledala jsem a existuji na ne silikonova velka forma. nemá to někdo? rada bych vedela, jak se s tim pracuje, jestli to jde dobře, usnadni to praci… neumim si tedy představit vymackavani te velke formy, narozdil od jednotlive formičky se to asi blbe drzi
tak prosim, mate nejake zkusenosti? at si kdyztak poridim na pristi rok
http://www.decodoma.cz/…-orechy.html
@peta81 Včera jsem dělala ořechy v klasických formičkách…nejdříve trochu vymazat, pak vysypat moukou. Další várku už jen formičku vysypu moukou. Jdou krásně ven ![]()