Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s šimráním v pupíku a kolem něj. Začalo mi to včera, je to jako by mi vevnitř v břiše přejížděl štětec, nevím, jak to líp popsat. Nebolí to, ale prostě šimrá. Je to dost nepříjemné. Včera to trvalo asi dvě hodiny a dnes v práci se to objevilo znovu, myslela jsem, že se z toho zblázním, nešlo to ničím zahnat. Snažíme se s manželem o první miminko, teď zrovna (ne)čekám MS, zítra nebo pozítří. A upřímně doufám, že nedorazí. Nemůže to být příznak těhu? Neměl jste to někdo? Nebo to je příznak PMS? Nebo zažívání? Ještě se mi to nikdy nestalo. Předem děkuji za odpovědi.
@Pajanka promiň, ale musím se smát.
Moc ti držím palec, ať ti těhotenství vyjde zrovna teď, byl by to krásný dárek k Vánocům
, ale šimráním v pupíku těhotenství opravdu nepoznáš. To je stejné, jako kdyby mi vyrašil na rameni chlup a já se ptala, jestli to neměla některá z vás na začátku těhotenství také tak. ![]()
Díky za odpověď
Já vím, že se není žádný „zaručený“ příznak těhu. Spíš mě všeobecně zajímalo, jestli s tím někdo nemá zkušenost. Já fakt nevím, jak to popsat, to šimrání bylo nepřesnější. Ono to není jako zvenku, ale vevnitř v břiše. Dárek by to byl ten nejhezčí ![]()
Mě to dělá dost často. Nic s tím neuděláš, jen to přežít. Brzo to přejde, ale příznak to určitě není ![]()
Jen pro info, jak to moje šimrání dopadlo. Příznak to opravdu byl, včera jsem našla dvě čárky na testíku
Šimrání se postupně změnilo v občasné píchnutí vedle pupíku, což už se mezi první příznaky uvádí celkem často.