Tvrdnutí břicha a nejlepší magnesium

Anonymní
29.7.20 11:46

Tvrdnutí bricha a nejlepší magnesko

Maminky poprosím o radu jsem zoufala. Začínám 19tt těhotenství a před týdnem jsem cítila první pohyb miminka. Jenže od té doby mi tvrdne pobrisek. Zatím je to v míře, ale mám obavy, že se to bude stupňovat. První těhotenství jsem rodila v 36tt a nedopadlo dobře. Bojím se aby se to neopakovalo. Magnesko jsem první těhotenství brala 2-2-2,ale moc nezabíralo. Ma někdo zkušenost, že i přes tvrdnutí častější a častější bylo vše v pohodě? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.7.20 11:48
@Anonymní píše:
Maminky poprosím o radu jsem zoufala. Začínám 19tt těhotenství a před týdnem jsem cítila první pohyb miminka. Jenže od té doby mi tvrdne pobrisek. Zatím je to v míře, ale mám obavy, že se to bude stupňovat. První těhotenství jsem rodila v 36tt a nedopadlo dobře. Bojím se aby se to neopakovalo. Magnesko jsem první těhotenství brala 2-2-2,ale moc nezabíralo. Ma někdo zkušenost, že i přes tvrdnutí častější a častější bylo vše v pohodě? Děkuji za odpovědi.

Dr mi píše magnesolv, je tedy na přepis, ale pomáhá, piju 1-3 denně dle potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
29.7.20 12:13

Měla jsem magnesolv i magne lactici v konských dávkách a bricho tvrdlo až do porodu 8o u druhého dítěte už jsem to nějak nevnímala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
29.7.20 12:26

Měla jsem od doktorky předepsaný magnesolv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11776
29.7.20 12:32

Správně se to jmenuje Magnosolv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
29.7.20 12:43

Ano, je to Magnosolv a ja ho beru uz nekolik let, tedy i cele tehotenstvi a bricho mi tvrdlo i pres to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
29.7.20 13:04

U první tvrdlo břicho od 20. tt ať jsem dělala co jsem dělala, cca 20 - 25× denně. Brala Magnosolv, chvíli víc odpočívala,… Takže jsem to po nějaké době přestala řešit, v 31. tt se začal zkracovat čípek a rodila jsem 39+6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 13:15

Takže jak to tu tak čtu tak zaručeně nic nepomáhá. :(

• Citovat
  • Upravit
6440
29.7.20 13:29

Určitě se poraď s doktorkou, ať jsi pod dozorem a navíc na gyndě umí dobře poradit, myslím. Nejúčinnější je prý magnosolv sáčky. Já osobně beru magnesii lacitici 0.5, dá se brát až 6 tablet denně, beru 2. Mohlo by pomoci železo? Hodně odpočívej, dost tekutin, nemít plný močový měchýř… Ale někomu prostě bříško tvrdne i tak :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 14:40

@Liška32 Určitě se poradím, také jsem brala takové Magnesko jenže nepomáhalo. Teď mám nějaké kde se bere jen jedna tableta, ale je to stejné. Jde hlavně o strach, že mi břicho nepřestane tvrdnout a já o miminko přijdu jako minulý rok. Každý pohyb je pro mě naděje, každé tvrdnutí neuvěřitelný strach.

• Citovat
  • Upravit
6440
29.7.20 17:57
@Anonymní píše:
@Liška32 Určitě se poradím, také jsem brala takové Magnesko jenže nepomáhalo. Teď mám nějaké kde se bere jen jedna tableta, ale je to stejné. Jde hlavně o strach, že mi břicho nepřestane tvrdnout a já o miminko přijdu jako minulý rok. Každý pohyb je pro mě naděje, každé tvrdnutí neuvěřitelný strach.

A víš příčinu, proč minule došlo k předčasnému porodu? Tvrdnutí není samo o sobě nebezpečné, snad do nějakých 10 tvrdnutí denně. Máš klidový režim, hlídají tě? Pořídila bych asi angelsound, ať můžeš poslouchat srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
29.7.20 18:42
@Anonymní píše:

Omlouvám se i za dotaz, ale mužů se zeptat, jak to, že miminko nepřežilo? :( kvůli plicim? Já porodila ve 31tt. Teď mám také strach. Beru Magnesii lactisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 18:49

Břicho mi tvrdlo v prvním i druhém těhotenství. Zvlášť v tom druhém opravdu často. Vygooglila jsem, že pokud je to do několika desítek tvrdnutí denně, tak to nevadí. Mě to břicho někdy tvrdlo i 15× za hodinu!
Jednou mi kvůli tomu dali i kapačku magnesia v porodnici, když jsem tam přijela vyplašená, protože mi to tvrdnutí začalo dost intenzivně (pravidelně po třech minutách, i když jsem ležela v klidu) večer v den, kdy jsem upadla :-(

Gynekolog mi na to řekl, že tvrdnutí břicha, pokud se nezkracuje čípek (tj. jde o neúčinné kontrakce) jsou tzv. Braxton-Hicksovy kontrakce a nic neznamenají (říkal tomu „děloha trénuje“). Magnesium se prý podává hlavně kvůli uklidnění matky, protože tvrdnutí je nepříjemné a pro matky stresující. A nevystresovaná matka je prý základ. Magnesium prý bylo před několika lety vyloučeno ze seznamu léků, které jsou účinné proti předčasnému porodu.
Koupila jsem si občas Magnesii, jednak kvůli tvrdnutí břicha a taky jsem měla pocit, že mi to pomáhá proti nočním křečím v nohou (ještě jsem kvůli křečím více solila, to nám doporučila na předporodním kurzu).
Mimochodem, Magnosolv obsahuje umělá sladidla, která jsou v těhotenství nevhodná. Když jsem se na to ptala v lékárně, tak pokrčili rameny, že prý nevědí, proč to tam dávají.
Snažila jsem se tomu tvrdnutí břicha přecházet - neohýbat se přes břicho, ale jenom si dřepat/klekat.
Břicho mi tvrdlo až do porodu a obě těhotenství i porody naštěstí v pořádku a v termínu.
Je důležité vědět, jestli ty kontrakce čípek zkracují nebo ne. Takže bych si nechala čípek přeměřovat pravidelně na gynekologii - ale to možná tvůj gynekolog dělá, když s tebou tvrdnutí břicha řeší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky