Šílím z dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.4.22 16:58

Šílím z dětí

Máme 2 školkové děti - 5 a 3 roky. Člověk by řekl, že jsou blízko sebe, že by mohli najít aspoň trochu společného. Vůbec. U nás neexistuje minuta klidu. Ze školky jdeme s kamarády na hřiště nebo někam do přírody. Třikrát týdně mají kroužek. O víkendu nebo kolikrát i v týdnu máme různé výlety, akce v okolí, řekla bych, že žijeme dost aktivně. Často u nás jsou i kamarádi. Přesto neznám chvíli klidu. Musí se neustále popichovat, řvát, jako když je na nože berou, dělat vyloženě naschvály typu shazovat se z trampolíny, škrábat klackem po autě, házet po sobě kameny, vybržďovat se na kole. Nechápu, kde se v nich ta nevraživost pořád bere. :zed: Doma si s nimi klidně hraju, ale stejně se musí stále hašteřit o jednu věc, každé hraní skončí po pár minutách akorát rozhazením věcí. Vždyť už jsou docela velcí, tak proč nemůžeme chvíli žít bez takového šílenství? :roll: Připadám si, že po nich stále jenom řvu, ale oni snad normální tón ani neregistrují. Když se prostě navzájem shazují na beton, tak nemůžu tiše čekat vysvětlovat než se rozhodnou změnit činnost. Co děláte, aby to u vás takhle nebylo? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1248
29.4.22 17:05

Nepotěší tě, u nás 7 a 9 a je to úplně totéž. Čekám jestli z toho někdy vyrostou, snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
29.4.22 17:08
@Nuníček píše:
Nepotěší tě, u nás 7 a 9 a je to úplně totéž. Čekám jestli z toho někdy vyrostou, snad.

12,14,16, je mi to líto, ale nevyrostou :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22356
29.4.22 17:15

Tak nejak podobne. Obcas si hrajou i chvili pekne(skoro 4 a 6,5 roku). Treba pul hodky. Posledni dobou je to o neco lepsi. Nejlepsi je, kdyz se zavrou v pokoji a je to. Sice je tam pak bordel, ale starsi uz to zvladne pak uklidit, alespon z vetsi casti. Hodne spolu stavi z dupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.4.22 17:17

Rozděl a panuj. na kroužky je posílej tak, aby nebyli společně, ve volném čase je buď vyžeň ven s dalšíma děckama a střídejte se s ostantími rodiči, kdo zrovna bude mít nad bandou základní dozor (tj aby se nezabili, ne že bude vymejšlet program), co nejvíce je posílej s panem otcem někam pryč z domu a když už je máš oba doma, tak jednoho zapřádhi do práce s tebou, druhému dej volno ať se zabaví sám a pak si to vystřídají.

Prostě se zbavuj té dozorčí role, co nejvíc to jde - zejména pokud k vám chodí jejich kamarádi, tak ať i oni chodí ke kamarádům.

Budeš pak mít daleko více sil a trpělivosti. Jinak je tam ten efekt, že hol když začnou dělat brajgl, tak najednou mají daleko víc matčiny pozornosti, byť teda negativní. Ale furt je to pozornost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.4.22 17:21

No můžeš doufat, že je to časem pustí.
Jestli tě to uklidní, máme to doma taky tak. A taky doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
29.4.22 17:34

Hele, a nemají těch aktivit moc? Malý umí být nesnesitelný, když to přetáhnu a moc ho vláčím z jednoho místa na druhé. To jen taková myšlenka, jak ten příspěvek čtu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
29.4.22 17:36

