Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky jistě mě tu znáte jsem taky s těch co přišli o mimíska mám dotaz
bohužel po potratu mi nenaskočila MS a tak jsem dva cykli chodila na agolutin a po agolutinu sice MS došla ale takova aby se neřeklo nic moc a teda mám brát 2 měsíce antikoncepci tak jsem začala a první platíčko mám za sebou došla mi MS ale hrooozně silná myslíte si že je to ta jakoby první po revizova co tady holky píšou že jsou jak průtokáč protože já fakt už druhý den doslova teču a děsím se že to nepřestane leda až zase najedu na antikoncepci tu mám brát zase ve čtvrtek je to normální po antikoncepci takhle moct téct ![]()
Ahoj, nevim, jestli ti to pomuze. Potratila jsem po 7tt (samovolne, bez revize), menstruace se mi dostavila taky hodne silna. Rikala jsem si, ze je to cisteni po tom potratu. Antiko teda neberu. Jak by to vypadalo dal netusim, hned jsem zase otehotnela. Ja si jinak myslim, ze je silna menstruace v tehle situaci normalni, uvidis, co ti kdo jeste napise, ale nevim, jak hooodne silnou menstruaci myslis. Asi bych pro klid alespon zavolala gyn. doktorovi a zeptala se, jestli neni potreba navsteva.
oliii - jsem velmi rozpačitá z toho co tu popisuješ. ty máš nejaké další problemy? lečis se s neplodnosti nebo nejakymi gynekologickými problemy? neco atypickeho?
protoze jinak vubec nechapu proč tvuj lékař tak šíleně tlačí na pilu ![]()
jsi tři mesice a kousek po revizi - a on uz ti dva cykly píchal agolutin a dokonce uz mas za sebou i dalsi cyklus? to s tím agolutinem tedy začal hodně brzy… proč?
po revizi telo potřebuje hlavně klid, srovnat se, vydechnout si, čas, aby se vsechno srovnalo do normálu
nejak proste tu přemrštěnou medikaci nechápu - a jeste antikoncepci?
zeptam se takhle - duveřuješ svemu lekaři? a vysvetlil ti proč to vsechno delá a proč v tak zbesilem tempu? (já bych se bála, že mi medikací uplne rozhazi už takhle rozhozené tělo)
PS: mám za sebou již nekolik potratu, vidim, ze tvoje miminko s tebou bylo 17 tydnu - je mi to moc líto ![]()
har.
ahoj, já jsem potratila loni v červnu v 6tt a ta první MS byla teda fakt hrozná, pak to bylo dobrý, pak mi na:,–(ili antiko a po ní to zase byla hrůza, naštěstí jsem další cyklus otěhotněla, protože spotřeba vložek byla děsná
harpyje píše:
oliii - jsem velmi rozpačitá z toho co tu popisuješ. ty máš nejaké další problemy? lečis se s neplodnosti nebo nejakymi gynekologickými problemy? neco atypickeho?protoze jinak vubec nechapu proč tvuj lékař tak šíleně tlačí na pilu
jsi tři mesice a kousek po revizi - a on uz ti dva cykly píchal agolutin a dokonce uz mas za sebou i dalsi cyklus? to s tím agolutinem tedy začal hodně brzy… proč?
po revizi telo potřebuje hlavně klid, srovnat se, vydechnout si, čas, aby se vsechno srovnalo do normálu
nejak proste tu přemrštěnou medikaci nechápu - a jeste antikoncepci?
zeptam se takhle - duveřuješ svemu lekaři? a vysvetlil ti proč to vsechno delá a proč v tak zbesilem tempu? (já bych se bála, že mi medikací uplne rozhazi už takhle rozhozené tělo)
PS: mám za sebou již nekolik potratu, vidim, ze tvoje miminko s tebou bylo 17 tydnu - je mi to moc líto
har.
