Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Havlova píše: Více
No spis to to dítě sjede a pak lip spí
mě to nikdo nikdy nedal a ani to neplánuje dětem dávat
@Heduš Homolková a o to jde postavit se na nohy a né vychlastat litr coly a myslet si jak je zdravá
Jestli je fenistil mýtus, tak nám ten mýtus pomáhá spát. Díky bohu za fenistil při kašli.
A dokonce i při dlouhodobé rýmě, kdy už se nemá dávat sprej do nosu.
Naopak sirupy na kašel vůbec nedávám, přijdou mi bez efektu. Maximálně jitrocel, ale to dělám často spíše čaje.
@pikola píše: VíceŽe by bylo dítě sjeté po fenistilu docela pochybuju.
@Heduš Homolková píše: Více
No mnohé ty jeho výplody jsou hodně zvláštní. Kašel měsíc neřešit – to mě vždy přivádí do stavu beztíže. Nejvíc se to radí tomu, kdo nekašle. Asthma dětského věku - až 12 % dětí (exacerbace asthmatu často trvá méně než měsíc, takže bychom mnohé dětské asthmatiky hodily přes palubu).
Jinak ke CocaCole a riziku pro kostní metabolismus u dětí - dítě CC nepije každý den 1 litr, aby se to mohlo projevit. Ale musí se něčím strašit. Stejně jako s očkováním proti neštovicím. Dříve byly plané neštovice v „moudrých knihách“ vedeny jako běžné dětské onemocnění. Teď mnozí nemohou usnout, když se řekne plané neštovice. A ty bláboly o celoživotní imunitě po očkování. Vždyť je to v praxi teprve +/- 30 let, je to věštění z křišťálové koule.
@Havlova My jsme měli dítě sjeté po Fenistilu. Mělo pásový opar přes celé rameno a půl hrudníku a dostalo Fenistil od kožní. Na druhý den šlo s tím Fenistilem psát pololetku z matiky - primán. Takže to podle toho dopadlo. Pak jsem to vysvětlovala třídní a říkala, že dítě fakt vypadalo divně, ale že už jí to dává smysl.
@Markéta188 souhlasím úplně- toto je jedinný sirup, který dávám https://www.alpik.cz/…ilia-250-ml/ a jinak čaje, nejlepší při nachlazení to prolívat a hydratovat, držím palce ![]()
@Kaluzinka.90 Sirup Emílek je skvělý. Dávám ho dětem při nachlazení a kašli a vždy nám pomůže. Děti po něm i líp spí a navím jim chutná, takže by ho pily nejradši po litrech.
Naše dítko dostává při rýmě sinupoforte. A fakt to zabírá, ale musí se chytit hned na začátku, při rozjeté rýmě nepomáhá. Při kašli máme dávat buď fenistil (při suchém a dráždivém kašli) a nebo Bronchipret. S tím, že ten Bronchipret pouze do 15 hodin (podporuje vykašlávání) a na noc Fenistil.
Na uvolnění hlenů má syn nakázáno hodně pít (hleny se tím ředí) hlavně čaj s medem a citrónem. A pravidelně foukat do Acapelly - to je fakt skvělá věc. Takže postup je foukat do Acapelly a pak vysmrkat hleny, které se uvolnily.
@Modesta píše: Více
Naše děti tedy vůbec nemarodí, jen kdysi před skoro 3 lety měly obě dcery zápal plic a atb, starší horečku skoro 40. Jen výjimečně rýma, kašel, dost se otuzujeme. TaAcapella to je na nějaký předpis? Manžel někdy v zimě trpí na zahlenění, jeden kamarád doporučoval Sinupret, prý přírodní, někde jsem četla, co je v tom za barviva ![]()
@Havlova píše: Více
Tak skvělé, já to nikdy nezkusila, manžel kdysi ty tablety
@Emka135 píše: Více
Není to na předpis. Najdi si to na webu, je to takové foukátko. Je to manuální vibrační pomůcka. Jak do toho foukáš, tak rozkmitáš vnitřní část a vibrace tím vzniklá se přenese zpět do tvého těla. Nesmíš mít ale nafouklé tváře, to se účinek snižuje. A opravdu je to fakt hodně účinné. Sama jsem to zkoušela a když foukáš dost, vibraci skutečně cítíš až na průduškách. A ufoukne to i 4 leté dítě. Syn je astmatik a tohle mu hodně pomáhá uvolňovat hleny.