V takových situacích neřvu, ale jednám. Napřed teda upozorním, a když neposlechnou, přijde trest. Shazuje bráchu z trampolíny? Nebude skákat. Vybrzduje na kole? Jde pěšky. Hází kameny? Sedí na lavičce. Prostě zamezit nežádoucí činnosti. Je to mnohem účinnější než řev. Bude to chvíli trvat, než si děti zvyknou na ten systém akce a reakce. A rozhodně to nebude fungovat vždy. Ale určitě to bude fungovat líp než ten řev. Zrovna dnes mi jedno dítě sedělo na zahradě na židli, protože jaksi nehodlalo pochopit, že tu hlínu má házet jen na určené místo a ne po celé zahradě. Stačilo 5 minut sezení a zbytek dne házel hlínu pouze tam, kam měl, a ještě se omlouval, když mu to omylem upadlo jinam… když mám blbej den a řvu, neposlechne mě nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
29.4.22 17:39

A pak prej pořiď si druhý děcko … Budou si spolu krásně hrát. :mrgreen:
No, ani omylem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.4.22 17:42

Velký? To ještě ani omylem. To si ještě počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 17:49
@Midaku píše:
V takových situacích neřvu, ale jednám. Napřed teda upozorním, a když neposlechnou, přijde trest. Shazuje bráchu z trampolíny? Nebude skákat. Vybrzduje na kole? Jde pěšky. Hází kameny? Sedí na lavičce. Prostě zamezit nežádoucí činnosti. Je to mnohem účinnější než řev. Bude to chvíli trvat, než si děti zvyknou na ten systém akce a reakce. A rozhodně to nebude fungovat vždy. Ale určitě to bude fungovat líp než ten řev. Zrovna dnes mi jedno dítě sedělo na zahradě na židli, protože jaksi nehodlalo pochopit, že tu hlínu má házet jen na určené místo a ne po celé zahradě. Stačilo 5 minut sezení a zbytek dne házel hlínu pouze tam, kam měl, a ještě se omlouval, když mu to omylem upadlo jinam… když mám blbej den a řvu, neposlechne mě nikdo…

Dobrý, díky za tip. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.22 17:54
@Trashpanda píše:
Hele, a nemají těch aktivit moc? Malý umí být nesnesitelný, když to přetáhnu a moc ho vláčím z jednoho místa na druhé. To jen taková myšlenka, jak ten příspěvek čtu. :)

No hele, možná jsou ty aktivity víc pro mě než pro ně, ale když je nemají, tak to, co popisuju, je už od 6 od rána. Jako budu radši, když budou unavení ze školky a z tréninku než aby sebou 40× za hodinu naschvál flákli na kole, praštili se klackem a tahali na trampolíně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
244
29.4.22 17:54

Ja jich mam 5 ve veku 18,13,11,10 a 3 a jeste jedno na ceste a nejhodnejsi jsou kdyz jsou kazdy zvlast. Kdyz jsou pohromade je to ocistec, ale ja si tak nejak zvykla. Jsem rada ze je u nas rusno. I kdyz se hadaji a skubou o neco 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 17:57
@berunecka6 píše:
Ja jich mam 5 ve veku 18,13,11,10 a 3 a jeste jedno na ceste a nejhodnejsi jsou kdyz jsou kazdy zvlast. Kdyz jsou pohromade je to ocistec, ale ja si tak nejak zvykla. Jsem rada ze je u nas rusno. I kdyz se hadaji a skubou o neco 😁

Uhm, tak to je moc hezká představa. 8o Jak často se delíš na 6 dílů, abys byla s každým zvlášť? :P

• Citovat
  • Upravit
37124
29.4.22 18:04

Taky to doma máme, 7 a 3 roky. A musím říct, že čím jsou starší, tím je to horsiz. V jednu chvíli si hrajou a za chvíli slyším rev, někdo někoho tahá za vlasy, naopak ho zas bouchne, nakopne, stipne, no není 5 minut aby někdo nejecel a když už se nemlátí, tak se aspoň hádají o nějakou hračku :roll: ale já se to snažím ignorovat, ať si to vyřídí mezi sebou a zakročim jen, když už vriskaji fakt neúnosně nebo hrozí nějaký úraz. Ale je fakt, že venku jsou celkem v pohodě, perou se akorát doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí