Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky ![]()
Mám takový dotaz ![]()
Paní doktorka nám dala ve čtvrtek Sinupret-Adámek měl kašlík a podezření na dutiny?
Před nasazením měl výtěry a v nose měl pneumokoka a v uších acinetobacter-snad píšu správně.Do ouška má Ciplox ATB a na nos nic
.V
Od soboty od večera se kašel i rýma zhoršili.Dnes mi v lékárně paní řekla,že je to dobře,že se ty hleny konečně začaly uvolňovat
.A že máme pokračovat v užívání Sinupretu.
Naší dr. volat nechi,ne že by byla špatná,je super,ale hned by nás chtěla vidět a mě se nechce jet 20km tam a 20km zpátky jen aby mi řekla to samé.
Máte někdo obdobnou zkušenost??
Díky Verča ![]()
Ja mam se Sinupretem dobre zkusenosti u sebe i syna. Ja se zbavila zastydle rymy, mesice jsem mela dutiny k prasknuti, hlavu jak strep, predklon byl utrpeni a az synupret me toho zbavil.
Pokud ma Adamek ten kasel odkaslavaci, je to tak v poradku. Nejak se ty hleny museji dostat ven.
Ahoj, my máme se Sinupretem také dobré zkušenosti. Málému to vždy pomohlo. Určitě bych mu to dávala, může se to i dlouhodobě.
Sinupret pomohl Adámkovi od kašle taky. Ale ne hned, po nějaké době užívání, tuším cca 7 dní. Je to napsané i v příbalovém letáku.
Takže myslíte,že když se mu spustila zelená rýma,že to měl v dutinách?A ten kašel je vykášlávací ![]()
Takže budem dávat dál
Díky
Taky mám se sinupretem dobré zkušenosti. Náš Adámek byl asi 2 týdny zahleněný, nemohli jsme to dostat ven, dostává asi 5 dní sinupret a teprve teď to začíná pomalu vysmrkávat. Je to síla, ty usazené rýmy. Hlavně je třeba vydržet a dávat minimálně 14 dní, jinak se rýma ráda vrací.
Nám se kašel s rýmou vracel tři měsíce,hrůza,sinupret nám dali pak už taky,je dobrej,vystřídali jsme kde co,ale myslím,že pomohli až antibiotika,teď už je klid,ale zkus třeba i šťávu z cibule,s medem ,na nakrájenou cibuli na kolečka nasypeš cukr,pustí šťávu a s medem je to docela dobrý,v noci nakrájenou cibuli k posteli/pěknej smrad teda
/a taky jsme vařili sirup z tymiánu,půl pytlíku tymiánu,litr vody,20dkg cukru,pak přidat med,ale my měli k rýmě i hroznej kašel,ale jak říkám,zabraly až antibiotka ![]()
Dle naší dr dáváme Sinupret 3×15 kapek 10 až 14 dní a pak jednou až dvakrát denně a to až dva měsíce.
Zkušenost s ním mám výbornou!Při rýmě i při kašli…te´d nám doporučila ještě Kalobu, zatím nemám vyzkoušeno, prý potáhne sliznice a potom do nich nepronikají bakterie tak snadno, ale to až při akutní rýmě, Sinupret se může dávat i preventivně, třeba jako dvouměsíční kůra dvakrát do roka na odhlenění.
Tak vám nevím,včera Adámek jěště hezky odkašlával,ale ode dneška má ten kašel hrozně suchý a dráždivý
Mám pokračovat nebo mu mám dát Sinecod na suchý kašel?Ty záchvaty ve spánku má strašný,bojím se laryngitidy ![]()
Na noc bych dávala něco na tlumení kašle, Sinecod, tusin apod. Když měl Tomášek taky velký kašel a záchvaty tak mi doktorka říkala, že mu mám dát 1/2 tablety Codeinu. Tak to mu nejví zabralo. Dala jsem mu to po 3 dny na noc a pak už jen ten Tusin.
Díky,dala jsem mu ten Sinecod a bohužel Codein nemám
Zítra si ho seženu v práci a zkusím ho dát kdyžtak zítra když se to nezlepší ![]()
My jsme na suchý kašel dostali 1/4 tablety Prothazinu a krásně to zabralo. Ale je to jen na předpis.