Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem to chtela napsat, TT v tu dobu uz negativni muze byt, HCG hraje roli do 3 mesice, pak uz progesteron vylucuje placenta, takze zlute telisko neni treba
ale cele se mi to fakt nezda, pokud nas tazatelka nelakuje, tak by mela byt sdilnejsi a podrobneji poznat, co se vlastne stalo.
poprve:
podruhe:
Pudlo, ja ale myslim, ze to HCG by tam jeste melo byt. Testy jsou cca od 20ti jednotek, prece neklesne tak rychle na nulu. Pise se, ze hodne klesne, ale ne, ze uplne. Spis muze byt falesne negativni… No zajimalo by mne, jestli si nekdo delal test v 5. mesici a jak to vyslo.
napisu holkam do hysterek, aby to prubly. BT uz jde rozhodne dolu, to jsem overila ja. pokud jsem dobre cetla,tak ona si delala test ve ctvrtem mesici (mesic predtim), to by fakt HCG jeste asi nejake bylo. zda se mi neuveritelne, ze by gyndr nepoznala 4 mesic tehotenstvi i bez pripadneho UZ.
Pudli já mám na testu dálnici jak ucpanou D1, takže jámám obrrr vysoké Hcg, ale ještě nejsem v tom tvém limitu 16-20tt…
Nicméně i po potratu jsem měla pozitivní tt a to dost dlouho, prve jsem si nebyla ani jistá zda se nejedná ještě o zbytkové hcg, když jsem měla opět pozitivní těhu test v tomto těhu, takže i ve 23tt se dá těhu určit z hcg!
a k zakladatelce
Myslím že pokud by si porodila dítě v 5 měsíci tak by si to jidtě poznala
Myslím že to opravdu nejde s ničím zaměnit a nevím jak koho ale bolí to jak normální porod, jen ta vypuzovací fáze je snazší…Jo a naše miminko, které jsem na vlastní oči viděla tak byl hotový človíček(jen hodně nemocný) a měl skoro 600g a 30cm. Nedá se to nepoznat… Jednoduše nás taháš za nos?
tak ja se trochu zastanu, z napsaného neplyne jednoznačně, že neporodila předčasně takhle velký plod, taky psala, že nepřežilo, jen toho prostě napsala tak málo, že to zní neuvěřitelně.
napsala že dr nepoznala ve 4 měsíci těhotenství, což je neuvěřitelné, nicméně se z toho nabízí také otázka, proč šla k dr až tak pozdě a proč si dělala test tak pozdě. 4 měsíce neměla MS? Co na to ten dr? dostala agolutin?
napsala že měla všechny příznaky těhotenství , což trochu budí dojem, že jí bylo nevolno a pak dostala MS a z toho usoudilal, že se jednalo o potrat -ale logicky to z toho neplyne
a ptala se, jak má přesvědčit dr, že se jí tohle stalo, což zase budí dojem, že potratila někde pod keřem a nikomu to neřekla, jinak z toho přece musí být dokumentace - ale možná tím taky myslela, že potrat zadokumentován je, ale nedokáže přesvědčit doktory, že měsíc předtím její dr nepoznala, že je těhotná - a protože tomu nevěříme my, tak je pochopitelné, že dr. o tom taky nepřesvědčí
pokud je tomu tak, tak bych zakladatelce řekla: neboj se, pokud jsi změnila dr, potom podobný omyl, nepoznání těhotenství v tomto stádiu, je méně pravděpodobný, než přistání UFO. POkud už máš být zase jako ve 4 měsíci, pak těhotná skoro určitě nejsi.
pokud jsi ale tentokrát šla k dr. brzo, třeba ve 5 týdnu, potom je možné, že těhotenství ještě není na UZ vidět.
dost by pomohlo, pokud bys nám to popsala podrobněji s přesnějšími časovými údaji, povyprávěj nám to jako pohádku pls.
Holky, čtvrtý měsíc mohl být už na zakladatelce vidět, ale nemusel. Když jsem byla na oGTT, tak jsem z toho měla celkem depku. Mamči tam měli už hezká bříška a já pořád nic.
Mimochodem, celkem nedávno běžela v telce reportáž o ženě, která byla těhotná a vůbec nic netušila. Zjistila to, až když rodila. I takové případy jsou.
Jinak z toho taky dvakrát nejsem moudrá, bylo by fajn, kdyby to zakladatelka ještě upřesnila
já slyšela z druhé ruky o ženě, co v období, kdy ženy obvykle mají přechod, ztratila mencky.. test asi nedělala, nenapadlo ji to, na gyndě nic nezjistili (asi nedělali sono), bralo se to jako přechod a přišlo se prej na to až kolem 8. měsíce. divim se, co pohyby a tak …
ale zase si říkám, že musela mít pohodu, žádný nervy z potratu, žádný omezování - prej z toho byla docela vykulená, když pak najednou v tom věku měla baby
No nevim, jak je na tom zakladatelka…ale ty pripady, co tu pisete (neocekavany porod) se stavaji u silnejsich maminek, kdy se i to brisko schova. Ja se ani nedivim, ze to nepoznala ona, ja ziram, ze to nepoznala dr.! Kazdopadne doufam, ze se jeste ozve, ze jsme ji nevyplasili.
Pri prvnim tehotenstvi jsem mela MS normalne a pravidelne, brala jsem antikoncepci, tzn. nejspis umele vyvolane, UZV mi doktor udelal, s tim ze tehotna nejsem, byla jsem tam nekolikrat, naposledy mesic pred potratem. A jak se ptate jak jsem poznala, ze jsem potratila, velmi silne krece v podbrisku, krvaceni s obsahem krevnich srazenin. Odvezli me do nemocnice a tam jsem se dozvedela, ze jsem potratila. Mezi tim jsem zmenila doktora… Nyni: posledni MS zacatkem cervna, poprve jsem u doktorky byla zacatkem cervence, pote jeste 2×, naposledy pred 2 tydny, UZV mi udelala s tim, ze tehotna nejsem, sliznice ze je mirne zvysena,tt neg.
zakladatelko to je teda cele divne, a kdo ti rekl, ze jsi byla v patem mesici? kdybys potratila v patem mesici, tak bys musela porodit pomerne velke dite(25-30 cm) a probihalo by to jako normalni porod s pravidelnymi kontrakcemi, dite by melo placentu a pupecni snuru, ne jenom krevni srazeniny. nemusel by ti to rikat doktor, poznala bys to sama. Taky bys mela delohu po pupek a citila bys pohyby plodu (pravdepodobne)
pokud jsi skutecne potratila, tak jsi spis nebyla tehotna tak dlouho, ne? Co mas napsane v propousteci zprave?
podle me ted tehotna nejsi, kdybys byla tehotna od toho cervna, tak by se to na UZ urcite videlo - byla bys cca v 16 TT, mela bys zvetsene bricho a plod by byl velky 12 centimetru.
zvetsena sliznice je u tehotnych patrna tak v 5 týdnu, pak už je vidět plodový váček, embryo atd.
jinac holky delaly testy v 16 TT a v 26 TT a obe ho maji pozitivni
holky ja tomu teda neverim…kdyz jsi teda v 5. mesice potratila, tak kde bylo to dite (plod)??? krvaceni a srazeniny to je tak pri potratu v 7 tydnu tehotenstvi a ne v 5 mesici!!!!!
ja mela taky posledni MS 17.7. a zvysenou sliznici jsem mela hned na prvnim utz a to jeste nebyl videt ani gestacni vacek…na utz v 8tt uz je miminko krasne videt…
to mi nerikej, ze ti delali ultrazvuk ve 4. mesici a nevideli vubec nic jen zvetsenou sliznici???????????
mozna bych tomu verila spis tak, ze jsi tehotna treba i byla..plod odumrel nekdy na zacatku tehotenstvi a ty jsi ho tedy sama potratila az nekdy v 5. mesicich…ale i to je dost divne…
Zakladatelko kdyby jsi potratila v 5 měsíci tak by jsi porodila-potratila poměrně velké dítě.
Celé mi to přijde jako nesmysl!Také znám holčinu co poznala že je těhu až když rodila(i když to nechápu) vidět to na ní nebylo a to jsem jí viděla téměř denně,ale byla hodně obézní tak jsme mysleli že jen trochu přibrala,takže tomu bych i věřila i tomu že testy po 3 měsíci už fungovat nemusí,to jsem i vyzkoušela
,ale to že by jsi porodila-potratila tak velké dítě by jsi si prostě všimnout musela a dr by prostě plod ultrazvukem vidět musel!
Kde jsi rodila-potratila?
Jak říká lenul to že by jsi jen krvácela by se dalo pochopit tak do 14 týdne,pak už by se to neobešlo jen krvácením
A to jsi měla pohlavní styk jen před těma 5 měsíci?Třeba jsi opravdu těhu byla,ale určitě jsi nemohla překročit 3 msíc,proto že pak by to prostě poznat bylo.
myslim si že pokud dr tvrdil že jsi potratila -musel by ti vzít kontolní HCG aby zjistil že hcg klesá
ja bych verila i tomu, ze to nekdo nepozna ( i kdyz teda hodne tezko), i tomu ze testy vychazi negativne, mozna i tomu ze dr. byla krava a na utz nic nevidela…ale netvrd, ze jsi v 5. mesici porodila tim zpusobem, ze jsi krvacela s kusy srazeniny…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.