svému dr vůbec nedůvěřuju mám v plánu brát HA ještě měsíc a pak jdu k jinému dr protože se mi nelíbí přístup mého dr například chce platit UTZ protože jsem překročila limit max 7utz za rok ale pojištovna mi psala že je to nekorektní jednání a že pokud to diagnozáa léčba pacienta vyžaduje že po předložení papírů o diagnoze a lečbě toto nakonec proplatí a můj dr chtěl utz platit už když jsem byla těhu
takže myslím že to není dobrý lekař iž z toho důvodu že prostě něž by papírova s pojištovnou taha prachy z pacientek které za to že UTZ potrřebují nemůžou ![]()
takže v lednu šupajdím jinam zatím koukám ahledám dobrého dr ptám se známých atd v lednu protože chci zkusit jesti mi po HA v prosinci naskočí cyklus sám
Lečila jsem se s neplodností mám za sebou 2 nepovedené IVF ale tohle těhu byl malý zázrak otěhotněla jsem přiorzeně po dlouhých 6 letech snaženíčka
doufám v další zázrak protože na další IVF nemám peníze
Ahojky! Já jsem dnes 47 den po potratu a už tu mrchu mám taky za sebou, byla silnější, ale zas jen 4 DNY, pak 3 dny nic a pak trošinku asi 5 hodin a teď už poho! No tak uvidíš, pokud krvácíš, tak že vložka vydrží sotva hodinku, raději skoč k lékaři, já jsem měla vložku tak na 6 hodin. pa
holky díky už se to zklidnuje a polevuje takže snad už bude normální a brzo skončí
oliii - tak toje dobře, už to asi bude slábnout, ale budeš to mít za sebou, to je fakt super pocit!
olii - no tak snad uz bude lip - ona MS po potratu je fakt maso - a nemusi to byt nutne hned ta prvni - ta treba muze byt naopak hodne slabá, az kdyz se ti vraci cyklus do normálu tak prijde s plnou silou.
vymenit gynekologa zrejme nebude od veci, on se někdo normální určitě najde ![]()
pa
har.
ivusko - ahoj ![]()
Ahoj holky! No nestrašte, já už silnější příště nechci
!
Taková intimní otázka - nemáte někdo zkušenost, mám tam dole až směrem ke konečníkumalinké pupínky jako vodové, ale nejsou to puchýřky, jen pupínky, trošku to občas svědí, je to citlivé na dotek, myslím, že je to kožní záležitost, podráždění od vložek, který jsem po revizi nosila v podstatě pořád, co myslíte?
Děkuji papa
ivuško může to být i nějaký opar radši bych si stím zašla prvně asi na gyndu a pak by tě poslali dál jinak to může být i pásový opra ten svědí a bolí měla jsem ho na je to ze stresu ale fakt takhle neporadím
Oliii - opar to asi nebude, jsou opravdu malinké a už mizí a ani nejsou už tak citlivé, je to spíš jako spaření. Každopádně v páetk ráno jdu stejně na gyndu, kvůli prohlídce po první MS po revizi, tak pokud to ještě bude tak mu to řeknu. Jo a bude říkat za jak dlouho se můžeme snažit a tak , tak dám vědět a bojím! pa
ivusko - opravdu to muze byt defacto opruzeni, stejna jako maji deti v plastovejch plenkach - zkus pouzivat nejake mene plastove, pripadne primo latkove.
a nebo na vlozku pokladej toaletni papir- to je celuloza a nedráždí.
har.
ivuška píše:
Oliii - opar to asi nebude, jsou opravdu malinké a už mizí a ani nejsou už tak citlivé, je to spíš jako spaření. Každopádně v páetk ráno jdu stejně na gyndu, kvůli prohlídce po první MS po revizi, tak pokud to ještě bude tak mu to řeknu. Jo a bude říkat za jak dlouho se můžeme snažit a tak , tak dám vědět a bojím! pa
může to být teda i těma vložkama ty umělé mi taky dělají zle proto kupuju jen naturely měla jsem taky vložky od května až do poloviny září docela vopruz takže vím o čem mluvíš.
přeju na KO at je vše v pořádku a můžeš se brzičko snažilkovat : mě to čeká v prosinci pokud bude Ovu jak má být protože po potratu mi nějak nenaskočil cyklus ![]()
Děvčátka - moc děkuji! Zítra Vám hned písnu jak to dopadlo, ať máte představu, no mě přišla mrcha 37 den a taková akorád!
Přeji hodně štěstíčka
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.