Silná alergická reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85404
25.3.14 20:48

@hanulka no dobre, kdyz ti to poradila doktorka… Ale to ti nerekla, co mas v takovych situacich delat? Napsala ti jen Aerius? Musis ho ted pozorovat a nejlepe i parkrat pres noc, opozdena reakce neni sranda, ale snad vse vyzvracel.

Do budoucna bych se ji zeptala, jak mas postupovat a musis mit pri sobe silnejsi leky, kdybyb nahodou nekde omylem snesl kousek ryby (kortikoidy, injekce s adrenalinem). To ti musi rict doktorka nebo ji zmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.4.14 16:25

@hanulka Zdravim, jakozto dalsi mama silneho alergika. Hlavne si ted nesyp popel na hlavu, ted uz budes moudrejsi a vis, ze tohle zkouseni na vlastni pest se moc nevyplaci. Ja mam doma osmileteho syna, ktery ma silnou alergii na mleko, vejce, orechy ( nektere) a sensitivitu na obilniny. Jenom diky tomu, ze moje draha polovicka je z lekarskeho cechu, hned po pptvrzeni alergii jsem si sama okamzite zajistila epinefrinovou injekci (Epipen) a taky ze jsme ji museli jednou bohuzel i pouzit, kdyz jsme podobne debilnim zpusobem testovali pistacie a syn zacal kaslat, opuchovaly mu rty a zacal cervenat. Po aplikacnim vpichu uleva, pak jsem volala sanitu, prijeli, zkontrolovali ho, a ze pry uz dobry, ale at si pry radeji jeste zajedem do spitalu. V aute zacal opet rudnout a kdyz jsme dorazili na pohotovost, byl uz bilofialovej, oteklej jak kvetak. Tomu se rika druha vlna alergicke reakce, ktera nemusi, ale take muze prijit a v nasem pripade to bylo hotove peklo - kapacky, kortikosteroidy, epinefrin, adrenalin, celou noc na pozorovani. Pisu to ne abych te desila, ale by sis byla vedoma toho, ze to opravdu neni sranda. Orechy, ryby, korysi, celer patri k tem nejzakernejsim alergenum a jejich ucinek se muze v tele a postupem casu nacitat. Prvni reakce je mirna, druha stejne mirna, ty si myslis, ze je to ok, po letech to zkusis znovu a prask muzete skoncit anafylaktickym sokem. Pokud mate do spitalu daleko, apelovala bych urgentne na doktora aby ti epipen predepsal taky ( mela by si mit doma v zasobe rovnou dva kusy). Nam to doktorka chtela napsat teprve po letech, kdy jsme na alergologii skoncili diky jine zalezitosti. Diky bohu, ze jsem ji tenkrat doma mela…

Pokud ti maly pozrenou potraviny vyzvraci, je alergie vetsinou mirnejsi. Mi se to stalo s vejcem, ktere omylem snedl v jine potravine jako pridavek a ja to nevedela ( tofu). Dneska uz si hlidam vsechno.

Doktori radi ten „zvykaci“ program nuti. Je tvoje rozhodnuti, jak se k tomu postavis, ja to odmitla. Bez mlika a vajec se da zit, je to jen a jen o zvyku. Muj malej ma navic jiny problemy, ktere jsou s jeho alergiemi propojene, takze se taky na to vse divam jinou lupou. Byt tebou, tak ale jednam a posichruji se aspon tou injekci… pro strycka prihodu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
10.4.14 12:16

Děkuji, jsem maximálně poučená, vím, že to není sranda a do žádných pokusů se pokoušet již nebudu :oops:
Od dr. jsme dostali na tuto silnou reakci Prednison, snad ho nebude potřeba již použít..ještě by mě zajímalo, je ta alergie doživotní, nebo vymizí s dětským věkem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27701
10.4.14 12:23
@hanulka píše:
Děkuji, jsem maximálně poučená, vím, že to není sranda a do žádných pokusů se pokoušet již nebudu :oops:
Od dr. jsme dostali na tuto silnou reakci Prednison, snad ho nebude potřeba již použít..ještě by mě zajímalo, je ta alergie doživotní, nebo vymizí s dětským věkem??

u alergii nikdo nikdy neví :nevim: já do 30 alergická nebyla ve třiceti jako když udeří a alergická jsem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek