Silná alergická reakce

1032
25.3.14 19:30

silná alergická reakce

Ahoj, syn má silnou alergii na ryby a před hodinou snědl kousíček asi - 1cm pstruha..okamžitě zašal šíleně zvracet a naskákaly mu červěné pupeny po celém těle, připadalo mi, že měl i trochu nateklý obličej a hodně nateklé oči..okamžitě jsem mu dala sirup na alergii aerius a teď po tý hodce se mi zdá dobrej, hraje si, jen má nateklé oči..mám se nějak znepokojovat? na pohotovost to máme hodně daleko, tak neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65363
25.3.14 19:33

@hanulka a co tam aspoň zavolat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
25.3.14 19:33

@hanulka zavolala bych na tu pohotovost a poradila se tam, přece jen doktoři ví a poradí líp než my tady a tohle není žádná banalita. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.3.14 19:36

No minimalne volat a zeptat se zda to staci. Spis nechapu, jak se dite dostane k rybe, kdyz je na ni alergicke? To neni, neco co se ti vali na stole jako treba orisky v misce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.14 19:39

@hanulka s takovou reakcí a ty jen čekáš, co se bude dít? 8o nehledě na to, jak se k tomu dostal, že.. Můj kluk je alergik, okamžitě jsme jezdili na pohotovost. Anafylaktický šok není sranda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
25.3.14 19:40

@hanulka kolik je malému? Trpím na alergii a dost mi natékají oči, buď pořádně vypláchnout vodou nebo jestli máte nějaké kapky? Opatamol? ale určitě bych na pohotovost zavolala a zeptala se jo a ještě ať hodně pije…

• Citovat
  • Upravit
4569
25.3.14 19:44

Určitě po takové reakci jet na pohotovost, ono se to může ještě znovu zhoršit, Aerius je slabý lék, myslím že by to chtělo nějaký kortikoid. Určitě bych tam volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.3.14 19:45
@Gabulle píše:
No minimalne volat a zeptat se zda to staci. Spis nechapu, jak se dite dostane k rybe, kdyz je na ni alergicke? To neni, neco co se ti vali na stole jako treba orisky v misce…

no přesně nechápu, oříšky a podobně, co se může,,vystavit" na stůl chápu, ale tohle nee, jinak zavolej na pohotovost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.14 19:47

@tumpach @Gabulle holky, to se stane celkem snadno - můj mladej měl taky touhu ochutnat zakázané - ve školce tajně vypil mléko - skončil ve špitálu. Doma to samé - když už zvládnul otevřít lednici a vzít krabici s mlékem, tak si loknul :zed: někdy jsou ty děcka chytřejší, jak my :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
25.3.14 19:49
@martina.se píše:
@tumpach @Gabulle holky, to se stane celkem snadno - můj mladej měl taky touhu ochutnat zakázané - ve školce tajně vypil mléko - skončil ve špitálu. Doma to samé - když už zvládnul otevřít lednici a vzít krabici s mlékem, tak si loknul :zed: někdy jsou ty děcka chytřejší, jak my :zed:

no mléko chápu, ale ryba musí být upravená a pochybuji, že zavináče apod otevře sám, ale pokud se mýlím, budu ráda, jedině mě napadlo ryba k večeři, zakl. odběhla a šup ryba byla v něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.3.14 19:50
@martina.se píše:
@tumpach @Gabulle holky, to se stane celkem snadno - můj mladej měl taky touhu ochutnat zakázané - ve školce tajně vypil mléko - skončil ve špitálu. Doma to samé - když už zvládnul otevřít lednici a vzít krabici s mlékem, tak si loknul :zed: někdy jsou ty děcka chytřejší, jak my :zed:

No to je porad jeste pochopitelne, ale pochybuju, ze si to dite samo pripravilo pstruha treba na masle, kdyz to tak blbe reknu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.14 19:51
@tumpach píše:
no mléko chápu, ale ryba musí být upravená a pochybuji, že zavináče apod otevře sám, ale pokud se mýlím, budu ráda, jedině mě napadlo ryba k večeři, zakl. odběhla a šup ryba byla v něm

no asi tak něco - připravíš pstruha, dáš na stůl a dítě přijde, dloubne a má ho v sobě.. ono to fakt někdy je rychlovka :think:

@Gabulle píše:
No to je porad jeste pochopitelne, ale pochybuju, ze si to dite samo pripravilo pstruha treba na masle, kdyz to tak blbe reknu :D

jasné, ale stačilo nachvílu odložit a dítko prostě ochutnalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569

@tumpach já bych řekla že někdo ji prostě jedl a dítě to nepozorovaně ujedlo, můžou mít více dětí, někdy se to prostě neuhlídá, ale myslím si že po takové reakci by měl být v nemocnici na pozorování!! kamarádce dcera reagovala na hrušku, prostě se ji objevovaly flíčky po těle, jeden den byli doma a další dva pak pro jistotu v nemocnici, ono to někdy pokračuje až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945

@martina.se i když malá sice nemá žádnou alergii, ale co neochutnala, když byla malá nechce, marmeláda a podobné sladké věci, jsem ráda na jednu stranu, že je nejí, ale ty kecy kolem toho od babiček, ve školce, vaše dítě nesnědlo koláč, protože tam podle vaseho dítětte byla marmeláda, gr, :pocitac:, tak nejí bože, sorry za ot..
Jinak přeji at to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.14 19:54

@tumpach :mrgreen: můj jídlo miluje, ale jako malý právě měl touhu vyzkoušet i to, co nesmí.. a hlídalo ho hodně lidí a stejně to zkusil… teď už zná následky a stejně se mu povede - vypije ve škole čokoládu (nedojde mu, že já mu ji dělám z náhražek, ve škole je z mléka), nebo koktejl a pod :zed: Jinak lidem je do toho, co moje dítě jí nebo ne prd, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek