Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dávám dětem dnes devátý den sinupret sirup, kvůli odhlenění, spustila se rýma, což by mělo být dobře? Jenomže syn od noci strašně kašle a pokračuje i teď přes den, nepřijde mi ani, že by to byl vlhký kašel a hleny odcházely, spíš takový dávivý, nevím, jestli pokračovat v sirupu třeba těch 10-14 dní, jestli kašel patří k tomu, nebo jestli spíš někde něco nechytil a není znovu nemocný a mám dát spíš teda něco na ten kašel ![]()
Děkuji za rady
@nykyky Nejaka teplota byt jen 37 by byla? Jinak ja Sinupret nejak moc nemusim. Prijde mi, ze nepomaha. Ale detem krasne zabira Bronchipret od stejne firmy.
Synovi sinupret pomáhá, ale na noc dáváme kapky fenistil a má zapnutý difuzer. Takže pomáhá spíš vše dohromady.
Sinupret na dutiny a Erdomed na kasel. Ale taky nedavat vecer, max do 15h. To nas aspon doporucovala nase dr. Ten je ale asi na predpis, minimalne detsky
Z volne prodejnych ACC.
@hospodki teplota dobrý, nic kromě rýmy a teď toho kašle, který je teda dost dávivý nemá
Nevím, teda jestli i ten patří k tomu
No hlavně sinupret je na dutiny a rýmu. Jestli se přidal kašel, dej něco na něj.
@pikola @ALIPELI ano fenistil dáváme pokaždé při kašli, ale tentokrát to nijak nezabírá
@Beruska999999 snažím se dávat do 16:30 nejpozději, ale nějak mi to nevychází, ranní vstávání cca v 7 pak musí být nějaká doba pauza, nejlépe prý 5-6 hodin ale to už bych sirup dávala rovnou před večerním spaním
takže se to snažím rozvrhnout tak nějak do těch 16:30, akorát teď spí po obědě a kašel brutální achjo ![]()
Tak nevím, jestli se na sinupret vykašlat a nedat radši léky na kašel
@nozu já vím právě, ale někde píšou, že kašel není vedlejší účinek, ale patří k léčbě, protože se hleny dostávají ven rýmou ale i odkašláváním, takže právě nevím, jestli je to prostě ta „léčba“ a nebo dostal kašel, asi se zblázním
Fenistil je na alergii a rozhodne ne na kašel.
Sinupret je na rýmu a dutiny, ale nějak nemám pocit u dětí, že by pomáhal. Nevidím důvod proč by se neměl dávat po páté hodině a ani to nikdy v lékárně nikdo nezmiňoval.
Erdomed je na vykašlávání, ten by se neměl dávat po páté hodině a musí se u něj hodně pít.
Neporadim, chtela jsem ti napsat, ze treba poradi doctus, ale dlouho jsem ho tu nevidela.
@pikola píše: Více
A na příznaky alergie, takže i kasel. V noci aspoň může spát ![]()
@nykyky píše: Více
Ale Fenistil není lék na kašel
nevím kde se vzal tenhle mytus. Jestli ma kašel, dej mu léky na kašel, ale nesmí to být leky na vykašlávání, ale na tlumení kašle
@ALIPELI píše: Více
Kašel neni příznak žádný alergie, možná tak na alergickou rýmu.