Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsi potratila v 5.měsíci aniž by to doktorka poznala podle utz???
Tazatelka nejspíš myslela 5. týden, ne 5. měsíc.
A jak jsi věděla, že jsi opravdu těhotná, když test vyšel negativně a dr. nic na utz neviděla?
Samovolnému potratu bohužel zabránit nejde, kup si v lékárně kyselinu listovou, víc asi udělat nemůžeš.
Držím palce.
Taky to moc nechápu, jak nemohla dr. poznat, že jsi těhotná v 5. měsíci???
Navíc pokud se menstruace nedostavila a test byl negativní, měli tě nechat prověřit na mimoděložní.
Pokud jsi myslela v 5. týdnu, pak nechápu, jak jsi poznala, že šlo o samovolný potrat? a podle čeho jsi věděla že jsi těhu?
Ne ne, myslela jsem 5. mesic, ne tyden, mela jsem vsechny priznaky tehotenstvi.
Zas další diskuse s geniálním názvem! Mě už fakt nebaví každou přejmenovávat!
A k dotazu - Pátý měsíc těhotenství je 20-24 týden - to je těsně pod hranicí přežití, dítě má kolem 20 cm a vzácně takto starý plod přežívá.
Opravdu jsi porodila takto velký plod? Nepleteš se náhodou?
L.
Myslela jsem tim, ze plod neprezil… potrebovala bych spis poradit, co delat, pokud bych tehotna opravdu byla znovu, co delat a jak presvedcit doktory, ze se mi toto vazne stalo
A o čem je chceš přesvědčovat? Že si předčasně porodila v 5 měsíci nebo že se o těhotenství předtím nevědělo? Já tomu nerozumím, lékařka nepoznala těhotensví v 5. měsíc? Ty jsi po tom porodu vůbec nebyla u lékaře?
POkud jsi mela samovolny potrat ve 20tt tak snad jsi musela potratit uz plod ne????A to z tebe nic nevyslo?
Nejak nechapu ze mudr nic nevidela a vazne nevim o cem je chces presvedcit..
Pokud nyni vis ze jsi tehu znovu a testy negativni tak jdi na vysetreni-treba i na nekolik-dokud se tve tehu neprokaze
Přece z krve to musí být jasně poznatelné. V 5 měcíci to přece muselo být na tobě vidět. Pokud máš podezření zajdi si na krev, u nás to dělají v každé porodnici.
Pokud došlo k potratu ve 20tt, tak z toho musí být nějaká lékařská zpráva, ne? Zkus si nechat udělat testy krve na hcg…
Ahoj, také tomu moc nerozumím. Přeci každá mudra to poznat, ne? Vždyt dělohu jsi musela mit už o dost zvětšenou. Já v 5 měsici měla břicho pomalu jak balon. A pokud jsi potratila, tak jsi musela mit porodni bolesti a plod z tebe musel vyjit tak, že by to bylo k nepřehlédnutí. Nevim no, ale tu mudru pokud to tak bylo bych asi žalovala ![]()
A jinak si zajdi na krev a uvidí se. Hlavně at to dopadne dobře ![]()
NO, nějak se mi nechce věřit, že plod cca ve 4. měsíci (měsíc před potratem) nebyl vidět na UZ. Mnoho žen již cítí pohyby.
Určitě si zajdi k MUDr. Těhu příznaky můžeš mít, když si dítě moc přeješ.
Tazatelka píše:
Myslela jsem tim, ze plod neprezil… potrebovala bych spis poradit, co delat, pokud bych tehotna opravdu byla znovu, co delat a jak presvedcit doktory, ze se mi toto vazne stalo
Pokud to tak bylo, tak je mi to lito… Ale jinak nechapu! O cem je chces presvedcovat, prece jsi musela byt v nemocnici, tohle uz je porod! Taky nechapu, jak dr. nepoznala 4. mesic tehotenstvi (ze sliznice!)…kdyz se da uz normalne nahmatat hodne zvetsena deloha! Hlava mi to nebere, omlouvam se. Ve tretim mesici se na UZV poznaji i podrobnosti (treba NT), delaji se testy na vyvojovy vady…
Pokud bys byla tehotna, zajdi si k jinymu dr. na krev a na UZV.
Nebo ti ultrazvuk vůbec neudělala s tím, že je na něj stejně brzo a nic by tam vidět nebylo? Myslím že jsem kdysi někde četla, že v pozdějších fázích těhotenství vychází TT negativní, ale krk za to nedám.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
no tak nejdriv k tomu co se mi stalo (asi 2 roky zpatky): mela jsem podezreni ze jsem tehotna, udelala jsem si tedy tehotensky test,ktery mi vysel negativni, dosla jsem k doktorce, ktera mi rekla, ze ze sliznice to nepozna, menstruace se nedostavila. Mesic pote jsem potratila samovolnym potratem v 5. mesici… doktorka docela koukala a nemohla to pochopit. Nyni vim, ze jsem tehotna nejspis znovu, ale tt opet neg. a ultrazvuk take necitelny. Bojim se opakovaneho samovolneho potratu. Jak je toto mozne?(Mezi tim jsem zmenila doktora)