Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj zdravím vás, pomozte mi, prototože to co jsem zažila včera večer, to jsem ještě nezažila. Začalo to tím, že jsme šli s přítelem kolem 22. hodiny spát. On je nachlazený a protože strašně chrápal, tak jsem mu řekla že si jdu lehnout do obýváku. Tak jsem šla. Lehla jsem si a vždy před spánkem mi jdou hlavou zvláštní myšlenky, takove hovadiny, ale včera to bylo jiné, v jednu chvíli v mých myšlenkách jakoby všechno zešedlo, někdo sfounknul svíčku v mých myšlenkách a vše bylo takove pochmurné šedivé jakoby v místnosti byly mrtví lidé, takový divný pocit mrazení. V tus tejnou chvíli jakoby mi moje myšlenky řekli že musím dýchat, ale že si pomalu zastavuje srdce. V tu chvíli to začalo. Děsné bušení srdce, návaly tlaku do hlavy, uší, jakoby mi někdo seděl na hrudi, ztuhly mi a začaly brnět všechny svaly, šlo to postupně na krk, pak ruce, nohy…No musela jsem si sednout, říct si že v poho, že to nic není ale jen co jsem si lehla tak to pokračovalo až jsem ze samého strachu prostě usnula…pak jsem si šlalehnout znovu k příteli a usla jsem v pohode…ale ráno to pokračovalo. Znám spánkovou paralýzi ale tohle určitě spánková paralýza nebyla…byla jsem vzhuru, snažila jsem se teprve usnout. Bylo to hrozné a nechci to zažít znovu ![]()
Ale proč panický záchvat, jako je fakt že poslední dobou mě trápí pár věcí ale nic co by se nedalo zvládat.
Pomáhá magnézko a soustředit se na dýchání. Vygoogli si přesný postup. Na mě když tenhle stav jde, tak musím stoupnout, začít chodit a zaměstnat myšlenky. Třeba se začít bavit s někým nebo něco dělat, co odvede pozornost.
@Nicky84 píše:
Takže myslíte že to prostě dělá jen psychika?
ano, telo tak reaguje na strach
Třeba jsem namátkou vybrala tady. Odkazů je na netu opravdu spousta.
Nachylnejsi na toto jsou mutanti, cili lide s krevni mutaci, protoze jim biochemie nefunguje spravne…jsou uzkostlivejsi…proste to hapruje…nejdulezitejsi vitaminy pro psychiku nedokazeme spracovat v jejich normalni forme, potrebujeme methylove
Ale ani to neni jen tak..
Psychika je mocna, mivam to taky. Jeste se tu nekde neco sustne a ja strachy neslysim. Taky - neusinat na zadech.