Silikonové formičky

592
27.11.12 14:00

Silikonové formičky

Ahoj, dostala jsem k svátku od manži silikonové formičky. moc jsem je chtěla třeba na muffiny. je jich tam 9 menších, 3 druhy. Takové bábovčičky, dortíky a asi ty muffiny. Máte zkušenosti? Co se tam hodí za těsto? Nějaký recept? Napadlo mě udělat bábovkové těsto a nalít ho tam, udělat také malé bábovky. Nebo ty muffiny. Ale nic jiného mě nenapadá. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12691
27.11.12 14:11

Můžeš tam dát klidně i těsto na koláče - třeba broskvový, nebo jablečnou buchtu… vlastně téměř cokoli co můžeš nalít i na plech :) a budeš z toho mít krásné dortíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
27.11.12 14:11

Já dělala teď naposledy Brownies.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
27.11.12 14:16

Já jsem dělala malé tvarohové bábovičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ae
39
27.11.12 15:01

A jdou vám vyklopit? Já mám z Ikei a zkoušela jsem asi třikrát různé muffiny a nikdy se mi to nepodařilo potom vyklopit, tak jsme to vyjedli lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
27.11.12 15:45

No to doufám že pujdou…máma má velkou formu na bábovku a je to bomba…Vždy jí to šlo. Tyhle malé jsem ještě nezkoušela, tak snad to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
27.11.12 15:48

@Ae Mě to šlo, mám malé klasické košíčky a potom kytičky a vše v pohodě šlo ven. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
27.11.12 17:22

Já mám takové malé bábovičky od Dedry a šlo to vyklopit. Dělala jsem v tom i pudink a ten šel taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.11.12 20:38

Mohu se zeptat, zda se formy vymazavaji? Mam je doma a jeste jsem v nich nic nepekla, tak at vim, jak na to :). Diky, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
27.11.12 20:43

Mám silikonové od Tchiba a před naplněním je namočím do studené vody - pak je vyklápění v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
27.11.12 21:01

Před prvním použitím jsem je vymazala máslem, před druhým jsem je už nevymazávala. Prý se to už nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.11.12 21:31

Moc dekuji za rady, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.11.12 16:17

Tak holky, pekla jsem tohle http://recepty.vareni.cz/…ove-muffiny/ a je to super. Před prvním pečením jsem vymazala olejem, pak už ne, vyklápět jdou super. Prostě sami vyklouznout. Chutově také moc dobré, není to suché, jen jsem místo jednoho banánu dala jeden a půl. Tak ať se pečení daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
16.12.14 09:49

Ahoj holky. letos jsem se trochu navztekala při peceni orechu na vanoce (ty klasicke pulky, co se pak slepuji krémem). nejak mi nesly vyklopit. tak me napadlo, pohledala jsem a existuji na ne silikonova velka forma. nemá to někdo? rada bych vedela, jak se s tim pracuje, jestli to jde dobře, usnadni to praci… neumim si tedy představit vymackavani te velke formy, narozdil od jednotlive formičky se to asi blbe drzi :think: tak prosim, mate nejake zkusenosti? at si kdyztak poridim na pristi rok ;) http://www.decodoma.cz/…-orechy.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
16.12.14 10:09

@peta81 Včera jsem dělala ořechy v klasických formičkách…nejdříve trochu vymazat, pak vysypat moukou. Další várku už jen formičku vysypu moukou. Jdou krásně ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí