Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, v noci z neděle na pondělí jsem měla silné křeče v břiše. Připomínalo to kontrakce až jsem z toho brečela. Nakonec to přešlo cca po 20min. Nekrvacela jsem. V úterý jsem byla na screeningu, doktorovi jsem mu to řekla a rikal ze je vše ok. No a dnes v noci jsem měla úplně to stejné. A oboje křeče byly zakončené prujmem. Setkala jste se některá s tím?
Nemohla to být krec z průjmu? Jakoby před prujmem?
Jinak ve 26tt jsem mela to samé, bolestive kontrakce že jsem brecela. Oproti tomu byl porod brnkacka. Začal mi meknout čípek, a dr mi dal 2× denně hořčík, naštěstí to ještě na nemocnici nebylo. Bereš hořčík?
Kdybych měla bolesti brečet, šla bych určitě k doktorovi znova…
@mackA159 moc mi to nepripominalo bolesti jako před prujmem. Hořčík neberu. Jenom vitaminy Gravital
Měla jsem to stejné, taky tak nějak kolem toho týdne. U doktora vše ok, tehdy mě to solidně vystrašilo, nemohla jsem udělat ani krok, jen sem stála opřená o linku a brečela bolestí. Do teď nechápu co to bylo, ale průjmovým křečem se to nepodobalo, bylo to daleko bolestivější
![]()
@dennya ráno tedy zajdu na kontrolu. Právě, průjem bolí úplně jinak. Me to fakt přišlo jak kdybych už rodila
i když vím ze je to hloupost. Jen, takové přirovnání. U prvního těhotenství jsem tohle vůbec nezažila.
@Zanda91 tenkrát mi to taky tak přišlo, ale naštěstí bylo vše v pořádku. K doktorovi si pro jistotu ještě zajdi, jak se říká…lepší jít 10× zbytečně než jednou pozdě, ale věřím, že to nic nebude. Hlavně se nestresovat a být v klidu
Jo a teď sem si vzpomněla, že jsem taky vyfasovala ten hořčík jak psaly holky výš a pak už jsem měla klid, tak snad pomůže, určitě si ho nech napsat ![]()
Ahoj holky, tak dnes naprosto stejná zkušenost
Dnes mě přepadla tak neskutečná bolest v brisku a až to střílelo do zad
nyní jsem 23tt, trvalo to cca 2 hodiny a pak jsme si dala teplou vanu a ustalo to… tak nevím jestli plašit a volat doktorovi a nebo počkat na kontrolu? Jdu za necelé 3 týdny… ale bolest byla docela nesnesitelná, až jsem opravdu hekala, ale pak zase nechci být za hysterii, no co si mám myslet ![]()
A bylo to vyloženě v břiše třeba okolo pupku? Protože když mě takhle vystřelovala bolest do zad a bolelo to strašně, byl to žlučník. A ten bolelo pod zebry. Taky jako těhotná sem to měla.
@Zanda91 tak křeče máš nejspíš k tomu průjmu.. Vem si probitotika..
@Zmrzlink píše:
Ahoj holky, tak dnes naprosto stejná zkušenostDnes mě přepadla tak neskutečná bolest v brisku a až to střílelo do zad
nyní jsem 23tt, trvalo to cca 2 hodiny a pak jsme si dala teplou vanu a ustalo to… tak nevím jestli plašit a volat doktorovi a nebo počkat na kontrolu? Jdu za necelé 3 týdny… ale bolest byla docela nesnesitelná, až jsem opravdu hekala, ale pak zase nechci být za hysterii, no co si mám myslet
Vždy je lepší zajet do porodky na kontrolu.. Nebo přes den ke svému dr..