Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Psychika je mocna, mivam to taky. Jeste se tu nekde neco sustne a ja strachy neslysim. Taky - neusinat na zadech.
To vypadá na panickou ataku. Je to psychika. Určitě to chce i magnezium nejlíp magnosolv ja ho pouzivam na tetanii.
@Nicky84 neprechazel tomuto nejaky vetsi a treba i dlouhodobejsi stres?
Ano, zazila jsem také to samé+uzkosti asi 4 dny jsem nemohla spát, měla jsem to hormonální (tehotenství+strach)
Mám to taky, už několit let. Může to přijít kdykoliv, ani mi to nic nevyvolá, spíš si to vyvolám sama, když na to začnu myslet. Ale stačí pomalu dýchat, říct si, že to nic není a něčím se zaměstnat. Začnu klidně v noci hrát hry na mobilu a pak únavou usnu
.
Nicky,
také mi to přijde na panickou ataku, přesně takhle to začalo u mě. Radí se dýchat do pytlíku, nebo zklidňující dýchání do břicha, jen si přesně nepamatuji, na kolik dob nádech, zadržet dech a výdech. Na křeče MagneB6. Jinak se snažit třeba odvést pozornost, mně pomáhala přítomnost druhé osoby. Když bylo nejhůř, lupla jsem si Rivotril. Nakonec jsem skončila na AD a terapiích, ale to proto, že se tyto stavy stále zhoršovaly a přišla deprese a jiné. Jinak spánkovou paralýzu jsem také zažila a můžu říct, že panická ataka oproti tomu byla procházka růžovým sadem. Tak se drž a kdyby se to opakovalo častěji, zkus vyhledat třeba psychologa. Pak můžeš na úzkosti vyzkoušet meduňku, kozlík, mučenku, Persen forte, Modin, Anti-stress tablety,…, proetě něco přírodního na zklidnění.
Jinak mě se panické záchvaty objevili, po tom co se mi rozhodila štítná žláza a hormony
a pomáhá jak holky psaly, zaměstnat se, chodit, a dobrý je pokud máš někoho blízkého mu to vysvětlit aby věděl jak tě uklidnit. Já mám ještě jeden trik, kouknu se na hodinky a řeknu si, že se mi nic nestane, že to hodinu vydržím a říkám si je to dobrý už je to pět minut a žiju a nezhoršuje se to atd atd