Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Už zhruba 2 měsíce mě pořád šimrá ve vlasech. Je to fakt strašně nepříjemný. Začalo to zničehonic. Je fakt, že mi začaly předtím padat vlasy. Mívám období, kdy mi vlasy padají, pak období, kdy nepadají, ale nikdy jsem to šimrání neměla - tak netuším, jestli to má souvislost.
@Sára 1 píše:
Už zhruba 2 měsíce mě pořád šimrá ve vlasech. Je to fakt strašně nepříjemný. Začalo to zničehonic. Je fakt, že mi začaly předtím padat vlasy. Mívám období, kdy mi vlasy padají, pak období, kdy nepadají, ale nikdy jsem to šimrání neměla - tak netuším, jestli to má souvislost.
zkus si pročesat vlasy hřebínkem - všiváčkem - klidně můžeš mít vši
@Sára 1 píše:
@mater @jdukolem Vši nemám. Lupy mám - že by to bylo tím? Ale lupy mám určitě déle než 2 měsíce.
neměnilas třeba šampon? nebo kondicionér, nebo lak na vlasy, gel? Nebo tak něco? ![]()
@jdukolem Dlouhodobě jsem používala totéž. Změnila jsem to až při těch potížích - začala jsem používat šampon na lupy. Efekt žádný.
Zkus sampon od biodermy. Mela jsem to same, po vylouceni vsi a lupu jsem pouzila sampon od dcery, ktera ma atop, spec. sampon a je klid.
Mě tohle dělává šampon- mám vyzkoušené že před nanesením do vlasů musím šampon naředitt vodou a po umytí vlasů oplachuji hlavu vodou s octem ( moměr cca 5 lžic octa na litr vody) Pokud tohle nepomůže, zašla bych na kožní
@JayLee Používala jsem dlouhou dobu stejný šampon. Pak to začalo - zkusila jsem jiný šampon - s tea tree na lupy. Přišlo mi to třeba jeden den lepší a pak to bylo zase stejný. V létě, jak byly vedra, jsem si myslela, že to je tím, že se hodně potím, ale tím to nebylo. Zkusím další změnu šamponu.
Vyzkoušela jsem už více šamponů, ale bohužel - je to pořád stejné. Možná to je někdy lepší, někdy horší… Každopádně hned po omytí je to nejlepší, pak se to zhorší a pak se to zase zlepší, jak jsou vlasy mastnější. ![]()
@LindaPraha píše:
@Sára 1 ja si koupila v lekarne La Roche Posay a byl klid
Který šampon máš konkrétně? Mají jich více. Zabralo to hned po prvním omytí? Nevíš, jestli náhodou nemají vzoreček? Přece jen už mám doma hodně šamponů, tak aby chlap neměl zásobu na 20 let dopředu.
Já bych se asi pro jistotu poradila s kadeřnicí nebo nějakým odborníkem. Zvlášť jestli i vlasy prořídly. Čím dřív se toho člověk zbaví tím líp. ![]()