Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jsem 7 týdnů po potratu a MS stále nikde je tu některá keterá dostala MS taky později ? Mám ještě čekat nebo jít na injekci k dr
Ahoj. A tehu urcite nejsi? Pokud ne, pockala bych jeste tak tyden a kdyztak pak zasla za dr.
Hodne stesti, Jana.
Tak bych jeste tak ten tyden vydrzela. Podle me do dvou mesicu je to ok (aby se MS dostavila). Mam po 3 potratech, tak toho mam vycteno haba kuk. Drzim palce at MS prijde co nejdriv.
Jana
Olii, ještě vydrž, pár dní. Taky na to můžou mít vliv ty střeva a tak… Mmch, jak je s těma střevama? A co ta nová práce? ![]()
kamiš střeva jsou lepšinubíráme pomalinku dávku léků ![]()
a prace nová zatím žádná
ale ted ani už nehledám abych se zbytečně nestresovala a střeva byli v klidku ![]()
Ahoj holky. Prosím o radu pokud má někdo s tím zkušenost (myslím si že ano). Za jak dlouho jste dostali Ms po revizi dělohy. V 10tt jsem musela jít na potrat nebyla srdeční akce miminka
už je to 6týdnů a pořád nic ale pobolívá mě celou tu dobu v podbřišku jednou na levé straně jednou na pravé. Bojím se že je něco v nepořádku, ale než začnu vyšilovat prosím tedy jestli mi někdo poradí pokud jste měli něco podobného. Děkuji moc za všechny vaše odpovědi ![]()
Ahoj snažilko111, já byla na revizi dělohy 9.5.2014, miminko se v 7tt přestalo vyvíjet, kontrola 14 dní po revizi byla v pořádku, ani jsem po ní nekrvácela, břicho mě pobolívalo jen občas. Po 4 týdnech jsem se začala těšit na první MS, abych mohla na kontrolu, MS ale nedorazila ani 9 týden od zákroku, šla jsem na gyndu, paní doktorka mi udělala ultrazvuk a na něm se ukázala nějaká tekutina v podbřišku, myslela, že se ucpalo děložní hrdlo nějakou tekutinou, hlenem nebo krví, týden před tím jsem měla křeče v břiše a říkala jsem si jo je to tady a bohužel. Paní doktorku mi udělala zákrok, aby uvolnila děložní hrdlo, ale ani po zákroku jsem nekrvácela a píchla mi injekci, je to 8 dní od injekce a stále nekrvácím. příští týden jdu na kontrolu. Sama jsem z toho trochu vyplašená, kdyby šlo vše podle plánu, už jsme se mohli začít snažit o miminko, takhle musím počkat. Nevím jestli jsem ti poradila nebo uklidnila, a snad má také někdo podobnou zkušenost jako já a poradí. ![]()
@snažilka111 ahoj! mám za sebou ukončení těhotenství ve 22.tt vyvolávaným porodem kvůli VVV miminka
. na revizi po porodu jsem naštěstí nemusela, i když je možné, že i proto jsem krvácela-později špinila celé šestinedělí. týdny ubíhaly, první MS po porodu nikde a já jsem dost vyšilovala, že mi tělo nefunguje! průběžně jsem chodila na kontroly a ptala se dr. na vyvolávačku, ale ona mi ji nechtěla dát, že počkáme 3 měsíce, jestli MS nepřijde sama. byla jsem v nervech, takže jsem nejdřív měsíc pila čaj z kontryhele a pak jsem našla na netu info o kapkách Femigard, které mají pomoct ustálit menstruační cyklus (při problémech s nepravidelnou MS apod.) a taky pomoct s otěhotněním. jsou to jen bylinky, takže to chce užívat 3 měsíce. no, po měsíci a půl užívání jsem dostala první MS (skoro 3 měsíce po porodu!) a další už nedorazila!
samozřejmě nevím, jestli to bylo kapkama nebo by se to povedlo i tak, ale já měla aspoň pocit, že „něco“ dělám…
takže myslím, že šest týdnu je ještě ok. zkus se zatím nestresovat (nebo aspoň co nejmíň!
) a hodně štěstí! ![]()
p. s. tehdy jsem psala dotaz někam do poradny a nějaký dr. mi napsal, že vyvolávačka je k ničemu, že sice vyvolá krvácení, ale ten cyklus-hormony v těle se tím nijak nenapraví. že to jen „uklidní“ ženu, že menstruuje, ale efekt žádný. ale teda nevím, co je na tom pravdy… ![]()
Holky děkuji moc za vaše zprávičky, ale u mě to nakonec skončilo tím že jsem šla na vyvolávačku a nic za týden na to jsem šla na kontrolu a bylo to tam malí mimisek se klubal
to bylo 7.7 2014 dneska to je 18.7 2014 jsem ráno špinila trošku tak jsem jela na pohotovost než jsem tam dojela tak zase nic protože můj pan Dr. má dovolenou no a na pohotovosti mi řekli že tam jsou dvojčátka a že jim už asi trošku začína tlouci
tak nevím jestli se mám z toho radovat nebo se pořád strachovat že se to zase stane že se to nebude vyvíjet. No ale už to že jsem otěhotněla hned a máme dvojčátka je krásný pocit.
tak vám všem držím palce aby jste se brzo radovali tak jako já ![]()
@snažilka111 gratuluju!!
![]()
rozhodně se raduj! a nemysli na minulost, mysli na krásnou budoucnost s prckama! (sama vím, jak je to po takovém zážitku těžké, ale stojí to za to!)
užívej si to, držím pěsti!
![]()
Ahoj holky, byla jsem dnes na kontrole po vyvolávačce, sraženina, která se udělala je pryč, což jsem ráda, ale krev to nebyl, stále jsem to nedostala, paní doktorka mi píchla ještě jeden, ale říkala, že asi nezabere, že ještě nedorostla sliznice, za 14 dní jdu na kontrolu znovu a když nic, tak na měsíc až 3 nasadí antikoncepci, aby se to tělo rozmenstruovalo, máte někdo zkušenost, jak zvíšit sliznici bez hormonů? kontryhel mi zřejmě nepomáhá, piji ho s přestávkami už 2 měsíce a ta sliznice nenarostla… Děkuji za rady.
Ahoj holky,
jsem 4. den po umělém potratu a bylo mně řečeno, že budu krvácet asi jako při menstruaci a že muže trvat klidne 14 dní. Já jsem maličko krvácela jen po potratu, ale teď další dny už ani nešpiním. Je to normální? Děkuju za rady ![]()
Ahoj, já po revizi nekrvácela vůbec ani trochu a jen trochu den dva špinila a nic víc, na kontrole bylo vše v pořádku, akorát mě první měsíčky od revize přišly až po dvou vyvolávačkách 3 měsíce, kde byl problém ani paní doktorka netušila. když jsem to dostala tak to pak bylo jak když pustíš vodu bez varování, rovnou, ale třetí cyklus už to bylo v pořádku, tak držím palečky, aby bylo vše tak jak má:-)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.